Telefon Bağımlılarını Korumayı Amaçlayan Trafik Işıkları

Teknolojinin gelişmesi ile akıllı cihazların hayatımızdaki hakimiyet alanı gün geçtikçe artıyor. Hal böyle olunca şehirler daha ‘akıllı’ ve sağlığımızı korur hale gelmeye başlıyorlar diyebiliriz.

Her ne kadar yürürken bir yandan telefonunuza gelen bir bildirime bakmak ya da mesaj atmak her zaman yaptığınız şey olsa da bunun size yeni bir yürüme alışkanlığı kazandırdığını (kötü anlamda) ve kendini koruma içgüdüsü ile artık daha kısa adımlar atmaya başladığınızı sizde gözlemleyebilirsiniz. Sadece yürüyüş tarzınız değil, sağlığınızın da direkt etkilendiği yürürken cep telefonunuzla ilgilenme eyleminizi daha az zararlı bir hale getirmek için Avustralya'nın bir çözümü var. Sydney telefonunu hiçbir zaman elinden düşürmeyen vatandaşlarını meydana gelebilecek olası kazalardan korumak için zeminin içine gömülü trafik ışığı teknolojisini kullanmaya başladı. Ülkemizde de sıklıkla meydana gelen yayaların dikkatsizliğinden kaynaklanan kazalar Avustralya da artınca Sydney hükümeti yer içine gömülü trafik ışıkları teknolojisini hayata geçirmeye karar verdi. Bu fikrin tüm şehirlere örnek teşkil edeceği şimdiden gün gibi ortada. https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=3Va9EpF9_hY Sydney’in bu yenilikçi fikrinin çok benzerleri hali hazırda Alman şehirleri Cologne ve Ausburn’da uygulanıyor, Stockholm’de ise sürücüler dikkatsiz yayalara karşı ‘dikkatli ‘ olmaları için öğütleyen yol tabelaları kullanılıyor. Hatta Çin’de cep telefonu bağımlıları için özel bir yaya yolu bile var. Sydney’de geçtiğimiz yıllara nazaran 2014’ten bu yana dikkat dağınıklığı nedeniyle hastanelerin acil servisini ziyaret eden yayaların sayısı 2006’ya göre 10 kat artarak 124’e ulaşmış. 2015’te ise cep telefonunun neden olduğu dikkat dağınıklığı sebebiyle hayatını 61 kişi kaybetmiş. Özellikle yürürken cep telefonuna odaklanan kişilerin potansiyel tehlikelerden kendini korumak için daha kısa adımlar atarak düz yürüyemediklerini ve yavaşladıklarını keşfeden şehir, bu konuda yapılabilecek en güzel çalışmaya imza atmış durumda. Kişilerin kendi hayatlarını önemsemeden azami derece dikkatli olmaları gereken yollarda cep telefonları ile olan meşguliyetleri esnasında başlarına gelebilecek ölüm tehlikesini minimuma indirmek isteyen şehir sosyalleşmemizi bir üst seviyeye çıkaran teknolojinin yardımları yayaların can güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Bir şehrin yayalarının can güvenliğini düşünmesi oldukça güzel bir olay ancak biz yayalarında yollarda hem kendi hem de diğer yayaların can güvenliği konusunda daha dikkatli olmamız gerekmiyor mu sizce de?    
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir