Hedefimiz yenilikçi ürünlerimizi kullanıcılarımıza daha yakından tanıtmak

Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak: "Lenovo Türkiye, Türkiye’de teknolojiyi üreten bir toplum yetiştirme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor."

Lenovo, inovasyona bağlılığıyla herkes için daha akıllı teknoloji sağlamak gibi cesur bir vizyonla hareket eden bir şirket olarak, her gün milyonlarca müşteriye (cihazlar ve altyapıyla) güç vererek ve (çözümler, hizmetler ve yazılımlarla) onları destekleyerek ve böylece, birlikte herkes için her yerde daha kapsayıcı, güvenilir ve sürdürülebilir bir dijital toplum yaratarak dünyayı değiştiren teknolojiler geliştirmeyi sürdürüyor. Lenovo olarak globalde yeni teknolojiler ile inovasyon ve tasarımla öne çıkıyoruz. İnovasyona bağlılığımız özellikle yenilikçi ürün tasarımları alanında meyvelerini topluyor.

Dünya çapında tasarım alanında düzenlenen ünlü Red Dot Tasarım Ödülleri’nde son olarak 25 ödül birden aldık. Lenovo, 2021 yılı Red Dot Ödülleri’nde ayrıca “ThinkBook Plus Gen 2i”, “ThinkSmart Hub”, “ThinkVision Creator Extreme P27 Monitör” ve zarif tasarımını zirveye çıkaran Yoga ailesinin “Yoga 9i” ürünleriyle “En İyinin En İyisi” kategorisinde tam 4 büyük ödülün sahibi oldu. Öte yandan Lenovo, globalde ünlü bağımsız tasarım organizasyonu iF International Forum Design tarafından düzenlenen ve kusursuz tasarımları belirleyen iF Tasarım Ödülleri’nde de toplam 14 prestijli ödülün sahibi oldu. 14 ödüllü ürünlerimiz arasında “dünyanın ilk katlanabilir ekranına sahip dizüstü bilgisayarı” olan ThinkPad X1 Fold ürünümüz de yer alıyor. Lenovo Türkiye olarak, ThinkPad X1 Fold ürünümüzü Türkiye’de de çok başarılı geçen dijital bir basın toplantısı ve güçlü bir pazarlama kampanyası ile tanıttık. Lenovo, teknolojiyi dönüştüren ilklere imza atmayı sürdürüyor. Legion, Yoga ve ThinkPad gibi üstün teknoloji ile üretilmiş dizüstü ürünleriyle daha akıllı teknolojiler sunan Lenovo, yenilikçi ve daha akıllı teknolojiler için Ar-Ge yatırımlarının iki katına çıkarılmasını da hedefliyor. 

"Lenovo, Türkiye’de güçlü bir algıya sahip"

Açıklanan son IDC rakamlarına göre Lenovo Türkiye olarak yüzde 24,6 pazar payı ile yılın üçüncü çeyreğini de birinci sırada kapadık. Son 6 çeyrektir pazar payı liderliğini sürdürüyoruz. Toplam dizüstü bilgisayar pazarında yüzde 23,5 ile masaüstü bilgisayar pazarında da yüzde 27,5 pay ile pazarda birinciyiz. Kurumsal segmentte de yine sıralamada yüzde 42, 8 pazar payı ile birinciyiz. Lenovo Türkiye olarak ayrıca Android İşletim Sistemli Tablet pazarında da yılın son çeyreğinde yüzde 30,4 pazar payı ile lider olduk. Sektörde büyük ölçekli tedarik sorunlarına karşın, Lenovo’nun inovasyon odaklı olması, güçlü operasyon kabiliyeti ve yönetimi, şu ana kadar tüm ana iş gruplarımızda yüzümüzü güldüren başarılı bir performans getirdi. Lenovo markasının Türkiye’de güçlü bir algıya sahip olduğunu belirtmek isterim. Son iki yıldır dijital ve konvansiyonel mecralarda yaptığımız 360 derece marka kampanyalarımızın güçlü geri dönüşleri oldu. Bu kampanyaların çok olumlu etkilerini de 2020 ve 2021 yıllarında yaptırdığımız IPSOS marka algısı araştırmaları sonucunda gördük. Markamızın bilinirliğinin yıldan yıla 5 puan artması, doğru yolda olduğumuzu bizlere gösterdi. 

