Yapay Zekaya En Çok Yatırımı, Perakende ve Bankacılık Sektörü Yapıyor

  • Küresel pazar araştırması şirketi IDC'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre, perakende ve bankacılık sektörü, yapay zekaya diğer sektörlerden çok daha fazla para harcıyor.
  • Bu yıl içerisinde bankacılık sektörü, yapay zeka odaklı çözümlere 5,6 milyar dolar tutarında bir para yatırmaya hazırlanırken perakende sektörü ise çeşitli yapay zeka tabanlı araçlara 5,9 milyar dolar harcayacak.
  • İşletmelerin bu yıl içerisinde yapay zekaya yönelik yapacakları toplam harcama, geçen yıla göre %44 oranında bir artış göstererek 35,8 milyar doları bulacak. 2022 yılı itibarıyla ise bu rakamın 79,2 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.
  • Bu zamana kadar en çok finanse edilen yapay zeka kullanım senaryoları arasında otomatikleştirilmiş müşteri hizmetleri temsilcileri (dünya çapında 4,5 milyar dolar), satış süreci önerisi ve otomasyonu (2,7 milyar dolar) ve otomatikleştirilmiş tehdit istihbaratı ve önleme sistemleri (2,7 milyar dolar) bulunuyor.
  • İlgili Yazı: Görme Engeller Kullanıcılar, Fotoğrafları Artık Microsoft'un Yapay Zekası ile Dokunarak Keşfedebilecek

Son dönemde hemen hemen her sektörde, yapay zekaya yönelik yatırımların yapıldığına dair haberlerle sık sık karşılaşıyoruz. Ancak küresel pazar araştırması şirketi IDC'nin (International Data Corporation) yaptığı yeni bir araştırma, sektörel bazda yapay zekaya yapılan yatırımlara dair daha net bir fikir edinmemize yardımcı oldu. Adweek'in paylaştığı habere göre, IDC'nin bu araştırması, perakende ve bankacılık sektörünün yapay zekaya diğer sektörlerden çok daha fazla para harcadığını ortaya koyuyor.

https://pazarlamasyon.com/openai-kullanima-sunmanin-cok-tehlikeli-oldugunu-dusundugu-bir-yapay-zeka-gelistirdi/

IDC'nin raporuna göre, bankacılık sektörü, bu yıl içerisinde dolandırıcılık önleme ve tehdit istihbaratı gibi daha güvenlik odaklı yapay zeka kullanımlarına 5,6 milyar dolar tutarında bir para yatırmaya hazırken perakende sektörü ise otomatikleştirilmiş müşteri hizmetleri temsilcileri ve ürün önerisi üreticileri gibi araçlara 5,9 milyar dolar harcayacak. İşletmelerin bu yıl içerisinde yapay zekaya yönelik yapacakları toplam harcama, geçen yıla göre %44 oranında bir artış göstererek 35,8 milyar doları bulacak. 2022 yılı itibarıyla ise bu rakamın 79,2 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Adweek'in belirttiğine göre, perakende sektörünün yapay zekaya yaptığı yatırım, e-ticaret şirketlerinin, Amazon’un kişiselleştirilmiş öneri ve fiyatlandırma algoritmalarıyla rekabet etmek için çabalamalarından ve geleneksel perakende şirketlerini devre dışı bırakmak istemelerinden kaynaklanıyor. Bu arada bankalar ise yapay zekayı maliyetleri düşürmek ve idare edilmesi gereken yapay zeka işlevleri için karmaşık ancak yeterince nicel olan pahalı güvenlik ve uyumluluk operasyonları etrafında etkinliği güçlendirmek için bir araç olarak görüyorlar.

https://pazarlamasyon.com/iki-fiyatlandirma-yapay-zekasi-birlik-olup-insanlari-kazikladi/

Bu zamana kadar en çok finanse edilen yapay zeka kullanım senaryoları arasında otomatikleştirilmiş müşteri hizmetleri temsilcileri (dünya çapında 4,5 milyar dolar), satış süreci önerisi ve otomasyonu (2,7 milyar dolar) ve otomatikleştirilmiş tehdit istihbaratı ve önleme sistemleri (2,7 milyar dolar) bulunuyor. Aynı zamanda otomatikleştirilmiş önleyici bakım, teşhis ve tedavi sistemleri, dolandırıcılık analizi ve soruşturması, akıllı süreç otomasyonu ve program danışmanları ve öneri sistemlerine de toplamda 2 milyar doların üzerinde yatırım yapıldı.

Daha ayrıntılı olarak yapılan tüm bu harcamaların yaklaşık olarak %17'si yapay zeka tabanlı yazılım uygulamalarına ve %16'sı ise donanım kurulumuna (çoğunlukla bilgisayar sunucuları) gidiyor. Geri kalan kısım da bilgi teknolojisi işlevleri, danışmanlık hizmetleri, yetenek ve diğer çeşitli iş gücü ve hizmet giderlerini finanse etmek için kullanılıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir