Sürdürülebilirliğin bir kavramdan fazlası haline geldiği bu dönemde markalar sürdürülebilirlik konusunda nasıl bir yaklaşım sergiliyor? Ortak değer yaratmak için hangi stratejileri izliyorlar?Sektörün önde gelen marka yöneticileri ile bu sorulara yanıt aradık.
Dijital çağda çocuklarla kurulan etkileşim, markaların pazarlama stratejilerini nasıl şekillendiriyor? Markalar, geleceğin tüketicileriyle nasıl bir bağ kurmayı hedefliyor? Bu soruları, yeni nesil tüketicilere yönelik stratejileriyle dikkat çeken markaların liderlerine yönelttik ve gelecek dönem hedeflerini konuştuk.
Psikolog, Marka Stratejisti Gözde Atilla: "2025, markaların tüketicilerle duygusal bağ kurmasının ötesinde, markaların tüketicilerinin diğer tüketicileriyle bağ kurması için nasıl platform oluşturabildiğinin de değeri belirlediği bir yıl olacak. "
Anthropic'in çalışması yapay zekânın sanat, tasarım ve kodlama dahil olmak üzere iş gücüne ne kadar dahil edildiğini ortaya koyuyor.
Alfa Kuşağı, sınırsız teknolojiye doğan ilk nesil. Peki, markalar ve ebeveynler bu dijital dünyada çocukları nasıl koruyabilir?
Eras Turu’nun Kanada ekonomisine etkisi milyon dolarlık seviyelere ulaştı. Peki, markalar bu büyük etkinliklerden nasıl yararlanabilir?
Yapay zekâyı daha insancıl hale getirmeyi amaçlayan OpenAI, yeni tipografi ve renk paletiyle görsel kimliğini güçlendiriyor.
2024, küresel dönüşümlerin hız kazandığı bir yıl olurken, Ipsos’un araştırmaları da siyasetten teknolojiye uzanan bu değişimlerin topluma nasıl şekil verdiğini ortaya koydu.
Deloitte Türkiye Teknoloji ve Dönüşüm Direktörü Berk Kocaman: "Teknolojik gelişmeler, iktisadi, toplumsal ve demografik değişimler ile yeni düzenlemelerin markaların stratejik yaklaşımlarını nasıl etkileyeceğine dair, yedi öncelikli trend ve konsept üzerinden bir ufuk turuna çıkıyoruz. "
Decathlon üst düzey sponsorluklar ve yıldız isimler olmadan zirvede kalmayı nasıl başarıyor?
Akalın Yacht Design, Türk tasarımcı Baran Akalın liderliğinde, 91 model motoryatı baştan aşağı yenileyerek 2025 modeline dönüştürüp, lüks ve yenilikçi özelliklerle donatılmış bir tekne ortaya çıkardı.
Youthall "Türkiye'de İK'nın Geleceği: 2025 İK Trendleri Araştırması" sonuçlarını yayımladı. Araştırma sonuçları, insan kaynakları alanında başarılı olmak isteyen şirketlerin; değişen iş dünyasına hızla uyum sağlayarak dijitalleşmeyi benimsemeleri, hibrit çalışma modelinin gücünden faydalanmaları gerektiğini ortaya koydu.
Coca-Cola reklamları, Noel Baba’nın ikonik kimliğini nasıl şekillendirdi?
F5 İletişim Yönetimi / LEWIS+ Partner Ajans Başkanı Murat Demirok ile 2024 yılını, 2025 yılına dair öngörülerini ve gelecek planlarını konuştuk.
Areda Piar’ın gerçekleştirdiği Süt Araştırması, Türk halkının süt tüketim alışkanlıklarını gözler önüne seriyor. Araştırma sonuçları sütle ilgili tartışmaların yanı sıra tüketici tercihlerini de net bir şekilde ortaya koyuyor.
Türkiye, dijitalleşme ve yapay zekanın etkisiyle hızla dönüşüyor. Araştırmalara göre, 2030'a kadar binlerce yeni meslek ortaya çıkacak ve iş gücünün bu dönüşüme hızla uyum sağlaması gerekecek. Teedo Genel Müdürü Selçuk Aytekin, “2030’da en büyük yetkinlik değişiminin %63 oranıyla teknoloji alanında gerçekleşmesi bekleniyor."
GroupM’in 2024 raporu, reklam sektörünün dijitalleşme ve yapay zekâ desteğiyle tarihi bir büyüme dönemine girdiğini ortaya koyuyor.
Geleneksel pazarlama tekniklerini zorlayan bir yayın modeli...
Cola Turka, yeni reklam filmiyle geçmişten bugüne taşıdığı kültürel mirasını ve samimi bağlarını vurguluyor. "İçimizden Biri" sloganıyla, markanın Türk kültüründeki özel yerini hatırlatan film, Cola Turka’nın sadece bir içecek olmadığını, aynı zamanda paylaşılan anların simgesi olduğunu ortaya koyuyor.
Mike Tyson ve Jake Paul’un dövüşü, sadece ringdeki bir mücadele değil, pazarlama stratejilerinin gücünü gözler önüne seren bir gösteri oldu. Sosyal medyanın etkisi, hikâye anlatıcılığı ve etkileşim ekonomisinin nasıl gelir kaynağına dönüştüğünü inceledik...
Accenture’ın "Life Trends 2025" raporu, hızla gelişen teknolojinin insanlarla olan ilişkisini nasıl dönüştürdüğünü beş ana trend üzerinden inceledi. Raporda, güvenin dijital dünyada giderek daha önemli hale geldiği, yapay zekânın iş ve sosyal yaşamdaki etkilerinin sorgulandığı bu dönemde, markaların şeffaflık, hız ve otantik deneyimler sunarak tüketicilerin beklentilerine yanıt vermesi gerektiği vurgulanıyor.