"Lenovo’nun akıllı teknolojileri barındıran en yenilikçi ürünlerini, kullanıcılarımıza daha yakından tanıtmak önceliğimiz olacak"

Pandemi ile birlikte evden çalışma, eğitim, alışveriş yeni normal haline gelerek ülkemizde de dijitalleşme süreçlerini hızlandırdı. Lenovo tüketicilere sunduğu geniş ürün yelpazesi, ihtiyaçları karşılamaya yönelik ürün özellikleri, güçlü operasyon dinamikleri açısından ülkemizde öncü bir marka konumunda pazar liderliğini sürdürüyor. 2021 yılı boyunca ve yeni iş ekosistemimizde de Lenovo’nun akıllı teknolojileri barındıran, birçok ihtiyaca cevap veren en yenilikçi ürünlerini, kullanıcılarımıza daha yakından tanıtmak önceliğimiz olacak. Pandemide değişen çalışma koşulları ve artan teknolojik ihtiyaçları düşündüğümüzde, pandemi sonrasında da stratejimizde tüketicimize rahatlık ve kolaylık sağlayacak ürün ailemizi, hizmetlerimizi tanıtmak ve ihtiyaçlara göre çözümler sunmak esas hedefimiz olacak. Bu yönde yenilikçi adımlar atıyoruz, globalde yapay zekâ yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İnovasyon yatırımlarımızın artmasıyla, yılın üçüncü çeyreğinde Ar-Ge giderlerimiz globalde yaklaşık yüzde 60 artış gösterdi. Lenovo olarak müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarmak ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünler ortaya koyabilmek adına önümüzdeki üç yılda Ar-Ge harcamalarımızı iki katına çıkarma hedefimize ilerlemeye ve hizmet odaklı akıllı dönüşümümüzü desteklemeye global düzeyde devam ediyoruz.  

Geçirdiğimiz global pandemi süreci sonrasında tüm dünyada tüketicinin öncelik olarak toplumsal ve çevresel konularda hassasiyetleri güçlendi. Toplum artık tüm markalardan toplum sorunları, çevre konuları gibi alanlarda daha çok duyarlılık göstermesini ve somut adımlar atmasını, bu alanlarda markaların neler yaptığını anlatmasını istiyor. Lenovo markası olarak gerek global olarak gerekse Türkiye’de özellikle eğitim, karbon salınımı, kadınlara fırsat eşitliği gibi toplumsal konulara duyarlılığımız ve bugüne kadar yapmış olduğumuz aktif çalışmalarımız aynı şekilde devam edecek.  

"Teknolojinin eğitime entegre edilmesinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz"

Lenovo Türkiye olarak Türkiye’nin yüksek ve sürdürülebilir bir büyüme sağlaması için teknolojinin eğitime entegre edilmesi büyük önem taşıdığına inanıyoruz. 2019 yılından itibaren bu doğrultuda TEGV ile Diyarbakır Ergani’de ve İzmir Gümüşpala’da açtığımız ve “Tasarım ve Beceri Atölyesi” adını verdiğimiz teknoloji sınıflarının da devamı gelecek. 2021 yılı sonuna kadar da Lenovo olarak TEGV’in 71 öğrenim biriminde 7-13 yaş arasındaki 50 bin çocuğa 1 yıl boyunca kodlama eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca mobil eğitim platformu sayesinde çocuklara diledikleri yerden eğitime katılma imkânı sunacağız. 

Lenovo Türkiye olarak Türkiye’de teknolojiyi üreten bir toplum yetiştirme hedefini gerçekleştirecek altyapının kurulması yönünde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla ve girişimimizle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent, FutureBright Group, Arena Bilgisayar, Index Grup, Koyuncu Elektronik, Penta Bilgisayar başta olmak üzere hepsi alanlarında öncü olan kuruluşlar bir araya gelerek kurduğumuz “Teknoloji ile Üretelim” platformu ile büyük heyecanla yola çıktık. Öte yandan Lenovo olarak, İTÜ ARI Teknokent işbirliği kapsamında İTÜ ARI Teknokent içinde kurduğumuz “Yazılım Laboratuvarı” 25 kişilik kapasiteyle üniversite öğrencileri ve girişimcilere yönelik yazılım eğitimleri vermek üzere hizmet edecek, genç girişimcileri geleceğe hazırlayacak. Laboratuvarımızı eğitimler için üstün performanslı bilgisayarlarla donattık. Bunların yanı sıra İTÜ ARI Teknokent ile Teknoloji ile Üretelim Platformu olarak güçlerimizi birleştirerek #GameTech programını hayata geçirdik. İTÜ Arı Teknokent’in 9 yıldır organize ettiği Big Bang Start Up Yarışması’nda, seçilen oyun yazılım girişimcilerine ödül veriyoruz.

Türkiye’de gençlere yönelik olarak da, Teknoloji ile Üretelim Platformu ve Global AI Hub işbirliğinde, Türkiye’de 3 bin 666 kişiye ücretsiz yapay zekâ teknolojileri eğitimi verildi. Eğitimlerde yapay zekâ teknolojileri konusundaki farkındalıklarının artırılması amaçlandı. Bu eğitimlere 2021 yılı boyunca devam edilmesi hedefleniyor. Amacımız bu sayıyı 10 bine çıkarmak. Lenovo’nun girişimciliğinde kurulan Teknoloji ile Üretelim Platformu olarak yapacağımız çalışmalarla da gençlerimize ‘odaklanarak öğrenme’, ‘araştırma’, ‘yaratıcılığı ve teknolojiyi kullanarak üretme” konularında destek vermeyi sürdüreceğiz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir