2022'nin en çok indirilen uygulamaları ve oyunları!

Veri analiz şirketi Apptopia, dünya çapında en çok indirilen uygulamaları ve oyunları bir araya getirdiği raporunu yayınladı.

Yakın zaman önce veda ettiğimiz 2022'nin en iyi ve yaratıcı reklam filmlerini sizler için derlemiştik. Şimdi ise 2022'de dünya çapında en çok indirilen uygulamalar ve oyunlarla karşınızdayız. Listeye geçmeden önce küçük bir kıyas yapalım. Pandeminin etkisiyle birlikte, küresel uygulama harcamaları 2021'in aynı dönemindeki 64,4 milyar dolardan yalnızca biraz daha artarak 2022'nin ilk yarısında 65 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl iOS ve Google Play'deki küresel harcama 133 milyar dolardı ve tüketiciler 143,6 milyar uygulama indirdi.

Veri analiz şirketi Apptopia, dünya çapında en çok indirilen uygulamaları ve oyunları bir araya getirdiği raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda iOS ve Google Play'den alınan verilere dayalı olarak 33 'en iyi' grafiği yer alıyor. Verilerin 1 Ocak 2022'den 20 Aralık 2022'ye kadar toplandığını belirtmekte fayda var. Gelin, yayınlanan rapordaki tabloların birkaçına göz atalım.

2022'de en çok indirilen uygulamalar

en-cok-yuklenen-uygulamalar

Apptopia tarafından yayınlanan verilere bakıldığında, toplamda  672 milyon indirme sayısı ile dünya çapında en iyi uygulama olarak karşımıza TikTok çıkıyor. TikTok'un arkasından ise listeyi Instagram, WhatsApp, CapCut, Snapchat, Subway Surfers, Facebook, Stumble Guys ve Spotify takip ediyor.

2022'de en çok indirilen oyunlar

2022-de-en-cok-indirilen-oyunlar.

İlk olarak 2012'de piyasaya sürülen sonsuz koşu oyunu Subway Surfers listenin ilk sırasında yer alıyor. Uzun yıllardır en çok indirilen oyunlar arasında yer alan Candy Crush Saga ve 8 Ball Pool bu sene de en çok indirilen oyunlar listesinde kendilerine yer buluyor.

2022'de en çok indirilen alışveriş uygulamaları

en-cok-indirilen-alısveris-uygulamalari-1

Listelenen diğer kategorilere baktığımızda, 2022'nin en çok yüklenen alışveriş uygulamaları karşımıza çıkıyor. Listenin ilk sırasında, 2008 yılında kurulan Çin merkezli moda perakendecisi Shein yer alıyor. Son yıllarda ülkemizde oldukça popüler olan Amazon ise listenin dördüncü sırasında.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir