2014 İlk Hacker Kurbanları 'Skype, Snapchat ve BBC' Oldu

2014 üç büyük hacker saldırısıyla yeni yılına başladı. Buna göre 2013’ün son günlerinde ortaya atılan BBC’nin hacklenmesi olayından sonra Skype ve Snapchat için de yılın ilk günü tehlike çanları çalmaya başladı.

İlk olarak  BBC’nin FTP sunucusuna sızan bir Rus hacker tüm sunucu şifrelerini satılığa çıkardı. İnternet üzerinden sunucu bilgilerini satılığa çıkaran hacker'ın çaldığı verilerin veri transferini çökertelebilecek çapta büyük bir tehdit unsuru olduğu belirtildi. BBC ve güvenlik firması olayın ortaya çıkmasının ardından tüm sunucu erişim bilgilerini yenilerken, BBC'den neler çalındığının şimdilik tam olarak bilinmediği açıklandı.

Ardından,  Skype’ın resmi blog sayfası ve Twitter hesabı hack’lendi. Saldırı, kendisini Suriye Siber Ordusu (Syrian Electronic Army) olarak tanıtan hacker’ların Skype’ın resmi blog sayfasını hacklemesiyle başladı. Kısa sürede büyük ses getiren hack saldırısı sonrası hacker’lar rahat durmadı ve Skype’ın 3 milyonun üzerinde takipçiye sahip olan resmi Twitter hesabını da ele geçirdi. Hacker’lar önce kendi hesaplarından ‘Microsoft e-postalarını kullanmayın, bu mail hesaplarından izleniyorsunuz ve bilgileriniz hükümetlere satılıyor’ şeklinde tweet atan hackerlar ardından bunu Skype hesabıyla retweet edince milyonlarca kişi hack saldırısını öğrenmiş ve söz konusu mesajı görmüş oldu. Saldırı sonrası saatler sonra blog sayfası tekrar eski haline getirilirken, Skype Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ‘Hesabımıza siber saldırı olmuştur, ancak herhangi bir kullanıcı bilgisine sızıntı olmamıştır’ sözlerini kaydetti.

Ve 2014’ün son hadisesi olarak da, kısa süre önce Gibson Security adlı güvenlik şirketinin ortaya çıkardığı güvenlik açığından yararlanan bir hacker grubu, 4.6 milyon Snapchat kullanıcısının hesap bilgileri ve telefon numaralarını çaldı.

Hacker'lar, ele geçirdikleri bilgileri indirilmeye hazır şekilde SnapchatDB.info sitesinde sundu. Site, aşırı trafik nedeniyle host sağlaycısı tarafından erişime kapansada, bir diğer adreste bilgiler yeniden erişime sunuldu. Hacker grubu, sayfada yaptıkları açıklamada, "4.6 milyon kişinin telefon numarası ve kullanıcı adına erişeceksiniz. İnsanlar genelde Facebook ve Twitter hesaplarında da aynı kullanıcı adını kullandıkları için erişmek istediğiniz insanlara rahatlıkla ulaşabilirsiniz" ifadesini kullandı.

Tüm bunlar da, pazarlamasyon üzerinden de yayınladığımız 2014’ün siber saldırılar açısından oldukça hareketli geçeceğinin sinyallerini veren Trend Micro öngörü raporunun içeriğini ilk günden bizlere hatırlatmaya yetti.

Bakalım raporda belirtilen “Siber suçlular, açık kaynak araştırmaları ve yüksek oranda özelleştirilmiş olta saldırılarıyla hedefli saldırılarını artıracak.” gibi ibarelerin doğruluğu ya da yanlışlığı 2014 yılında ne denli bir gelişim izleyecek.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir