Sürdürülebilirliğin bir kavramdan fazlası haline geldiği bu dönemde markalar sürdürülebilirlik konusunda nasıl bir yaklaşım sergiliyor? Ortak değer yaratmak için hangi stratejileri izliyorlar?Sektörün önde gelen marka yöneticileri ile bu sorulara yanıt aradık.
Güven, itibar ve dijital stratejiler marka etkisini yönlendirmede ilk sırada yer alıyor.
Areda Piar’ın Pazarlamasyon için gerçekleştirdiği “Sürdürülebilirlik İletişiminde Öncü Markalar” araştırması markaların sürdürülebilirlik iletişiminde öne çıkan kampanyalarını mercek altına aldı.
Dijital çağda çocuklarla kurulan etkileşim, markaların pazarlama stratejilerini nasıl şekillendiriyor? Markalar, geleceğin tüketicileriyle nasıl bir bağ kurmayı hedefliyor? Bu soruları, yeni nesil tüketicilere yönelik stratejileriyle dikkat çeken markaların liderlerine yönelttik ve gelecek dönem hedeflerini konuştuk.
Türkiye’nin ilk ve tek çocuklar ülkesi KidZania İstanbul, çocuklara gerçek hayatı deneyimleme fırsatı sunarken, markalar için etkili bir ‘kids marketing’ (çocuklara yönelik pazarlama) merkezi olarak öne çıkıyor. “Çocuklar bildiklerinden ilham alır” sözü ile eğlenirken öğrenme yani “Edutainment” yaklaşımını özetleyen KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur “KidZania İstanbul’da, geleceğin tüketicileriyle kalıcı bağlar kuruluyor” dedi.
Türkiye’nin gündeminde muhalefetin bazı yerli markalara boykot çağrısı yer alırken, AGS Global tarafından gerçekleştirilen araştırma boykotun etkilerine mercek tutuyor.
Tüketiciler artık romantik hayallere değil, anlamlı bağlantılara yatırım yapıyor.
Kendrick Lamar'ın Super Bowl performansı, sadece müzikle değil, güçlü pazarlama stratejileriyle de dikkat çekerek markalar için önemli dersler sunuyor. İşte tüm detaylarıyla Kendrick Lamar’ın Super Bowl 2025 Şovu...
Yılın en büyük reklam savaşında hangi markalar dikkat çekti? Super Bowl LIX’ta ekrana gelen reklamları derledik.
Alfa Kuşağı, sınırsız teknolojiye doğan ilk nesil. Peki, markalar ve ebeveynler bu dijital dünyada çocukları nasıl koruyabilir?
Eras Turu’nun Kanada ekonomisine etkisi milyon dolarlık seviyelere ulaştı. Peki, markalar bu büyük etkinliklerden nasıl yararlanabilir?
Super Bowl sadece bir spor etkinliği olmaktan çıkarak pazarlama dünyasında da yer edindi. Peki Super Bowl'un markalar için önemi neler?
Son dönemin en çok ses getiren filmleri, gişe başarılarının çok ötesine geçerek kültürel tartışmaların odak noktası haline geliyor. Peki, bu filmlerden çıkarılabilecek pazarlama dersleri neler?
BAREM’in global ortağı WIN International'ın 39 ülkede yaşanan dijital endişe boyutu araştırmasına göre dijitalleşme beraberinde korkuyu getiriyor.
Psikolog, Marka Stratejisti Gözde Atilla: "Ödomanik mutluluk pazarlamacılar olarak bize çok uzak bir kavram değil aslında. Markalar için ödomanik mutluluğu “marka amacı” kapsamında düşünmeye alışığız: Markalar uzun süredir ulvi amaçlarını bulmak ve iletişimini yapmak için çalışıyorlar. Peki ödomanik mutluluk, markaların topluma katkı sağlama çabalarının neresinde olmalı?"
Londra Moda Haftası, podyumda deri kullanımına yasak getirdi. Artık deri kullanan markalar Londra Moda Haftası’nda yer alamayacak.
Sosyal Medyanın Hafızası & Dijital İletişim Danışmanı Funda Güleç Yalçın: "Hızla büyüyen influencer marketing ekosisteminde rekabetin artması ve tüketicilerin daha bilinçli ve seçici hale gelmesi, markaların stratejilerini dinamik tutmasını zorunlu kılıyor! "
Red Bull Basement, yaratıcı ve yenilikçi fikirleri bir araya getirerek genç girişimcilerin projelerini dünya çapında duyurmasına olanak tanıyor. Bu yıl Red Bull Basement 2024 Türkiye finalinde birinci olarak global sahnede yarışmaya hak kazanan proje, Sude Naz Sarımeşe'nin "UNIFY Kampüs Cepte" projesi oldu. Sude Naz Sarımeşe ile projenin detaylarını ve Red Bull Basement 2024 sürecini konuştuk.
McKinsey Global Institute, küresel ekonomide dönüşüm yaratma potansiyeline sahip iş alanlarını analiz eden kapsamlı bir rapor yayınladı. Bu iş alanları, hem yüksek büyüme oranları hem de yoğun rekabet dinamikleriyle dikkat çekiyor.
Magnum'un global marka direktörü belli oldu.
Durex'in Global Cinsellik Araştırması'na göre Türkiye, prezervatif kullanımında yüzde 30 ile 20’nci sırada yer alarak global ortalamanın altında kaldı.