Pazarlama Departmanında İşe Alımlar için Adaylar Nasıl Seçilmeli?

İnsanlar hala mühendislikle ilgili pozisyonların en zor doldurulan pozisyonlar olduğuna inanıyorlar ancak pazarlama ve marka ile ilgili pozisyonlara uygun aday bulmak aslında mühendislik pozisyonları kadar zorlu olabiliyor. Düşünün bir kere eğer şirketinize bir yazılım mühendisi arıyorsanız gelen adayları bir kodlama testinden geçirerek performanslarını değerlendirme konusunda fikir edinebilirsiniz. Ama pazarlama pozisyonu için gelen bir adayı değerlendirmek görünenden bir tık daha zorlu olabilir.

Sadece eğitim insanları pazarlama ile ilgili pozisyonlara hazırlamıyor Durum aslında tam olarak böyle, iyi bir okuldan muhteşem bir pazarlama ya da marka yönetimi eğtimi almış olabilirsiniz ama bu gerçek hayatta karşınıza çıkacak problemleri nasıl çözeceğiniz konusunda tek başına yeterli bir kriter değil. Tabi ki işin okulunu okumak, teorisine hakim olmak ve hocalarınızın deneyimlerinden faydalanmak muhteşem bir şey ( en azından benim için öyle) ancak atlanmaması gereken bir durum var ki söz konusu pazarlama olduğunda herşey çok hızlı değişiyor. Ve sizin bu değişime ayak uydurabilmeniz için sadece okulla sınırlı kalmamanız gerekiyor. İş aslında tamamen su akarken testinizi ne kadar doldurabildiğinizle alakalı. Teori ve deneyimi bütünlemiş olmak adaylar arasında seçim yapmak konusunda oldukça etkili bir kriter. ise-alim CV'ler Herşeyi Tam Anlatmaz Adayların özgeçmişleri her zaman onların yaptıkları herşeyi tam olarak anlatmak konusunda yeterli olmayabilir. Hatta bazen bu özgeçmişlerin bir kısmı aldatıcı da olabilir. Sadece özgeçmişinizle bu iş ve pazarlama konusunda ne kadar istekli ve motive olduğunuzu anlatamayabilirsiniz. Ki tam olarak pazarlama ile ilgili pozisyon için ne kadar istekli olduğunu belirtmek bir kişinin başarabileceğini farketmek için güzel bir belirleyicidir. Şirketler sadece adayların özgeçmişine bakmaktan ziyade yaptıkları projelere, varsa fikir paylaştıkları bloglara, yönettikleri başarılı Facebook kampanyalarına vs.bakarak aday hakkında daha fazla bilgi sahibi olup , ilgili pozisyonda başarılı olup olamayacağını değerlendirebilirler. Bu noktada adaylar için online itibar ve görünürlüğün ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Mühendislik ile ilgili bir pozisyonda mühendisler üzerinde çalıştıkları projeler, üretikleri şeylerin maketlerini gösterebiliyorlar neden bu şey pazarlama pozisyonları için de gerçek olmasın? Aynı zamanda işe alım mülakatlarında şirketin pazarlama departmanından mutlaka birisinin olması hayati önem taşıyor. Böylece ilgili pozisyon için görüşmeye gelen adayın başarısını farklı metriklerle ölçerek işe yanlış kişiyi alma riski minimuma iniyor. Pazarlama departmanından birisi ile görüşen aday kendini görüşmede teknik terimleri içeren 'aynı dili' konuştukları için adayın aslında nelerden bahsettiğini daha iyi değerlendirilebilir. Başarı kriteri olarak adaylarda sadece özgeçmişe bakarak karar vermenin yanısıra adayın akademik ve deneyimlerini, daha önce yaptıklarını, projelerini ve varsa fikirlerini paylaştığı blogunu incelemek oldukça önemli. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir