Bu da oldu: Hacker’ların siber saldırı gerçekleştirmeleri için yapay zeka aracı geliştirildi!

Hacker’ların kötü amaçlı uygulamalarını geliştirmesi için hizmet veren WormGPT adlı bir üretken yapay zeka botu hayata geçirildi.

Yapay zeka (YZ) araçları, bir dizi avantajıyla modern teknolojide önemli bir rol oynuyor. Sürekli öğrenme ve adaptasyon yetenekleri sayesinde verimliliği artırırken insan hatasını en aza indirebiliyor. Ayrıca bu teknoloji, otomasyon, iş süreçlerinin hızlanmasına ve verimliliğin artmasına yardımcı olarak zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Günümüzde birçok kişi günlük hayatın yoğunluğundan kurtulmak için çeşiştli yapay zeka araçlarını kullansa da, perdenin diğer tarafında, bu teknolojinin dezavantajları yer alıyor

Yapay zeka teknolojisi, ciddi güvenlik zorlukları ve siber saldırılara uygun bir ortam yaratma potansiyeli de taşıyor. Genellikle birçok veri kaynağından öğrenerek ve gelişerek çalışan YZ sistemeri, bu veri kaynaklarının kötü niyetli tarafından manipüle edilmesi, yapay zekayı yanıltarak tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. YZ tabanlı yeni araç WormGPT, kullanıcıların bir ağdaki tüm bilgisayarlara aynı anda yayılan kötü amaçlı yazılımlar oluşturmasına olanak tanıyor.

WormGPT, siber suçluların yeni asistanı 

Geçtiğimiz günlerde, siber güvenlik araştırmacıları, siber suçluların kullanabileceği WormGPT adında yeni bir yapay zeka aracıyla karşılaştılar. Siber suçları daha sofistike hale getirebilen YZ destekli araç, bir ağdaki tüm bilgisayarlara aynı anda yayılarak, büyük miktarda hasara neden olabiliyor. Siber güvenlik platformu olan SlashNext'e göre WormGPT, özellikle phishing (yemleme) ve  e-postası sahtekârlığı (BEC) saldırıları başlatması için kullanılıyor.

worm-gpt-hacker-1

Yapay zeka tabanlı bir siber suç aracı olarak geliştirilen WormGPT, kötü amaçlı yazılımlar oluşturmak için kullanılabilecek bir dil modelinden ve veri kümesinden güç alıyor. Kişiye özel ve son derece inandırıcı sahte e-postalar hazırlayabilen araç, daha fazla bireyin hacker'ların tuzağına düşmesini sağlıyor. Herhangi bir etik sınır olmaksızın faaliyet gösteren araç, acemi siber suçluların teknik yeterliliğe sahip olmaksızın hızlı ve büyük ölçekli saldırılar başlatmasına olanak tanıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir