Medialyzer CEO’su Mustafa Güllü: Hem teknolojide hem de globalde açılmayı hedefliyoruz

Medialyzer CEO’su Mustafa Güllü ile reklam ve pazarlama dünyasına sundukları yenilikleri ve Medialyzer’ın gelecek dönem hedef ve stratejilerini konuştuk.

Yapay zekâ destekli görüntü tanıma teknolojisi ile TV ve radyo reklamlarının takibini, ölçümünü ve iyileştirilmesini sağlayan Medialyzer, TV reklamlarının etkinliğinin ölçülememesi ve gerçek zamanlı raporlanamaması problemlerinden yola çıkarak, reklamverenlerin TV kampanyalarından maksimum verim almalarını sağlıyor. Medialyzer CEO’su Mustafa Güllü ile reklam ve pazarlama dünyasına sundukları yenilikleri ve Medialyzer’ın gelecek dönem hedef ve stratejilerini konuştuk. 

Hem teknolojide hem de globalde açılmayı hedefliyoruz

Medialyzer makine öğrenmesi ve imaj tanıma teknolojileriyle, reklamverenlerin medya yatırımlarından elde ettikleri geri dönüşleri artıran bir platform. Medialyzer olarak üç farklı ürünümüz var. Birincisi, televizyon reklamlarının daha veri odaklı bir şekilde yönetilmesini sağlıyor. Bir nevi Google Analytics diyebilirim. Google Analytics’te hangi medya kanallarında nasıl geri dönüşler aldığınızı ölçebilirsiniz. Reyting ölçümlemesi izleyen kişilere dair bilgi sağlıyor. Pandemi ile birlikte dijital dönüşümün hız kazanmasıyla, reklamverenler artık online bir beklenti içerisine girdi. Dolayısıyla biz, reklamverenlere asıl hedefleri olan, uygulama indirme, web sitesi ziyareti, online’da herhangi bir şey yaptırma gibi optimizasyon önerileri sağlıyoruz. Diğer bir ürünümüz olan TV Tracking, gerçek zamanlı görüntü tanıma teknolojisi ile çalışıyor. Rakip veya reklamverenin kendisine ait herhangi bir reklamı, yayınlandığı mili saniyeler içerisinde tespit ediyoruz. Ya da rakibin rakamlarını tespit edip rakibin reklamlarıyla senkronize bir şekilde dijital pazarlama kanallarıyla aktivasyon sağlıyoruz. Bu da, yurt dışındaki reklamveren firmaların önüne geçmemizi sağlıyor. Bir diğer ürünümüz ise TV Remarketing. Bu ürünle birlikte, reklamverenlerin televizyonla başlayan iletişimini dijitalde sürdürmesini sağıyoruz.

Pazarlama dünyasının veri odaklı yönetilmesini sağlıyoruz

Medialyzer olarak pazarlama dünyasında aslında televizyon ve radyo gibi mecraların veri odaklı yönetilmesini sağlıyoruz. Normalde bu mecralar daha eskiden beri süregelen yöntemlerle yayınlarına devam ederken, bizim sağladığımız analizler sayesinde reklamverenler satışlarını, asıl reklamcılık hedeflerini maksimuma ulaştıracak biçimde planlamalar yapabiliyorlar. Son teknojileri reklamverenlerin kullanımına açıyoruz. Bu sayede müşrerilerimiz, offline ve online kanalları bir arada, aynı medya planı içerisinde birbiriyle bağlantılı olarak kullanabiliyor. Pazarlama dünyası giderek daha fazla verinin, teknolojinin yer aldığı bir dünya. Reklamverenlerin bundan mutlaka faydalanması gerekiyor. Biz de Medialyzer olarak pazarlama dünyasında reklamverenlere bu alanda yardımcı oluyoruz.

Markalar, datanın gücünden faydalanmalı

Markalar reklam filmlerinde mutlaka online call to action’lara yer vermeli. Çünkü artık tüketiciler, akıllı telefonlar sayesinde harekete geçmeye çok hazırlar. Dolayısıyla tüketiciler, web’e veya mobil uygulamaya yönlendirilebiliyorlar. Markalar mutlaka test edebilecekleri, datanın gücünden faydalanabilecekleri her araştırmada mutlaka test yapmalılar. Örneğin biz platformumuzda, reklamverenlerin hangi kreatiflerden daha iyi sonuçlar aldığına dair testler yapabiliyoruz. Bunun dışında, reklamverenlere başka bir önerimiz; 4 haftalık, 6 haftalık kısıtlı periyodlara sıkıştırılmış, prime time’a odaklanan reklam kampanyaları yerine, 365 güne yayılan ve günün bütün kuşaklarında yayın yapan TV kampanyalarıyla, daha temposu düşük ama sürekli devam eden TV kampanyalarıyla, tüketiciye daha iyi bir şekilde mesajlar verebilmeleri yönünde. 

Televizyon giderek internet reklamlarına benzedi

Reklam dünyası aslında internetin yaygın kullanılmasıyla birlikte bir değişim yaşadı ve internet tarafında yaşanan bu değişim diğer medya platformlarını da etkiledi. En başta televizyon artık giderek internet reklamlarına benzedi. Programatik, adreslenebilir, hedeflenebilir formatlar daha fazla hayatımıza girmeye başladı. Mevcut olarak kullanılan lineer TV’de de Medialyzer gibi ölçümleme platformları, reklamverenlerin daha veri odaklı bir şekilde medya planı yapmasına elverişli hale geldi. Artık tüketiciler istedikleri içerikleri, istedikleri yerde, istedikleri cihazdan izlemek istiyorlar. Tabii bu aynı zamanda çok fazla ücretli platformun hayatımızda yer almasına sebep oluyor ve tüketicilerin aslında reklamın faydalı bir şey olduğunu görmesine sebep oluyor.

Bu sene ikinci kez MarTech “En İyi Ölçümleme Teknolojisi Ödülü”nü aldık. Vodafone’la gerçekleştirdiğimiz bu projede yüzde 200’lük bir verimlilik artışı sağlandı. Vodafone ile yaptığımız işbirliğinde TV Attribution kullanımıyla, Vodafone Her Şey Yanımda uygulamasının indirilme rakamı üç katına çıktı. Teknolojiye oldukça önem veren, yeniliklere açık bir firma olarak Modanisa her iki ürünümüzü birden kullanıyor. Gerçek zamanlı imaj tanıma teknolojisi kullanan TV Tracking ürünümüzle yurt dışı mecralardaki reklamları takip edebiliyoruz. TV Attribution kullanan müşterilerimizde yüzde 90’ın üzerinde verimlilik artışı görüyoruz. Yüzde 50’nin altında verimlilik artışı sağladığımız hiçbir müşterimiz olmadı.

Verileri daha iyi analiz edebileceğimiz teknolojiler üzerinde çalışıyoruz 

Teknoloji firması olarak bizim hem teknolojik hedeflerimiz hem de globale açılma hedeflerimiz var. Teknoloji tarafında giderek daha fazla tüketicinin, istedikleri yerde istedikleri içerikleri tüketme alışkanlıklarının arttığını göz önüne alarak, verileri daha iyi analiz edebileceğimiz ve platformlarda yayınlanan reklamların da yine aynı şekilde ölçümlemesini yapabileceğimiz teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. Daha fazla teknoloji platformuyla data entegrasyonumuzu artırıyor olacağız. Öte yandan, global pazarda da yine TV izleme alışkanlıkları bize daha fazla benzeyen ülkelerle açılmaya başlıyoruz. Azerbaycan’da, Doğu Avrupa’da zaten satışlarımız, demo kullanımlarımız başladı ama İspanya ve özellikle İspanyolca konuşulan Latin Amerika ülkeleri bizim ana hedef pazarımız. Çünkü hem televizyon tüketim alışkanlıkları Türkiye’ye benziyor hem de çok büyük bir pazar. Bu pazarlar bizim için aynı zamanda Amerika’ya açılma kapısı olacak; bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir