Üretkenliğinizi Olumsuz Etkileyecek Alışkanlıklar Serisi-2

Dün başladığımız üretkenliğinizi olumsuz etkileyecek alışkanlıklar serisinin 2. yazısı ile devam ediyoruz. Serinin ilk kısmını okumayanları buraya alalım. Bu yazının temel amacı üretkenliğimize zarar verecek olumsuz alışkanlıkların farkında olarak onları bırakma konusunda daha istekli davranabileceğimizi anlatmak.

Yazının ilk kısmında sabahları acele etmek yerine planlı ve sakin davranmamız gerektiğinden, günün en önemli öğünü kahvaltının atlanmaması gerektiğinden, zorlu işlerimizi sabah saatlerinde halletmemizin daha verimli olduğundan ve sosyal medya hesaplarımızı sürekli kontrol etmenin getireceği dikkat dağınıklığından bahsetmiştik. Şimdi ise;

E-mailleri Bildirimlerinizi Kapatın

mobile-email E maillerin işlerin işleyişindeki yeri oldukça büyük peki neden biz e-mail geldiğinde dikkat dağınıklığı hissederiz? Uzmanlara göre bir insanın dikkatinin dağılmadan maksimumum çalışma süresi 25 dakika. Yani bu demek oluyor ki çalışma aralarınızda gelen e-maillere göz atıp cevaplamak için vaktiniz var. Aynı zamanda e-maillere geldikleri vakitlerde yanıt verirseniz mail kutunuzu açtığınız anda sizi karşılayacak birsürü maile de yanıt verme gerginliği yaşamak zorunda da kalmazsınız. Ancak sürekli gelen mail için bildirim almak sizi yoğunlaştığınız işten bir anda sıyırarak verimliliğinizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu nedenle e-mail bildirimlerini kapatmanız oldukça isabetli olacaktır. Ancak önemli bir maili kaçırmaktan ya da geç yanıt vermekten korkuyorsanız Gmail'in Önemli mailler için bildirimleri açık tutma özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Dünyanın En çok Dikkat Dağıtan Nesnesi: Akıllı Telefonlar

akilli-telefonlar Artık yapışık ikiz gibi yaşadığımız bir an bile olsa yanımızdan ayırmaya katlanamadığımız bir nesne var hayatımızda malumunuz akıllı telefonlar. Yemekte, kahve içerken, ofiste masamızda kısacası heryerde bizimleler, elinde akıllı telefonla uyumayan yoktur kanaatimce. İlk başlarda masum gibi görünen sosyal medya hesaplarını ya da gelen bildirimleri kontrol etme hadisesi bağımlılığa doğru dönüşürken akıllı telefon detoksunun başladığından da haberdar edelim sizleri. Son yapılan araştırmalar telefonunuza bir bildirim geldiği zaman (bu bir çağrı ya da sosyal medya hesaplarından olabilir) siz onu kontrol etmemiş ya da telefonu yanıtlamamış olsanız bile size sorulan cevaplara normalden 3 kat daha fazla yanlış cevap vermeye eğilimli olduğunuzu gösteriyor. Çalışırken telefonunuzu bir kenara bırakmak verimliliğiniz için yapabileceğiniz en güzel şey olabilir.

Black Hole Browsing: Ben Buraya Nasıl Geldim Hissi

kötü-his Çalışıyorsunuz, bilmediğiniz bir kelime ya da konu aklınıza takıldı ve arama motoruna onu yazdınız. Okuyup bilgilendiniz sayfayı kapatıyormusunuz? Hayır. Bilgi akışının devam ettiği bir websitesinden sürekli başka bir makaleye geçerek kendinizi Ekim Devrimi nasıl gerçekleşti gibi bir konuyu okurken bile bulabilirsiniz. İhtiyacınız olan bilgiyi aldıktan sonra sürekli içerik tüketmeye devam ederek aslında konsantrasyonunuzu kaybediyorsunuz. Bizden söylemesi.

Öğle Arasında Çalışmak

ogle-arasi Çalışma masanızda öğle yemeğinizi atıştırmanızın sadece üretkenliğinize değil, düşünme beceriniz, yaratıcılığınız ve vucudunuza oldukça fazla zararı var. Sürekli konsantre bir şekilde çalışamazsınız bedenen ve zihnen dinlenmeye, temiz hava almaya ve muhabbet etmeye de ihtiyacınız var. Öğle yemeği vaktinizde çalışmanız üretkenliğinizi oldukça düşürecek bir etken. Eğer bu yazdıklarımızı çalışma saatlerinizde sizde yapıyorsunuz şapkayı önünüze koyup daha verimli bir hayata adım atabileceğinizin farkında olmanızın vakti gelmiş demektir.   Kolay gelsin!
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir