Karmaşa Çağında Marka Farkındalığı Yaratmak

İnovasyon ve karmaşa günümüzde yanyana sıkça kullanılan kavramlar. Sadece yönetim değil, rekabetinde altın anahtarları. Teknoloji bir girişiminin dijitale kanalize olması ve yeni iş fikirlerine sürdürülebilirliği de atlamadan açık olması demektir.

Yeni bir serece ayak uydurmak her zaman sancılı ve tahmin edilemezdir, yeni fikriler ve eylemler gerektirir. Peki bir marka nasıl dönüşüm geçirebilir? Yeni markalar için kutup yıldızı temel değerlerinden ve kültürlerinden vazgeçmeden geleceğe odaklı bir plan dahilinde ilerlemeleridir. Bir şirketin değişimini sağlayabilecek onların ellerindeki en değerli varlık markalarıdır. Şirketin temel rekabet alanları hedef kitlesi , kültürü ile ilgili bir çok bilgi marka tarafındann saplanın ve nı iç görü şirketin liderine yeni iş olanakları keşfetme, yeni teknolojileri tanımaya açık olmak ve daha gerçekçi ve uzun süreli bir değişime ayka uydurma gücü sağlar. Teknolojiyi İş Planınız ile Bağlantılı Hale Getirin! Tüm bunların marka tarafından sağlanabilmesi için markaların neyi amaçladıkları hakkında net tanımlara ihtiayçları vardır. Marka şirketin yeni odaklanma alanlarını belirlemeden önce liderler tüm dünyada bu tarz dönüşümlerin nasıl oluştuğunu analiz etmeli ve tüm bu bilgileri yeni iş planın hazırlanması sürecinde kullanmalıdır. Modası geçmiş iş planlarını kullanmak , market dinamiklerini tam olarak özümsemeden karar vermek şirketleri niyetlenmedikleri yerler sürükleyebilir. Kodak marka olarak dijital fotoğrafçılığı bulan ve ilk inovasyon süreçlerini geliştiren marka olasa da kendini son teknolojilere adapte etmekte başarılı olamadığı için pazar payının önemli bir kısmını kaybetti. Ya da Nokia, Nokia pazarda yeniliklerin öncüsü olarak bilinse de akıllı telefonların ilk üretim aşamalarında kendini bu yeni teknolojiye adapte etmekte başarısız olmasının sonuçlarını pazar payı ile ödedi. Markalar müşteri istek ve ihtiyaçlarını anlayıp, onlara sadece fonksiyonel değil, duyularına da hitap edecek şeyler paylaşarak, marka deneyimi yaşaratak gerçek anlamda şirketlerinin kültürlerini hedef kitlesine anlatma konusunda şirketin temelini oluşturuyor. Tam tersi durumda marka değerlerini müşterileri ile tam olarak paylaşamıyor ve rekabette bunu kendisinden daha iyi yapaman markaların gerisinde kalıyor. Karmaşa çağında marka, yönetimin stratejini şekillendiren, kültürü yaratan, değişimi idare eden ve müşterileri anlayan ve inovasyonu yönlendirme rollerini üstleniyor. Marka ve iş planının aynı düzeyde olması işletmeye geleceğini yeniden şekillendirme konusunda avantaj sağlıyor. Marka mesajı uyumlu bir strateji ile hedef kitleye iletmek karmaşa çağının en etkili liderlik aracı. Şirketinizin imzası, yaptıklarınız, ve yaptığınız her şeye sinen ruh ve gelen her fikir ve atılan her adımda hedef kitleniz tarafından fark edilmesi gerçek bir marka farkındalığı yaratmanın anahtarlarındandır.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir