Her E-ticaret Sitesinde Kullanılabilecek 5 Pop-Up

Web sitelerinde pop-up denildiğinde, çoğu insanın yüzünde bir buruşma olur; özellikle de pop-up, reklam içerikli ise. Bu bir dezavantaj olsa da  pop-up doğru şekilde kullanıldığında, kullanıcıyı müşteriye hatta sadık bir müşteriye çevirebilir. Bu yazımda içerik sitelerini bir kenara bırakıp, e-ticaret sitesi için faydalarıyla birlikte 5 pop-up önerisinde bulunacağım.

1- Sepet / ödeme sayfasında çıkışa niyetli kişilere çıkan pop-up 

Türkçe tam karşılığı olmasa da İngilizce karşılı "exit intent" pop-up. Bu pop-up tarayıcı üzerinde kişi web sitesinden çıkmaya niyetlendiyse, kişinin karşısına çıkar. E-ticaret sitelerinde özellikle sepet ve ödeme sayfasında güzel bir içerikle kişinin karşısına çıktığında, dönüşüm hunisinin son adımından çıkmaktan döndürüp, satın almaya yönlendirebilir. Özellikle ürünle ilgili indirim yapıldığında pop-up daha etkili olur.

2- Sepetteki ürünü hatırlatan pop-up

Yayınlanan birçok araştırmaya ve rapora göre birçok kullanıcı bir ürünü satın almadan önce birçok araştırma yapıyor ve web sitesini geziyor. Bu yüzden de Google Analytics gibi web analiz araçlarına bakıldığında satılan ürünlerin geri dönen ziyaretçilerden sonra satıldığı görünür. Kullanıcı sepete ürün atıp satın alma yapmamış olsa da ürün hala stokta var ise tekrar web sitesine geldiğinde ilgi çekici bir içerikle sepette bıraktığı ürünü hatırlatmak dönüşümleri artırır.

3- En son gezdiği ürünü hatırlatan pop-up

İkinci madde de belirttiğim gibi kullanıcılar genellikle e-ticaret sitesine birden fazla kez ziyaret ettikten sonra satın alma kararlarını verirler. Bir kişi bir ürünü inceledi ise, satın alma ihtimali yüksektir. Bu yüzden sepete ürünü atmamış olsa bile ikinci hatta üçüncü gelişinde son gezdiği ürünler gösterilebilir. Bu da kullanıcının rahatlıkla yaptığı işlemleri hatırlamasına ve yönlenmesine yardımcı olur.

4- Geri bildirim almak için kullanılan pop-up

Son yıllarda e-ticaret sitelerinde kullanıcı deneyimi ve müşteri hizmetlerine ekstra özen gösterilse de müşteri gözünden de mutlaka sorunları ya da önerileri dinlemek her zaman faydalı. Dönüşüm hunisini etkilemeyecek bir yerde yani teşekkür sayfasında bir geri bildirim popupının çıkması ve geri bildirim alınması, web sitesi yöneticilerinin görmediği bazı özellikleri eklemesine, sorunları çözmesine ve dönüşümleri artırmasına yardımcı olabilir.

5- Aciliyet hissi yaratan pop-up

Bir fırsatı kaçırma hissi, kişiyi satın almaya iten etkili motivasyon araçlarından sadece biri. Ürün ile ilgili x kişi bakıyor, bu fiyata y adet kaldı gibi pop-uplar çıkarmak, kişiyi satın almaya itebilir. Bu konuda en iyi web sitelerden bir tanesi booking.com.

Pop-upların birçok çeşidi bulunuyor, ilk maddede belirttiğim gibi çıkışa meyilli kişilere çıkan pop-up, belirli bir sayfa sayısını geçtikten sonra çıkan pop-up, zamana bağlı çıkan pop-up, belli bir işlemi yaptıktan sonra çıkan pop-up gibi. Bu alanda limitsiz senaryolar kurup birçok A/B testi yapıp, her geçen gün satışlarınızı artırabilirsiniz. Yukarıda belirttiğim maddeler, e-ticaret sitelerinde pop-up yapmayı düşünenler için başlangıç senaryoları. İyi analizler!

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir