Petrol Ofisi'nin katkıları ve Sunay Akın'ın anlatımıyla "Mahya Işıkları" serisi

Petrol Ofisi Grubu CMO'su Sinan Seha Türkseven ve Petrol Ofisi Grubu'nun desteğiyle hazırlanan Mahya Işıkları projesinde seriye eşlik eden Sunay Akın ile projenin detaylarını konuştuk.

1869 yılının Ramazan ayında Darülfünun’da akşamları düzenlenen Ramazan sohbetlerinden esinlenerek hazırlanan ve adını Ramazan aylarında camilerin minarelerini süsleyen ışıklı yazıdan alan "Mahya Işıkları" serisi, Ramazan ayı boyunca Sunay Akın'ın sunumu ve uzman konukların katılımıyla ve Petrol Ofisi Grubu desteği ile devam ediyor. Projenin detaylarını, Petrol Ofisi Grubu CMO'su Sinan Seha Türkseven ve Mahya Işıkları projesinde seriye eşlik eden Sunay Akın ile konuştuk.

Petrol Ofisi Grubu CMO'su Sinan Seha Türkseven: "Bu topraklardan aldığımız gücü, bu topraklara vermek için kullanıyoruz"
Petrol Ofisi Grubu ülkemizin ekonomik ve toplumsal kalkınmasını odağına alan önemli bir enerji altyapı devi. Biz bu topraklardan aldığımız gücün kazançlarını yine bu topraklara vermek için kullanıyor, toplumsal değerlerimizin yaşatılması için sosyal fayda odaklı projelere imza atıyoruz. Mahya Işıkları projesine verdiğimiz katkıda da bu yaklaşım rol oynuyor. Sevgili Sunay Akın ve ekibi ile 4 yıldır Ramazan ayında farklı kültürel notalara dokunan, geleneksel değer ve alışkanlıklarımızı günümüzle buluşturan bu özel projenin bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

Mahya Işıkları’nın bu yılki ana teması bilim. Bu yılki seri 1.800'lü yılların sonunda Darülfünun'da Mehmet Münif Paşa'nın bilim insanlarını konuk ederek gerçekleştirdiği sohbetlerden esinlenerek kurguladı. Sunay Akın jeolojiden yapay zekâya, biyolojiden felsefeye, arkeolojiden kentleşmeye kadar pek çok farklı alanda konunun uzmanlarıyla bir araya gelerek birbirinden keyifli sohbetlere imza atıyor.

S.S.T: Mahya Işıkları projesi son derece olumlu tepkiler alıyor
Geldiğimiz süreçte izleyicilerden ve müşterilerinizden bu desteğinizin yansımalarını görüyoruz. Bildiğiniz üzere Petrol Ofisi Grubu olarak iletişim vizyonumuzu "Bugünden Yarına Hazır" mottosuyla şekillendiriyoruz. "Bugünden Yarına Hazırız" derken de sadece iş veya kâr odaklı kazanım ya da gelişmelere değil yaşamın her alanına dokunan, değerlerimizi, kapsayıcılığımızı yansıtan söylem ve projelere de samimiyetle odaklanıyoruz. Bu yaklaşım tüketici de birebir karşılık buluyor. Mahya Işıkları projesi de yayınlanmaya başladığı ilk günden bu yana son derece olumlu tepkiler alıyor. Ülkenin dört bir yanından teşekkür ve tebrik mesajları alıyoruz.

Öğretmenlerin okullarda öğrencilerine videolarımızı izlettikleri haberleri geliyor. Yalnızca ilk haftada 5 milyonu aşkın bir erişim rakamına ulaştık. Gelen olumlu yorumlar çok daha iyisini ve hatta fazlasını yapmamız için bize büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Kurumsal marka tonundan ziyade insanları merkeze aldığımız bir marka tonuna geçiş yaptığımız bu dönemde, müşterilerimizin duygu ve düşüncelerine değer verdikleri konulara dokunarak zihinlerindeki Petrol Ofisi markasını kendileriyle özdeşleştirebilmelerinden biz de büyük mutluluk duyuyoruz. İnsan odaklı marka konumumuzu odağa alan uzun soluklu stratejimiz anlamlı yeni projelerimizle devam edecek. 

Sunay Akın: "Darülfünun'daki bilimsel Ramazan sohbetlerinden esinlendik"
1869 yılının Ramazan ayında, Darülfünun’da, yani üniversitede, her akşam Ramazan sohbeti düzenleniyordu. Bir bilim insanı, uzmanı olduğu alanda insanların karşısına çıkarak dinleyicilerini aydınlatıyordu. Darülfünun’da görev yapan Mehmet Münif Paşa, Hoca Tahsin Efendi gibi münevverlerin halkı aydınlatan sohbetler gerçekleştirdiği bir aydı, 1869 yılının Ramazan ayı...

Mahya ise Ramazan aylarında camilerin minareleri arasına gerilen ışıklı yazı şeritlerine denir. Eskiden büyük camilerde, iki minare arasına ip veya teller gerilir, mahya ustası da genellikle zeytinyağı doldurulmuş kandilleri veya mumlu fenerleri ipin üzerine dizerek yazı yazar, hatta resimler yapardı. Bütün Ramazan boyu bu kandiller, rüzgâra hatta yağmura rağmen geceleri pırıl pırıl yanardı. Biz de "Mahya Işıkları" video serimizi bu iki geleneğimizi birleştirerek hazırladık. 1800'lü yılların sonunda Darülfünun'daki bilimsel Ramazan sohbetlerden esinlenerek kurguladığımız ve ismini ise “mahya” geleneğinden aldığımız "Mahya Işıkları" serisiyle modern dünyada bu bilim sohbetlerini yeni temsilcileriyle birlikte, 154 yıl aradan sonra Ramazan ayında yeniden hayata döndürüyoruz.

S.A: "Alanında uzman isimlerin katılımıyla önemli konuları,bu seride masaya yatırıyoruz"
Mahya Işıkları programında katılımlarından onur duyduğumuz birçok değerli bilim insanımız var. Kıymetli bilim insanlarımızın özverili katkıları sayesinde, bilim dünyasındaki son gelişmeleri ve yenilikleri hep birlikte öğreniyoruz. Ramazan ayı boyunca her gün saat 18.00’de jeolojiden yapay zekâya, biyolojiden felsefeye, arkeolojiden kentleşmeye kadar pek çok önemli konuda uzman isimlerinin katılımıyla bir yayın gerçekleştiriyoruz.

İlk bölümlerimizle seyirciden çok olumlu tepkiler aldık. Uzmanlığı ve bilgi birikimi ile programımızı zenginleştiren, Ramazan ayımızı bilimsel bakış açısı ile renklendiren konuklarımız arasında Prof. Dr. Ekrem Sezik, Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Naci Görür, Doç. Dr. Meltem Alparslan, Prof. Dr. İsmail Cinel, Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin, Prof. Dr. Bengi Semerci, Prof. Dr. Ali Serdar Fak, Dr. Öğr. Üyesi Altan Armutak var. Alanında uzman isimlerin katılımıyla Türkiye’nin ve dünyanın mercek tuttuğu önemli konuları, 29 bölümlük bir seride masaya yatırıyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir