Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2017 Açıklandı

Great Place to Work Enstitüsü Türkiye'de beşinci kez düzenlenen Türkiye'nin En İyi İşverenleri listesini açıkladı. Listede insani dokunuşu yüksek kurum kültürüne sahip 26 şirket yer aldı.

Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan Great Place to Work modeline ait boyutların analiz edildiği çalışmada ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2000 ve 2000+ olmak üzere beş kategoride verildi.

Mükemmel işveren olabilme özelliğine sahip kurumların açıklandığı çalışmada, en güçlü sonuçlar gurur boyutu başlığı altında gerçekleşti. En iyi işverenler; yapılan işten gurur duyma, şirketten gurur duyma, takım çalışmasından gurur duyma gibi boyutlarda yüksek sonuçlar aldı. Hakkaniyet başlığı altında yer alan tarafsızlık, adaletli davranma ve adil ücretlendirme kavramları ise en zayıf noktalar oldu. En iyi işverenlerin geçen sene yüzde 79 olan Trust Index puanlarını yüzde 82'ye yükseltmiş olmaları kurum kültürüne verilen önemi gözler önüne serdi.

Öne Çıkan Noktalar

Çalışanların kurum kültürü hakkındaki fikirlerinin ve İK uygulamalarının bütünsel olarak değerlendirildiği analiz sonuçlarına göre, şirkete yeni katılan çalışanların hoş karşılanması, çalışanların şirketlerine önemli katkılarda bulunabileceklerine inanmaları, iş yerinin fiziksel güvenliği ve çalışanların başkalarına çalıştığı şirketi söylemekten gurur duymaları en iyi işverenlerin en güçlü yönleri. Başlıca zayıf yönlerin ise şirket kazancının çalışanlara dengeli yansımaması ve yöneticilerin çalışanlar arasında ayrım yapması olduğu belirlendi.

Microsoft, Zirvedeki Yerini Korudu

Türkiye'nin En İyi İşverenleri 2017 araştırmasında, özel ödüllerin yanı sıra sektör ödülleri de sahiplerine takdim edildi. 250-500 kategorisinde birinci sırada yer alan Microsoft, "Yaşam Boyu Öğrenme" özel ödülüyle birlikte "IT'nin En İyi İşvereni" sektör özel ödülünü de almaya hak kazandı.

YGA, Listeye Giren ve Kar Amacı Gütmeyen Tek Kuruluş

Hayata geçirdiği liderlik programlarıyla dikkat çeken YGA (Young Guru Academy) kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olarak 50-250 çalışana sahip şirketler kategorisinde ilk sırada yer aldı. YGA, gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hayalini hayata geçirdiği faaliyetleriyle ön plana çıktı.

Pharma'nın En İyi İşvereni Abbvie Oldu

Sektör ödüllerinde bu yıl ilk kez verilmeye başlanan  "Pharma'nın En İyi İşvereni" ödülüne layık görülen AbbVie, aynı zamanda "Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi" özel ödülünü almaya hak kazandı. Şirket, kurum kültürünün benimsenmesi konusunda fark yarattı.

Novartis, İki Ödül Almaya Hak Kazandı

İlaç sektöründen listeye girmeyi başaran Novartis, "İş ve Yaşam Dengesi" özel ödülüne layık görüldü. Düzenlediği yarışmalar ve etkinliklerle çalışanlarının motivasyonunu artıran firmaya, "Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik" özel ödülü Danone Türkiye tarafından takdim edildi.

3M,  "Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği" Özel Ödülünün de Sahibi Oldu

Üretim ve imalat sektöründe hizmet veren 3M, listeye girmenin yanı sıra "Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği" özel ödülünün de sahibi oldu. 3M, kadın çalışanların istihdamdaki yerlerinin çok önemli olduğu görüşünden yola çıkarak geliştirdiği uygulamalarla dikkat çekmeyi başardı.

GSK, İnsan ve Kültür Odağı ile Kategorisinin Lideri Oldu

İlaç sektöründe faaliyet gösteren Glaxo Smith Kline (GSK) çalışanlarının iş yerinde kendilerinden bir parça bulabilmelerini hedefleyerek insan ve kültür odaklı programıyla değerlendirildi. Firma, listeye kendi kategorisinde birinci sıradan giriş yaptı.

Hilton Çalışanları, Kurum Kültürleri ile Gurur Duyuyor

2000+ çalışan kategorisinde ilk sıraya yerleşen Hilton, "Farklı Kuşakların İşbirliği" özel ödülüne de layık görüldü. Şirket, çalışanlarına aile ortamı yaratarak farklılık gösterdi.

Perakendede H&M, Çağrı Merkezinde Turkcell Global Bilgi Ödül Aldı

2000+ çalışan kategorisinde, perakende sektöründen H&M ve çağrı merkezi sektöründen Turkcell Global Bilgi listeye girmeye hak kazandı. Geçen yıl araştırma listesinde üçüncü sırada yer alan H&M, bu yıl açıklanan listede ikinci sıraya yükselirken, Turkcell Global Bilgi üçüncü sıradan listeye dahil oldu.

Çalışanları Dinlemek ve Önemsemek, Kurum Kültürünü Geliştiriyor

Culture Audit (İş Yeri Kültürü Analizi) araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye'nin En İyi İşverenleri'nin kurum kültürlerini geliştirmek için önem verdikleri faktörler arasında yüzde 21 ile çalışanları dinlemek ve önemsemek geliyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir