Fiba Grubu’nun “Yük Olmasın” projesi adaletsiz iş bölümüne dikkat çekiyor. Bakım emeği ve zihinsel iş yükü kadınların 3’te 1’ini iş gücünün dışına itiyor.
Pluxee Türkiye'nin yaptığı araştırmaya göre, çalışanların yüzde 36’sı performans değerlendirme ve terfi süreçlerinde cinsiyet eşitliğinin gözetilmediğini düşünüyor. Yüzde 87’si ise çalıştıkları kurumda fırsat eşitliği için yeni uygulamaların hayata geçirilebileceğini belirtiyor.
Beslenme Uzmanı, Aktivist Dilara Koçak: "Günümüzün yoğun iş temposunda ofislerde veya farklı alanlarda masa başında çalışıyor olabilirsiniz. Öğünlerini masa başında yemek zorunda kalan çalışanlar; yetersiz beslenme, obezite ve diyabet gibi hastalıklar açısından risk altında. Bu riskleri azaltmak ise elinizde…"
Şirketlerin çalışan ödüllendirme ve teşvik programları kapsamındaki ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunan Multinet Up, çalışan refahına katkıda bulunan esnek ve özelleştirilebilir yan hak çözümleriyle çalışan memnuniyetini yükseltiyor.
Yapay zekâ iş dünyasında daha aktif kullanılmaya başlanırken işverenler çalışanlara oranla çalışanların yapay zekâyla daha fazla işini kolaylaştırdığını düşünüyor.
Y ve Z kuşağından çalışanların çalışma hayatındaki sayısı ve konumu hızla yükseliyor. Genç çalışanlar, tutkularıyla uyumlu ve etki yaratacak anlamlı işler arıyor, kişisel gelişimlerine ve başarılarına öncelik veriyorlar.
Hopi Pazarlama Direktörü Yiğit Kalafatoğlu ile yapay zekânın iş dünyasına etkilerini ve yapay zekânın geleceğini konuştuk.
Yorglass Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Merve Yorgancılar Işıtmak ile platformun fırsat eşitliğine katkılarını ve hedeflerini konuştuk.
Microsoft, çalışanların yeni beceriler kazanmasına yardımcı olmak için ücretsiz yapay zekâ eğitim kursları başlatıyor.
Alanında uzman konukları ağırladığımız ve uzmanlık alanlarında onlara merak ettiğimiz soruları yönelttiğimiz "Başka Bir Perspektif" adlı programımızın ilk konuğu Dijital Pazarlama Stratejisti ve Eğitmeni Hasan Başusta. Bu bölümde Hasan Başusta’ya “Çalışanlar sosyal medyada nasıl davranmalı?” diye sorduk.
Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu, 2022 yılı verilerine göre "çalışanlar için dünyanın en kötü 10 ülkesini" gözler önüne serdi.
Vestel ekosistemi, çalışanlar ve tüketiciye yönelik farklı deneyimlerin yanında, sanal fabrika gibi uygulamalar da yer alacak.
Seyahat ve turizm sektörü bir yıl öncesine göre şu anda ciddi farklı bir durumda. Pandemi nedeniyle çok fazla şirket, çeşitli önlemlerle müşterilerini geri kazanmaya çalışıyor. Panama merkezli Ocean [...]
Her ne kadar ev ve iş arası yolculuk bizi yorsa ve pandemi sürecinde evden çalışmaya alışsak da, Microsoft işe gidip gelmenin faydaları olduğuna inanıyor ve evden çalıştığımız süreçte bu faydaları te[...]
Daha önce Avrupa'da yaşamak ve o ülkenin imkanlarından faydalanırken kendi ülkenizdeki işinizi de yürütmek istediyseniz, artık şanslısınız. Çünkü Estonya Cumhuriyeti tam da bunu yapmanıza izin veren [...]
Salgın nedeniyle pek çok kişi evlerinden çalışıyor ve evlerden çalışmak aynı zamanda çokça görüntülü toplantıya katılmak anlamına da geliyor. IKEA, evlerden yapılan görüntülü konuşmalarda ev hall[...]