Güven, itibar ve dijital stratejiler marka etkisini yönlendirmede ilk sırada yer alıyor.
Türkiye 2024 yılı Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre toplam yatırımlar önceki yıla göre yüzde 78,9 büyüyerek 253,6 milyar TL’ye ulaştı.
Areda Piar’ın Pazarlamasyon için gerçekleştirdiği “Sürdürülebilirlik İletişiminde Öncü Markalar” araştırması markaların sürdürülebilirlik iletişiminde öne çıkan kampanyalarını mercek altına aldı.
Dijital çağda çocuklarla kurulan etkileşim, markaların pazarlama stratejilerini nasıl şekillendiriyor? Markalar, geleceğin tüketicileriyle nasıl bir bağ kurmayı hedefliyor? Bu soruları, yeni nesil tüketicilere yönelik stratejileriyle dikkat çeken markaların liderlerine yönelttik ve gelecek dönem hedeflerini konuştuk.
KitKat'ın Phone Break kampanyası, telefonu bırakıp gerçek bir mola vermeyi teşvik ediyor.
BluTV, Max'e dönüşerek yeni içeriklerle dijital yayıncılığa devam edecek.
SEO Vibes on Tour Türkiye 2025, SEO ve dijital pazarlama dünyasını, ilham verici konuşmalar ve yeni bağlantılarla bir araya getiriyor.
X’teki sansür ve güven kaybı, Türkiye’de binlerce kullanıcıyı ifade özgürlüğü arayışıyla BlueSky’a yöneltti; platform kısa sürede dijital göçün yeni adresi oldu.
Türkiye’nin gündeminde muhalefetin bazı yerli markalara boykot çağrısı yer alırken, AGS Global tarafından gerçekleştirilen araştırma boykotun etkilerine mercek tutuyor.
Multinet Up'ın, Kuantum Araştırma işbirliği ile gerçekleştirdiği 2024 Pazar ve Segmentasyon Araştırması, işletmelerin yemek kartı, kurumsal yardım ve seyahat harcamaları gibi alanlarda değişen eğilimlerini gözler önüne seriyor.
Aleph; dijital medya, finansal teknoloji ve eğitim teknolojilerini bir araya getirerek gelişmekte olan ekonomilerde dijital dönüşümü güçlendirmeye devam ediyor.
Sosyal medya kullanıcı sayısı 5,24 milyara ulaşırken, platformlar marka keşfi için kritik hale geliyor ve dijital reklam harcamaları rekor seviyeye çıkıyor.
Alfa Kuşağı, sınırsız teknolojiye doğan ilk nesil. Peki, markalar ve ebeveynler bu dijital dünyada çocukları nasıl koruyabilir?
Creative Director Varol Döken: "Reklam sektörü, teknolojinin hızla evrildiği ve dijital dönüşümün en hızlı etki gösterdiği alanlardan birisi olmaya devam edecek. Yapay zekânın gelişimi sürdükçe, reklam endüstrisi, bu yeni teknolojiler ile birlikte gelişecek."
Sosyal Medyanın Hafızası &Dijital İletişim Danışmanı Funda Güleç Yalçın: "Almanak hazırlamayı ve okumayı her zaman çok severim. Gelin şimdi, hep birlikte 2024 yılında sosyal medyada öne çıkan ve geçtiğimiz yılı özetleyen başlıkları hızlıca hatırlayalım."
2024, küresel dönüşümlerin hız kazandığı bir yıl olurken, Ipsos’un araştırmaları da siyasetten teknolojiye uzanan bu değişimlerin topluma nasıl şekil verdiğini ortaya koydu.
Finansal teknolojiler ekosisteminin öncülerinden Aktif Bank, 2024 yılında 25. yaşını kutlarken dijital dönüşüm, müşteri deneyimi ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli adımlar attı. Aktif Bank Müşteri Deneyimi ve İletişim Grup Başkanı Gamze Numanoğlu, “müşteri odaklı yaklaşımımızla yenilikçi projelere imza atmaya ve her kanalda mükemmel bir deneyim sunmaya devam edeceğiz” diyor.
Modern iş dünyasında stres yönetimi kritik bir rol oynarken küçük farkındalık pratikleri büyük değişimler yaratabiliyor.
Pluxee, dijitalleşme ve teknolojiyi merkezine alarak çalışan deneyimi dünyasını dönüştürmeye devam ediyor. Yeni marka kimliği ve uçtan uca dijital platform yapısıyla; yemek, hediye, ödül ve ulaşım gibi farklı alanlarda sunduğu çözümleri genişleten marka, 2025 ve sonrasında içgörü ve veri bazlı yaklaşımla iş dünyasının nabzını tutarak sektörde liderliğini korumayı hedefliyor.
IAB Yönetim Kurulu Başkanı Burak Ertaş: "Dijital reklamcılığın hızla değişen dinamikleri, 2025’in heyecan verici bir yıl olacağını gösteriyor. Yapay zekâ, sürdürülebilirlik, yeni medya kanalları ve reklam modelleri, sektördeki dönüşümde belirleyici faktörler olacak."
EY'nin araştırmalarına göre, demografik değişimler dünya genelindeki iş gücü piyasasını derinden etkiliyor. Japonya'da 65 yaş ve üzerindeki nüfus oranı yüzde 30'a, AB ülkelerinde yüzde 22'ye, Güney Kore'de yüzde 18'e ve Çin'de yüzde 14'e ulaşmış durumda. Bu yaşlanma trendi, iş gücünde önemli değişimlere yol açarak, ekonomik yapıları ve iş gücü dinamiklerini yeniden şekillendiriyor.