Yaratıcılık ve içerik her zamandakinden daha da önemli olacak

Salt İletişim Grup Kurucusu ve Ajans Başkanı İlkin Karataş Ülkü ile 2021 yılını, 2022 yılına dair öngörülerini ve gelecek planlarını konuştuk.

Salt İletişim Grup Kurucusu ve Ajans Başkanı İlkin Karataş Ülkü, gelecek yıl için hedeflerinin portföylerindeki markalarla olan ilişkilerini daha da ileriye götürmek, iş ortaklığını daha da geliştirmek ve çalıştıkları markaların itibarını daha yukarıya taşımak olacağını söylüyor.

2021 yılını nasıl geçirdiniz?

2021 yılı hepimiz için pek çok açıdan zor bir seneydi. Pandemi ile birlikte yaşadığımız süreç, yaşam biçimlerimizi, alışkanlıkları, iş yapış şekillerini, tutum ve beklentileri tümüyle değiştirdi. Tüm bu zorluklara rağmen SALT İletişim Grup olarak bu süreçte, birlikte çalıştığımız markalara desteğimizi sürdürdük. Daha çok çalıştık, değişime uyum sağlamak ve dünyanın yeni dinamiklerini doğru analiz etmek için çalışmalarımıza çok yönlü olarak devam ettik. Bu gayretlerimiz sonrasında SALT İletişim Grup adına 2021 yılını başarılı geçen bir sene olarak tanımlayabilirim.  

Geride bıraktığımız bir yıllık süreçte pek çok yeni başlangıçlar yaptık, yeni işbirliklerine ve danışmanlık yaptığımız firmalarla birlikte başarılı projelere imza attık.  

Kuruluşumuzun temelini oluşturan 360 derece iletişim yaklaşımımızla entegre pazarlama stratejimizi, yeni işbirliklerimizle daha da güçlendirdik. Müşterilerimizi PR, dijital, kreatif ve deneyimsel pazarlama alanlarda sunduğumuz danışmanlık hizmetlerimizle daha da ileriye taşıdık.  

2021 yılında, portföyümüze Arzum, Kelebek Mobilya, Tepe Emlak Yatırım, Address Istanbul, Godiva, Chakra, Danfoss, İzmir Ticaret Borsası, Qua Granite, Aegon, Gloria Jean’s ve New Life gibi ulusal ve uluslararası pek çok marka ekledik.  

Tüm müşterilerimiz için değişen dünya ve gündemlere uyumlu iletişim planlamaları yapmaya büyük özen gösterdik. Bu planlamaların daha esnek, daha dinamik, daha dijital ve gündemle doğru bağ kurmasına çabaladık. Metaverse’ü, NFT’leri konuştuğumuz bir dünyada alışılageldik bazı iş modellerimizi doğal olarak gözden geçirmemiz ve güncellememiz gerekti. Salt İletişim’i farklılaştıran unsurların başında da işte bu değişime hızlı adapte olabilmek ve bunu danışmanlık verdiği markalara aktarabilmek geliyor.  

Yeni döneme hızlı adaptasyon için bir örnek vermek gerekirse; müşterimiz olan Ege İhracatçı Birlikleri’nin pandemi sebebiyle iptal edilen fiziksel fuarını sanal ortama taşıma fikriyle “The Fource” fuarının tüm kurumsal kimlik, içerik kurgusu ve etkinlik tasarımını gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar ile müşterimizin iş başarısına katkı sağladık ve 52 Türk gıda şirketinin 72 ülkeden 400’ün üzerinde ithalatçı ile 500’ün üzerinde ikili görüşme gerçekleştirdi.

Bu dönemde bizi en çok heyecanlandıran işlerimizin başında ise Beyoğlu’nda, Galatasaray Lisesi’nin arkasında yer alan tarihi Apelyan Apartmanı’nda hayata geçirdiğimiz yeni Showroom’umuz oldu. 150 yıllık tarihiyle, burada, edebiyat ve sanat kokan bu apartmanda bulunan showroom, hizmet verdiğimiz markaların ürünlerini sergilediğimiz bir mekana dönüştü. Mimarisiyle, dekorasyonu ve İstanbul’un simgelerini yansıtan duvarlarıyla hayranlık yaratan Apelyan No:3, önümüzdeki dönemde çok konuşulacak seçkin etkinliklere de ev sahipliği yapacak.  

2022 yılına dair öngörüleriniz ve gelecek planlarınız hakkında neler söylemek istersiniz?

Tüm dünyada günlük hayatı ve alışkanlıkları değiştiren COVID-19 döneminde müşteri ile duygusal bağ kurmak çok önemli hale gelmişti. Bunun 2022 yılında da önemini korumaya devam edeceğini düşünüyorum.  

Sürdürülebilirlik, iklim krizi, çevre konuları şüphesiz bu sene ve sonraki senelerde en çok konuşacağımız konu başlıkları olacak. İstinasız tüm markalarımızı bu sorunun çözümüne katkıda bulunmaya davet etmeliyiz.  

Bunun yanı sıra, dünyada son dönemin en büyük teknolojik gelişmesi Metaverse ile ilgili projeler konuşulmaya başlandı bile. Bunun PR dünyasında da fazlasıyla yer edineceğini düşünüyorum. Pek çok uluslararası markanın Metaverse evrenine yönelik yaptığı yatırımlar ve geçtiğimiz günlerde tanık olduğumuz Metaverse evrenindeki ilk düğün etkinliği bunun habercisi. Şirketler, özellikle yaratıcı tasarım, eğlence ve iletişim içinde olanlar, bu teknolojik gelişmeye sırtını dönemeyecek. Yani PR dünyasının teknolojik evrimi de gerçekleşecek. VR uygulamalar, artırılmış gerçeklik, yapay zekâ, robot uygulamalar sektörümüzün olmazsa olmazı haline gelecek.  

Bunların belki de neden olduğu en mühim konu da veri gizliliği olacak. 2021 yılı içinde gerek dünyadaki çalışmalar gerekse ülkemizde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu doğrultusunda yapılan düzenlemenin, 2022 yılında etkisini artıracağını düşünüyorum.  

Yaratıcılık ve içeriğin ise her zamandakinden daha da önemli olacağını söylememe gerek bile yok. Micro-influencerların yükseleşine şahit olurken, markaya özel topluluk yönetimi stratejileri daha da önem kazanacak. Beğeni ve Takipçi kovalamanın yerine etkileşim ve organik paylaşıma kıymet verilecek. “Sosyal Amaca Yönelik Pazarlama” tüm markalarımız için ana başlığa taşınacak.  

Tüm bu gelişmelere baktığımızda SALT İletişim Grup adına 2022’nin daha iyi bir yıl olacağına inanıyorum. Ajans olarak bünyemizde oluşturduğumuz genç ve araştırmacı bir ekibimiz dünyadaki gelişmeleri ve trendleri yakından takip ederken, bunları markalarımıza entegre etme konusunda da oldukça aktif bir konumda yer alıyor. Şimdiye kadar çok güzel işler başardık, bu süreç 2022 yılında da tüm hızıyla devam edecek.  

Öte yandan önümüzdeki yıl Apelyan No:3 ile ilgili de pek çok sürprizlerimiz olacak. Bunun yanı sıra hedefimiz portföyümüzdeki markalarımızla olan ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek, iş ortaklığımızı daha da geliştirmek ve çalıştığımız markaların itibarını daha yukarıya taşımak olacak. SALT İletişim Grup olarak çok heyecanlıyız ve 2022 yılında da markalarımızı yeni projelerle buluşturmak için hazırız.      

Herkese şimdiden mutlu yıllar diliyorum. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir