DİMES CMO'su Duygu Süleymanoğlu: "En büyük engel toplumsal cinsiyet eşitsizliği"

DİMES CMO'su Duygu Süleymanoğlu'na, cinsiyet eşitliği konusundaki bariyerleri, kadın istihdamını artırma adına yürüttükleri çalışmaları ve kariyerinin başındaki kadın yönetici adaylarına tavsiyelerini sorduk…

Her alanda yeniliğe ve gelişime katkıda bulunan kadınlar, iş dünyasında da fark yaratarak yaşamın her alanında iz bırakıyor olsa da, toplumun yarısını oluşturan kadınların iş dünyasındaki yeri ne yazık ki yüzde 30’u geçemiyor. Türkiye’nin alanında öncü ve lider şirketlerinin yönetimlerinde görev alan kadınlar, dünyada ve Türkiye’de, toplumsal cinsiyete dayalı zihniyet kalıplarını değiştirme adına iş dünyasında pek çok toplumsal önyargıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Zihinlerdeki ‘mit’leri ortaya koyan pek çok araştırmada, gelişmiş ülkelerin kadın-erkek eşitliğini sağlamada diğerlerinden ileride olduğunu görüyor ancak dünyanın hiçbir yerinde tam bir cinsiyet eşitliğinden söz edilmediği gerçeği ile yüzleşiyoruz.

DİMES CMO'su Duygu Süleymanoğlu'na, cinsiyet eşitliği konusundaki bariyerleri, kadın istihdamını artırma adına yürüttükleri çalışmaları ve kariyerinin başındaki kadın yönetici adaylarına tavsiyelerini sorduk…

"Kadınların iş dünyasında güçlendirilmesi, en önemli gündem maddelerinden biri"

Kadınların Atatürk döneminde elde ettiği hakların 90, ilgili anayasa düzenlemesinin 12 yıl sonrasında bu konuyu konuşmak, insanlığın alması gereken yolu gösteriyor. İş hayatında kadın erkek eşitliği, gelişmiş ekonomiler de dahil tüm dünyanın konusu, ülkemizde de gidilecek çok yol var. Bunun temel nedeni de aşılması gereken sosyal ezber ve dayatmalar.

Kadınların ekonomik hayatta ve iş dünyasında güçlendirilmesi, bugün insanlığın en önemli gündem maddelerinden biri. DİMES’te biz, toplumsal cinsiyet eşitliğinin insanlığın temel gereği ve normali olması gerektiği düşüncesini benimseriz. Şirket kültürünün parçası olabilmiş eşitliğin, iş başarısına pozitif etkisi, kanıtlanmış bir gerçektir. Türkiye’nin en itibarlı, en başarılı, ülke ekonomisinin itici gücü kurum ve kuruluşları, toplumsal eşitliği içselleştirmiş olanlardır.

"Dünyada olması gereken; eşitliğin, toplumsal hayatın normali olmasıdır"

Kadının iş hayatına kazandırılması konusunda kurumsal öncülük, kadın eğitimi, istihdamda fırsat eşitliği, DİMES kurumsal mirasının, iş kültürünün ve süreçlerinin ayrılmaz parçasıdır. Eşitlik, şirket profilimize tam yansır. DİMES üst yönetimi, yüzde 50 – 50 kadın erkek dağılımına sahip. Dünyada olması gereken de eşitliğin, toplumsal hayatın normali olmasıdır.

DİMES, kuruluş misyonu itibarıyla sosyal marka kimliği taşıyor. Değer ve iyilik üretmeyi ilke edinmiş şirketler, iş açısından da başarılıdır; kariyer fırsatları ve bunları destekleyen eşitlik ortamı sunarlar. Tavsiyem, kariyer seçimlerinde böyle şirketlerin önceliklendirilmesidir.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir