Sürdürülebilir bir dünya için geri dönüşüme değer katan proje: "Evsel Dönüşüm"

Vestel, “Evsel Dönüşüm” projesi ile sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketiciyi geri dönüşüm ekosistemine dahil ediyor. Eski ve artık kullanılmayan beyaz eşya ve elektronik eşyaları yeniden ekonomiye kazandırmayı hedefleyen projeyi; Vestel CMO’su Duygu Badem Uylukçuoğlu, Vestel Pazarlama İletişimi & Perakende Pazarlama Grup Müdürü Feza Turunçoğlu ve Vestel Dijital Servis & İş Geliştirme Pazarlama Grup Müdürü Osman Badur ile konuştuk.

Vestel, Evsel Dönüşüm Projesi ile sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketicileri, ileri ve geri dönüşüm ekosisteminin içine dahil ediyor. Buna göre kullanılmayan eski elektronik ürünler Vestel yetkili servisleri tarafından tüketicinin evinden randevu ile teslim alınarak, uygun koşullarda hurdaya dönüştürülüyor. Elde edilen gelir ise doğal yaşamı koruma projelerinde kullanılmak üzere bir sivil toplum kuruluşuna bağışlanıyor. Vestel’in, ülke çapında sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı amaçladığı projeyi; Vestel CMO’su Duygu Badem Uylukçuoğlu, Vestel Pazarlama İletişimi & Perakende Pazarlama Grup Müdürü Feza Turunçoğlu ve Vestel Dijital Servis & İş Geliştirme Pazarlama Grup Müdürü Osman Badur ile konuştuk. konuştuk. 

Duygu Badem Uylukçuoğlu: "Herkes dünyada bir iz bırakmak ister ama nasıl bir iz bırakacağımız bizim elimizde"
Dünyada güzel bir iz bırakmanın, bizim evimizde başlayacağını düşünerek, Evsel Dönüşüm fikriyle yola çıktık. Güzel bir işe imza attığımıza inanıyor, yansımalardan da bunu görebiliyorum. Çok kısaca Evsel Dönüşüm Projesi ile, sürdürülebilir bir dünya için adım atmak isteyen tüketicilerimizi ileri ve geri dönüşüm ekosisteminin içine dahil ederek elektronik atıkların çevreye zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılmasına katkı sağlıyoruz. Evsel Dönüşüm Projesi kapsamında markası ne olursa olsun eski ve artık kullanılmayan beyaz eşya ve elektronik eşyaları tüketicilerimizin evlerinden ücretsiz olarak alıp, gerekiyorsa demontajını da yapıp, geri dönüşüme kazandırarak çevre için değer yaratıyoruz. Ürünlerden elde edilen hurda bedelini doğal yaşamı koruma çalışmalarına destek amacıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarına bağışlıyoruz. Ayrıca projeye eski ürününü vererek destek olan tüm gönüllüler için Ecording işbirliğiyle ağaçlandırılması gereken ulaşılması zor alanlara insansız hava araçları ile tohum topları atıyoruz. Böylece sadece şirketimizin değil bireylerin de karbon ayak izini azaltmalarına destek oluyoruz.

Tüm üretim faaliyetlerini sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştiren, düşük enerji ve su tüketimine sahip, çevre dostu ürünleriyle bireylere de daha sürdürülebilir bir yaşam vadeden bir marka olarak bizden sonra gelecek nesillere şu an sahip olduğumuzdan daha iyi bir dünya bırakmakla yükümlüyüz. Tüm faaliyetlerimizin odağında bu amacımız yer alıyor. Bu kapsamda her yıl onlarca enerji ve su verimliliği projesi hayata geçirerek kaynak kullanımımızı azaltıyoruz. Diğer taraftan hem kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz, hem de yeni girişimlerimizle dünyanın geleceğine sunduğumuz katkıyı artırıyoruz. Evsel Dönüşüm projesi ile de hem eski elektronik ve beyaz eşyaların doğaya zarar vermeden hurdaya dönüşmesine katkı sağlıyoruz. Normal şartlarda bu ürünler evlerde gereksiz yer kaplarken, hanelerde kullanıcılar için büyük yük oluşturuyor. Atılmaya kıyılmıyor, satılsa para etmiyor. İnsanlar bu ürünler için aksiyon alma çabası içine girmezken, biz hiçbir ücret almadan, çok pratik bir sistemle gelen bir talep üzerine, tüketicilerin evlerine kadar gidip, ürünleri ücretsiz şekilde alıp, tüm nakliye ve lojistik operasyonu yüklenerek, ürünlerin geri dönüşüm merkezlerine ulaştırılmasını sağlıyoruz. Bunun yanında da  her tüketici adına hava topları ile atılan tohum topları ile yeni yeşil alanlar yaratıyor, gönüllüler adına belirlediğimiz STK’lara bağışlarda bulunuyoruz. 

Sürdürülebilir yaşam bilincinin gelişebilmesi için, herkes için öğrenilecek ve anlamlandırılacak çok fazla unsur var. Bu kavramları teorik olarak hayatımıza sokmak pratik olarak uygulamaktan daha kolay. Sadece bir günümüzü tamamen sürdürülebilirlik ilkelerine göre yaşamayı hedeflediğimizde aslında her adımımızda, günün her anında ne kadar çok yol alınması gerektiğini görüyorsunuz. Bu sebeple hiç durmadan her gün biraz daha hayatımızın içine alarak yaşamalıyız. Toplumun bu konuda bilgi ve motivasyon seviyesi çok çeşitli. Bunu etkileyen çok fazla faktör var elbette. Biz bu notada doğa ve çevreyi korumanın önemini farkında olan, ancak aksiyona geçmek için bir motivasyona veya bir kolaylaştırıcıya ihtiyaç duyan kişilere ulaşmayı hedefliyoruz. Çözümün bir parçası olmaları için onların yanında oluyor ve harekete katılmalarını sağlıyoruz. Geleceği önemsemek bence bu işin en önemli başlangıç noktası.

Osman Badur: "Projenin geliri, doğrudan sivil toplum kuruluşlarına aktarılıyor"
Proje kapsamında duyurduğumuz iletişim kanallarından (vestel.com.tr, çağrı merkezi ve WhatsApp/Telegram, yetkili satış ve servis noktalarımız) bize kayıt bırakan tüketiciler için talep ettikleri tarih ve saatte randevu alıyor, Vestel Yetkili servislerimiz belirttikleri adresten geri dönüşüme kazandırılacak elektronik ve beyaz eşyaları ücretsiz olarak teslim alıyorlar. Ürünler Manisa lokasyonumuza gönderiliyor ve geri dönüştürülmek üzere yetkili kuruluşa iletiliyor. Ürünün geri dönüşümü sürecinde “Evsel Dönüşüm Gönüllümüzü” bilgilendiriyor, adım adım izlemesini sağlıyoruz. 

Projeden elde edilen geliri doğrudan sivil toplum kuruluşlarına aktarıyoruz. Bu dernekler alanlarında Türkiye’de prestijli, güven endeksi en yüksek dernekler. Bu tüketiciler açısından da çok değerli. Bu gelirin gerçekten fark yaratan ve Türkiye için doğa için özveri ile çalışan derneklere aktarılması onlar için de güven kaynağı. Bu projeye katılım için de motivasyon artırıcı bir unsur. 

Feza Turunçoğlu: "Hedefimiz, her tüketicimizi "Evsel Dönüşüm Gönüllüsü" yapmak"
Evsel Dönüşüm Projemize 20 Nisan 2022 Dünya Günü’nde başladık ve başarılı bir 4 ayı geride bıraktık. Projenin bilinirliği ve özellikleri her geçen gün daha çok tüketiciye ulaşıyor. Özellikle buzdolabı, çamaşır makinesi gibi büyük beyaz eşyası olanlar, demonte ürünü olup nasıl söküp başka bir yere göndereceğini bilemeyenler, doğaya somut bir katkısı olsun isteyen birçok farklı hedef kitlenin katılımı ile projemize olumlu dönüşler almaktayız. Evsel dönüşüm projemizin, marka farketmeksizin tüm elektronik ve beyaz eşya ürünleri evden ücretsiz bir şekilde e-randevu sistemi ile alması tüketicilerin en çok sevdiği özelliği oldu. Yine hurdadan elde edilen gelirin anlaşmalı sivil toplum örgütlerine bağışlanması ve her tüketici adına hava topları ile atılan tohum topları da projenin somut faydaları olarak tüketicinin özellikle bizlere bildirdiği hususlar. Hedefimiz; ‘elinden bir şey gelmediğini’ düşünenlere bir çözüm üretmek, iyi hissettirmek ve her tüketicimizi bir "Evsel dönüşüm gönüllüsü" yapmak.

Evsel Dönüşüm projesini 20 Nisan Dünya Günü gibi anlamlı bir günde büyük ve 360 derece bir iletişimle duyurduk. İletişimin ikinci fazını ise 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde yoğun bir dijital iletişimle destekledik. Birçok influencer ile işbirliği yaparak, herkesi Evsel Dönüşüm Gönüllüsü olmaya davet ettik. Mağazalarımız, web sitemiz ve Vestel yetkili servislerimiz ile her koldan tüketiciler ile kampanyamızı buluşturduk. Yakın zamanda çevre ile ilgili etkinliklere katılımla da projemizi tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir