Sinangil 60 yıldır tüketici ihtiyaçlarını dinleyerek büyüyor

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir: "Bu yıl 60. yaşını kutlayan Türkiye’nin lider un markası Sinangil, tüketici ihtiyaçlarını gözeterek ürün gamını zenginleştirmeye ve 200’ü aşkın ürün çeşidiyle glutensiz un katagorisinde de perakende un pazarına liderlik etmeye devam ediyor. "

Geçtiğimiz aylarda, televizyonlarda anneannelerinin tarif defteri ile mutfağa giren üç muzur torunun yaşadığı tatlı anları izlediğimiz bir reklam filmi yayınlandı. Reklamın baş kahramanı ise mutfakların vazgeçilmezleri arasında yer alan ve birkaç neslin büyümesine şahitlik eden Sinangil’di.

Un tüketiminde dünyada başı çeken ülkemizde, zengin mutfak kültürünü 60 yıldır besleyen Sinangil, ürün geliştirme faaliyetleri ile genişlettiği ürün yelpazesine çok amaçlı geleneksel unun yanında tüketicinin talep ve ihtiyaçlarına göre farklı ürünler katmayı sürdürüyor. Sektörün lider markaları arasında yer alan Sinangil’in ürün yelpazesi arasında fonksiyonel unlar, düşük proteinli unlar, glütensiz unlar, hazır ekmek karışımları, irmik, kek unları, özel amaçlı unlar, pastacılık malzemeleri, pişirme yardımcıları ile tatlı serisi gibi kategoriler dikkat çekiyor. Glüten hassasiyeti bulunan ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlere yönelik Türkiye’nin ilk glütensiz paketli ununu geliştiren marka, “Sinangil Gluten Yok” ile glütensiz ekmek ve atıştırmalıkları ile glütensiz pazarda lider konumunu güçlendiriyor. 

Sinangil’in nitelikli un çeşitleriyle daha da büyümesinin arkasında ise markanın bağlı olduğu Eksun Gıda özverili çalışmaları yatıyor. İkisi Tekirdağ’da ve biri Konya’da olmak üzere toplam 96 bin metrekareye sahip 3 fabrikada 600 bin tonluk kapasitesiyle üretim gerçekleştiren Eksun Gıda, hem iç hem de ihracat pazarında öncü bir role sahip. Şirket, 2020 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay alarak kurduğu AR-GE merkezinde ise sosyal faydayı gözeten bir yaklaşımla ürünlerini geliştiriyor. 

Pizza unundan antioksidan mor una geniş yelpaze
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Mavi ve beyaz yakalı olmak üzere yaklaşık 500 çalışana istihdam sağlıyoruz. Tekirdağ ve Konya fabrikalarımızda yeni nesil teknolojileri kullanarak ve farklı tüketici alışkanlıklarını gözeterek un üretiyoruz. AR-GE merkezimizde benimsediğimiz bilimsel yaklaşımla glütensiz un, glütensiz ekmek ile atıştırmalıklar, yeni un çeşitlendirmeleri ve buğday paçallarının en uygun karışımlarıyla yüksek kalitede unların elde edilmesi gibi projeler yürütüyor böylece hızla değişen tüketici alışkanlıklarına da zaman geçirmeden ayak uyduruyoruz. Bu sayede şimdiye kadar baklavalık böreklik-mantılık un, ekmeklik poğaçalık-simitlik un, makarna-pizza hamuru için ideal sarı semolina unu, antioksidan nitelikli mor un, kek unları ve ekmek karışımları gibi çok sayıda farklı ürün geliştirerek pazara sunduk. AR-GE merkezimizde, araştırma yoğunluklu, uluslararası rekabetçiliği yüksek, ulusal ve uluslararası bilgi kaynağına katkı sağlayacak, üniversite, sanayi ve kamu kuruluşu iş birliklerine öncelik veren projeler ortaya koyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çevre ve insan sağlığını gözetiyor
Her ürün ve projede insanı ve çevresel hassasiyetleri merkeze aldıklarının altını çizen Demir, “Bu yıl AR-GE merkezimizde 3 yeni projeyi daha devreye aldık. Özellikle ileriye dönük projelerimizin ana temasını insan ve çevre sağlığı oluşturmaya devam edecek. Gerek çölyak hastalarımız için hazırlanan un ve nihai ürünlere gerek diyabet hastalarımız için yürütülen çalışmalara hız vereceğiz. Bununla beraber üretim ve tüketim dengesinin sağlanmasına adına çevre sağlığı için atıkları daha değerli hale getirecek geri dönüşüm odaklı çalışmaları da sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamı sermaye artışı şeklinde gerçekleşen halka arzla, Eksun Gıda’nın paylarının yüzde 28,63’ünün Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığını da hatırlatan Demir, yatırım vizyonlarını ise “Sürdürülebilir bakış açımızla üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Konya fabrikamızda yapılması planlanan, toplam 12 adet 90 tonluk un silosu yatırımı için tedarikçilerle anlaşmalar imzalayarak un depolama kapasitesini artırmayı ve sürdürülebilir kalite anlayışını desteklemeyi hedefliyoruz. Tekirdağ ile birlikte Konya’da kurulu un üretim tesislerimizde elektrik ihtiyacının karşılanması için yenilenebilir enerji santrali kurma çalışmalarımıza başladık. Sıfır atıkla üretim yaklaşımımız doğrultusunda AR-GE merkezimizle birlikte organik atıkların, yem dışında gübre ve ambalaj gibi alanlarda kullanılmasına yönelik geri dönüşüm çalışmaları yürütüyoruz” sözleriyle aktardı.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir