Marketing Meetup Biletlerinde 'Black Friday' İndirimi

Her yıl iki kez düzenlediğimiz ve alanlarında en iyi konuşmacıları konuk ettiğimiz Marketing Meetup etkinliğimize sayılı günler kaldı. 24 Kasım Cuma gününün Black Friday'e gelmesi dolayısıyla biletlerimizde indirim uyguladık. İndirim yalnızca bugün ve yarın için geçerli olacaktır. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt olmak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Peki bu değerli etkinlikte hangi konuşmacılar neler anlatacak? Bu sorunun yanıtını sizler için derledik.

[caption id="attachment_1878" align="alignleft" width="176"] Prof. Dr. Sinan Canan
Yazar, AçıkBeyin Eğitim ve Danışmanlık Kurucusu[/caption]

Beynin esas işi: Örüntü zekası

Beynimizin milyonlarca yıllık bir biyolojik araştırma ve geliştirme sürecinin ürünüdür. Tarihin uzak dönemlerinde yaşamış atalarımızın bizimki gibi oldukça zayıf ve eksik bedenlerle hayatta kalabilmelerini sağlayan nice zihinsel özellikler, günümüzün gelişmiş sanayi ve teknolojisi sayesinde artık çok fazla kullanmadığımız özelliklere dönüştü. Özellikle yapay zekanın gittikçe geliştiği, makinaların insanların işlerini ellerinden alma tehdidiyle iç içe yaşadığımız bu günlerde, insan beyninin ve zihinsel donanımının aslında ne işe yaradığını yeni baştan konuşacağız. Fabrika ayarlarımıza döndüğümüzde ise elektronik zekaların hakim olabileceği olası bir gelecekte insanın rolünün ne olabileceğine dair yepyeni bir bakış açısı da elde edebileceğiz.


[caption id="attachment_2078" align="alignleft" width="174"] Deniz Bayramoğlu
CNN Türk, Gündem Özel Programı[/caption]

Bir Pazarlama Hikayesi Olarak Gündem Özel

Reality çağında bilim programı yapmak… Başarılı bir program yapmanın temel adımlarından biri ne yapacağını bilmektir.  Ondan sonrası bir planlama ve emek işidir. Ne istediğini bilmek ise hayal etmekle mümkündür. Ön kabullerden hareket ederek hayal kuramıyorsunuz. Hayal kuramayınca da ne istediğinizi bilip, ona yönelik adımları atamıyoruz.

Klişeler bazen işe yarar. Zaten yaradıkları için klişe olmuştur. Bu sebeple bazen klişe olmaktan korkmadık. Mesela üzerinde az ayak izi olma yolunu seçtik. Kimsenin düşünmediği gibi düşünmeye çalıştık. Çünkü biliyorduk ki bizim aklımıza gelen herhangi bir şey bir başkasının aklına da gelmiştir muhakkak. O nedenle daha titiz düşünmeye çalıştık ve bunları yaparken kendimizi hiç önemsemedik. İşimizi önemsedik.


[caption id="attachment_2125" align="alignleft" width="174"] Canay Atalay
Kurucu Ortak, Human Works Design[/caption]

Teknoloji Zekamızı Nasıl Etkiliyor?

İnsanlık önümüzdeki 20 yılda önceki 300 yıldan daha fazla değişecek. İnsanlar teknolojiye ayak uydurmaya çalışırken, teknolojiye dönüşme ve benzersiz insani niteliklerini kaybetme riskleriyle karşı karşıya. Teknolojik yollarla radikal olarak artırılmış insanlık (augmented humanity), ırkımız için bir yükseltme değil, bir düşürme olacaktır.

Ne olmak istediğimize karar vermenin zamanı geldi. Teknoloji, amacımız değil, amacımıza ulaşma aracıdır. Gelin, ‘Gerçekten ne istiyoruz?' ve bu amaçlar için ‘Önce insan zekasını, sonra teknolojinin gücünü daha iyi nasıl kullanabiliriz?' hakkında konuşalım. Unutmayın; gelecek sadece yarın gerçekleşecek bir şey değil, gelecek bugün yaşadığımız fakat henüz fark etmediğimiz tasarımlarımızdır.


Türk Markalarına Zeka Katmak

Farklı sektörlerden, ihracat yapan ve ürünlerinin belli aşamalarında dijital uygulamalar gerçekleştiren ya da dijital zeka ekleyen üç önemli isim. Arzum Yönetim Kurulu Başkanı  ve Genel Müdürü Murat Kolbaşı, Aydın Tekstil ve TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı ve Sağlık Bölümü Danışmanı Oğuzhan Süral… Marka Danışmanı ve BrandMap Genel Yayın Yönetmeni Bülent Fidan ile aynı sahnedeler. Bülent Fidan izleyiciler için soracak, irdeleyecek. İhracatın bu üç farklı ismi markalarına dijital zekayı nasıl kattıklarını anlatacaklar.


[caption id="attachment_1837" align="alignleft" width="174"] Olcayto Cengiz
Flying Spoon,
Co-founder & Creative Spooner[/caption]

Noktaları Birleştirmek

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte başlayan “bağlanma” hali artık sadece insanların tekelinde değil. Eskiden internete bağlanabilen tek cihaz bilgisayarınız iken, artık telefonunuz, saatiniz, buzdolabınız, otomobiliniz hatta evdeki tartınız bile internete bağlı. Ve sadece “bağlı” da değil, iletişim halinde. Kısacası “intelligence”ın sadece “canlılara özgü" özellik olmadığı bir çağa girdik.

Nesnelerin interneti (IoT) tanımı ile geleceği şekillendirmeye başlayan süreçte; oyunlaştırma yaklaşımının önemi ve insanın noktaları değil, noktaların insanları birleştirdiği bir geleceğe nasıl hazır olmamız gerektiği üstüne konuşacağız.


[caption id="attachment_2087" align="alignleft" width="174"] Şafak Altun
Gazeteci ve Yazar
CNN Türk[/caption]

Ferrari'yi Çalan Fil / İnsan Neyi Neden Yapar?

İnsan ki algısal olarak cimridir. Zorda kalmadıkça kafa yormak yerine kestirmeden gitmek ister. Fazlasıyla sosyaldir, grubu bozmadan, çoğunluğun kararlarına uymak ister. İşte o insan ki, yolda tek başınayken yerde yatan birine yardım eder fakat kalabalık bir ortamda bu yardımı ondan esirger. Yemek yemek için kalabalık olan restoranı tercih etmişsen, bir siyasi partinin adayına sırf güzel gülümsediği için oy verdiysen, sen de "etkilerin" etkisine girmişsin demektir.

İşte bu etkiler ki, öyle bir zaman gelir "iyi insanlara” olmadık kötülükler yaptırabilir. Fakat onları tanırsak, ipleri kimin ve nasıl çektiğini anlarsak özgür irademizle kararlarımızı kendimiz verebiliriz. Unutmayın ki, bu hayatta aslolan çarpan (çoğaltan) etkisi yaratmaktır. Sadece olumsuzluklar değil, olumlu etkiler de durgun suya atılan bir taş gibidir, etrafımızda olan herkesi ve her şeyi etkiler.


[caption id="attachment_2257" align="alignleft" width="169"] Hanzade Acar
Kurucu Ortak ve Pazarlama Tasarımcısı, Onda Yönetim Danışmanlık[/caption]

Hikayelerin Duygusal Zeka Üzerindeki Etkisi

Hikayeler insan zihnindeki dirençleri kırmanın en etkili yolu. Hikayemiz, biz, kahramanlarımız, yolumuz ve ulaştığımız nokta aslında hepsi hikayenin içerisinde bir yolculuk. İşte bu yolculuk aslında iş dünyasında sıradan gibi yaşanan pek çok anın bir hikayesi olduğunu fark etmemizi sağlıyor. Doğru yapılandırıldığında ve etkili bir şekilde anlatıldığında bir markayı hayal ettiğinden de çok öte noktalara taşıyabilen bir gizli güç aslında hikayeler. Zeka üzerindeki etkisi ise şaşırtıcı, düşündürücü, harekete geçirici... Çok daha fazlasını ve “Hikayelerin Duygusal Zeka Üzerindeki Etkisi” ni sizlerle Marketing Meetup’ta paylaşacağım.


[caption id="attachment_2032" align="alignleft" width="169"] Cem Vedat Işık
Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Nesnelerin İnterneti Teknik Direktörü, İntel Türkiye[/caption]

Herkes için Yapay Zeka

Sayısız defa duyduğunuz -ve sürekli değişen- 2020 yılındaki bağlı cihaz sayısı ya da sosyal medyanın bir dakikası gibi basmakalıp rakamlardan kaçıp, son hızla üzerimize gelen 1’ler ve 0’lar tufanına kapılmadan, keşfedilmeyi bekleyen veri hazinesinin kapısını aralayacağız.

Bunu yaparken de, machine learning, deep learning, machine perception, cognitive computing, reasoning, inference, virtual agent, natural language processing, predictive APIs, intelligent assistant, image recognition, robotic process automation, speech recognition, chatbot, personal advisor ve semantic search gibi son moda -ve çok karmaşık- sözcüklerin aslında ne anlattıklarını konuşacağız.

Nesnelerin İnterneti'nden, Zekanın İnterneti'ne giden yolculukta buluşmak üzere.


[caption id="attachment_68159" align="alignleft" width="169"] Ali Erhan Tamer, Botudio Kurucu ve CEO'su[/caption]

Yapay Zeka çağında Pazarlama Zekası

Yapay zeka çağına girdik, nesnelerin interneti hiç olmadığı kadar yaygın durumda ve şirketlere farklı kaynaklardan milyonlarca veri girişi oluyor. Bu verileri okumak, anlamlandırmak ve üzerine karar inşat etmek, üstelik bütün bu süreçleri makine öğrenmesi ve yapay zeka algoritmaları ile otonom bir hale getirmek. Yapay zeka çağında pazarlamaya hoş geldiniz.


Siz de 30 Kasım'da gerçekleşecek bu değerli etkinlikte yer almak isterseniz sınırlı sayıda kalan koltuklardan birine adınızı yazdırabilirsiniz. Bu arada kaydınızı aşağıda bulunan biletleme aracımızdan da gerçekleştirebileceğinizi hatırlatalım.

30 Kasım Perşembe günü görüşmek üzere!

conference - Online Event Management with the ticketing solution from XING Events

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir