Damat Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu: "Metaverse hayatın her alanına dahil olacak"

Damat Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu: "Farklı sektördeki firmalar, vizyonlarını ve yatırımlarını metaverse dünyasına doğru yönlendirmeye başladı."

Yeni bir gerçeklik, anlam dünyası ve işbirliği fırsatları sunan; kültürel, entelektüel ve ekonomik üretim için altyapı ve etkileşim olanakları tanıyan metaverse kavramı, değişime ayak uydurmak isteyenlerin gündemine yerleşti. Bu alanı bir oyun alanı olarak gören markalar, ardı ardına stratejiler geliştirmeye çalışırken, birçok kişi de internetin geleceği olarak görülen bu sanal evrende şimdiden yerini ayırtmak istiyor.

Metaverse evrenine dair teknolojide geride kalma korkusu, sektöre dair pazarı ve yatırımları artırıyor. Gartner tarafından yapılan araştırmada 2026 yılına kadar insanların yüzde 25’inin; iş, alışveriş, eğitim, sosyal medya ve eğlence için günde en az bir saatini metaverse’te geçireceği öngörülüyor. Peki marka ve pazarlama dünyasını nasıl bir gelecek bekliyor? Son zamanların en sıcak gündem maddelerinden metaverse kavramıyla ilgili, Damat Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu ile görüştük.

Firmalar yatırımlarını metaverse dünyasına doğru yönlendirmeye başladı
Metaverse kavramı, son iki yıldır gündemde olmasına rağmen müşterilerin günlük hayatına henüz tamamiyle yerleşebilmiş durumda değil. Bu kavramın, yakın süreçte hayatın her alanına dahil olacağını düşünüyorum. Firmalardan; bireylerin günlük ihtiyaçları, rutin işleri ve sosyal yaşantısının bu sanal evren içerisinde yer alan karşılığının bulunması bekleniyor. Bu sebepten dolayı birçok farklı sektördeki firmalar, vizyonlarını ve yatırımlarını metaverse dünyasına doğru yönlendirmeye başladı. Biz de Orka Holding olarak, 6 ay süren Ar-Ge çalışmalarımız ile bu alanda nasıl varolabileceğimizi araştırarak yatırımlarımıza başladık. Teknoloji ve altyapı alanında uzmanlaşmış firmalar ile görüşmelerimiz sonucunda plan ve süreçlerimizi şekillendirdik. İlk etapta amacımız, tüketiciyi yormadan bu evrenle tanıştırmak ve bu dünyaya dahil etmek oldu. Ortaya sunacağımız işler ile de tüketiciyi bu evrenin bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz. 

Teknolojinin kaynaklarıyla müşterilerimize sunmak istediğimiz çok farklı ve yeni düşüncelerimiz var
İlk adımımız, bünyemizde yer alan markalarımızı metaverse evreninde doğru konumlandırabilme amacıyla kapsamlı bir araştırma çalışması yapmak oldu. Yeni bir kavram olan metaverse konusunda fazla ve farklı örnekler görebilmek mümkün değil. Araştırmalarımız sonucu şekillenen planlarımız ile kurum hedef ve vizyonumuzu daha net çizmeye başladık. “Tween müşterisi metaverse’de olsaydı nasıl bir dünyada olurdu?” sorusunun cevabını hayal ederek kampanya çekimimizi planladık ve bunu görsel dünyada sunduk. Fiziksel dünyadan sanal evrene geçiş yapan müşteri profilini tanıttığımız sezon filmimiz ile müşterinin bu dünyayı hayal etmesini sağladık. Müşterilerin metaverse evrenindeki deneyimlerini artırmak amacıyla koleksiyonlarımızın bir kısmını NFT olarak tasarladık ve ilk sanal mağazamızı açmak üzere çalışmalarımıza başladık. Bu düşüncemizi çalışanlarımıza da benimsetebilmek ve bu dünyayı deneyimletebilmek amacıyla koleksiyon eğitimimizi  metaverse’de gerçekleştirdik. 

Müşterilerimizin potansiyel tepkilerini gözlemleyebilmek adına deneyim alanı oluşturabilmek, ne kadar doğru bir noktada durduğumuzu bize göstermiş oluyor. Bu adımlar ilk etapta sadece gerçekleştirerek sunduğumuz kısımlar. Teknolojinin sınırsız kaynaklarını kullanarak gitmek istediğimiz ve müşterilerimize sunmak istediğimiz çok farklı fikirler ve yeni düşüncelerimiz var. Bunlar da bizi her zaman güncel ve heyecanımızı canlı tutacak gelişmeler olmaya devam edecek.

 

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir