Türk teknoloji şirketi tarafından geliştirilen askeri metaverse uygulaması 'MiliVerse' NATO'da tanıtıldı!

Türk mühendislerin geliştirdiği askeri metaverse uygulaması 'MiliVerse' ilk kez NATO'da tanıtıldı!

Gün geçtikçe popülerleşen bir kavram olan Metaverse, modadan spor kulüplerine kadar birçok sektörün ilgi odağı haline geldi. Markaların kampanyalarını gerçekleştirmek için başvurdukları metaverse platformları aynı zamanda teknoloji firmalarının ürün geliştirmede kullandıkları önemli bir araç konumunda. Yakın zaman önce, NATO Müttefik Dönüşüm Komutanlığı, çevrim içi ve fiziksel olarak Eğitim Teknolojisi Konferansı düzenledi. 10-12 Ağustos'ta sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşen konferansa, 10 firmadan gelen 100'den fazla üst düzey yönetici katıldı. 

MilliVerse'ün tanıtımı gerçekleştirildi

Savunma, havacılık ve uzay teknolojileri firması olan Türk teknoloji şirketi BİTES ise "NATO'nun eğitim ve öğretimini dönüştürmek için gelişen metaverse teknolojilerinden faydalanmak" konulu sunumuyla "workshop" gerçekleştirdi. Yapay zekâ, artırılmış gerçeklik, akıllı otonom sistem yazılımları, derin öğrenme, görüntü ve sinyal işleme gibi teknoloji alanlarında çalışmalarını sürdüren BİTES, yerli ve milli olarak geliştirdiği askeri metaverse teknolojileriyle öne çıkıyor. Şirket, NATO’nun gerçekleştirdiği etkinlikte askeri metaverse teknolojileri altyapısı MiliVerse’ün tanıtımını gerçekleştirdi. Sunumu ise BİTES Üst Yöneticisi Uğur Coşkun ve İş Geliştirme Direktörü İhsan Yusuf Akbuğa üstlendi.

Kullanıcılar avatarlarını oluşturabilecek

metaverse-1

Şirketin, metaverse, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile evrimsel olarak gelişen altyapısıyla geliştirdiği ve baştan sona kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda konfigüre edilebilen, sanal evrende birlikte çalışma ve iş birliği yapma imkânı sunan MiliVerse, 3 boyutlu sanal organizasyonlar ve kurumsal gereksinimlere yönelik yenilikçi çözüm sunuyor. Bilgisayarlardaki tarayıcılar, cep telefonları, tabletler ve Oculus Quest VR gözlüklerinden eş zamanlı olarak erişim sağlanabilen MilliVerse'de kullanıcılar, sanal ortamda kendilerine benzeyen karakterler oluşturabiliyorlar.

MilliVerse için geliştirilen bakım onarım modellemesiyle kullanıcılar, Atak helikopterde belirlenmiş söküm-takım işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Diğer bir sanal gereklik odasında ise kullanıcılar, Türk Hava Kuvvetleri’nin eğitim uçağı KT-1T ile etkileşime girebiliyorlar.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir