Milyoner Olabilme Yöntemleri

Milyoner olmak ya da milyoner olabilmek kavramlarının ölçütleri hakkında ne düşünürsünüz? Bu konumlandırma içerisinde yer alan kişilerin neler yaptığı, ya da attıkları adımlarda neleri benimseyerek ilerledikleri hakkında fikriniz var mıdır?

Gayrimenkul kayıtları, parasal yatırımlar, miras alma-bırakma gibi etkenler tabi bunların başında ve zorluk kısmının sanırım en basit olan yönlerinden bazıları. Fakat bunlar haricinde dünyada milyonerler neler düşünüyor, neleri benimsiyor, neleri önemsiyor derseniz, Forbes milyonerler listesi ve benzer diğer listeler göze alınarak çıkarılan adların hemfikir olduğu ve üzerinde durduğu bazı konular mevcut :

Daha Güzel Bir Dünya Yaratın

Bazı insanlar vardır ki dünyayı diğerlerinden daha iyi görür, diğerlerinden daha iyi yaşar ve çok daha dolu dolu bitirirler. Milyonerler listesinin dikkat çektiği ilk konu : daha iyi bir dünya. Daha önemli ya da çözüm odaklı ne olabilir ki?  Ekonomide de, eğlencede de, işte de daha iyi bir dünya. Her alanda her ne yapılıyorsa yapılsın, ilk ve en önemli amacı daha güzel bir dünya yaratmak olmalıdır.

Disneyland Paris Magic Christmas Season Launch

Daha Eğlenceli Bir Dünya Yaratın

Richard Branson ( Virgin Şirketler Grubu)’ a göre kendisinin en önemli misyonu ve amacı eğlenmek ve eğlendirmek. Disney’i düşünün mesela; milyonlarca kişi adına daha eğlenceli bir dünya yaratabildiği için bulunduğu konuma ulaşabilmiş en somut örnek. Milyonerler listesinin dikkat çektiği ikinci konu: daha eğlenceli bir dünya... Çünkü başkalarını eğlendirebilirseniz başarının en büyük adımını gerçekleştirmeye hak kazandınız demektir.

14038735-businessman-standing-and-working-wth-touch-screen-technology

Daha Akılcı, Daha Yararlı Bir Dünya Yaratın

Günümüz iş dünyasında teknoloji olmadan yaratılabilecek güzelliklerden bahsetmek pek de mümkün değil elbette. İşte bu devinim içinde, hele ki teknolojiyi bile daha akılcı, daha hızlı ve daha yararlı bir hale dönüştürebiliyorsanız milyoner olmak için en iyi adaylardan birini içinizde barındırıyorsunuz demektir. Günlük sosyal medya takiplerimizde bile; bağlantıların hep çok daha hızlı, ikonların çok daha pratik olmasını istemez miyiz? İş hayatının altın kuralları bellidir ne kadar düşünür, ne kadar çalışır ve ne kadar yenilikçi olursanız bu maddeleri tavsiye alanlardan değil, tavsiye edenler konumuna o denli yakın olursunuz.

Başlıklar ne kadar bilindik ve uygulanabilir görünüyor değil mi? Bugün adlarını pek çok yerde ve projede duyduğumuz bu listedeki isimlerin çok daha farklı düşünceler belirtmesini ve hatta belki bir çözüm önerisi göndermesini sanırım hepimiz arzu ederdik. Fakat pek tabi bu fikirlerin böyle kolay aktarılması değil de başarma ölçütünün dereceleri asıl farkı oluşturur.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir