Kriz Döneminde Markaların Toplumu Önemsediklerini Gösterebilecekleri 5 Yol

İçinde bulunduğumuz salgın süreci şu ana kadar yaşanılan herhangi bir krizden daha farklı olsa da yine de bir kriz dönemi. Hem de normalimizi hızla değiştiren ve muhtemelen kalıcı etkilerini gözlemleyebileceğimiz bir kriz dönemi. Bu dönemlerde markaların sürece hızlı bir şekilde adapte olmaları ve tüketicilerini kendilerine bağlı tutmaları gerekiyor. Ek olarak markaların toplumu yönlendirme görevlerini de unutmamak gerekir.

Hızlı bir şekilde adapte olmak için artık geç olsa da sürecin bundan sonrası ve olası yeni bir kriz için markalar toplumu nasıl yönlendirebilir? Markalar bunun için neler yapmalı?

PSFK, kendi araştırmalarından yola çıkarak markaların toplumu önemsediklerini göstermenin en iyi 5 yolunu tanımladı. Bu stratejiler tüketicilerin eğlence ihtiyacını karşılayan, birbirleriyle bağlantı kurmalarını sağlayan yolları da içeriyor. Bizler de kendi tecrübelerimizi ekleyerek bu stratejileri sizlerle paylaşmak istedik.

Sanal Buluşmalara Ev Sahipliği Yapma

Covid-19 sürecinde pek çok markanın olukça hızlı bir şekilde uyum sağladığı ve insanları bir araya getiren unsurlardan birisi sanal etkinliklerdi. Sosyalleşme ihtiyacının yoğunluğu, insanları sanal ortamda da olsa sosyalleşebilecekleri etkinliklerde birleştirdi.

Bu süreçte dijital müzik festivalleri, Instagram, YouTube veya Facebook canlı yayınları gibi etkinliklerin tüketicilerin bağlılığını korumalarına ne kadar yardımcı olduklarını gördük.

Değişen Yaratıcı İçerik Üretimi

Yapımcılar ve yaratıcılar toplumun öncelikli ihtiyaçlarına yönelik üretimde bulunuyor. Bu üretim son dönemde en çok ihtiyaç duyulan şey olan maskelerin üretimi için 3D yazıcıların kullanılması gibi yaratıcı çözümleri kapsar.

Önemli Anlar İçin Farklı Yollar Bulma

Corona virüsün getirdiği kısıtlamalar pek çok gencin mezuniyet, doğum günü, düğün gibi önemli organizasyonları yapamamasına neden oldu. Bazı hızlı adapte olabilen markalar ise bu önemli günleri çevrimiçi etkinliğe dönüştürmenin yollarını buldu. Örneğin Teen Vogue liseli gençler için Zoom üzerinden canlı müzik de sunduğu sanal balolar düzenliyor.

Tüketicilerin önemli anlarına tanıklık etmek ve yanlarında olduğunu hissettirmek bir markanın bu dönemde tüketici bağlılığını korumak adına yapabileceği en iyi şeylerden birisi.

Yeni Bağlantılar Kurma

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi insan sosyal bir varlık ve karantina onun sosyalleşmesini engellemiyor aksine sosyalleşebileceği yeni yollar yaratıyor. Arkadaşlık uygulamalarından basit kitap kulüplerine kadar, anlamlı bir bağlantı sağlamak için tasarlanmış yenilikçi çevrimiçi portallar ve araçlar ortaya çıkıyor.

Sosyal Yardım

Bu dönemde toplum içerisindeki yardımlaşma, gönüllük programları eskisine oranla artmış durumda. Bu konuda da Facebook'un oluşturduğu Community Help gibi hizmetler daha fazla insana ulaşma ve markanın topluma teması anlamında güzel bir örnek.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir