Sanat, teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı platform goodspaces açıldı

Sanat, teknoloji ve sürdürülebilirliği odağına alan markaların bir araya geldiği bir platform olan goodspaces açıldı.

Dünya, itici gücü teknoloji ve inovasyon olan büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönüşümün odağında, her geçen gün önemi daha da artan sürdürülebilirlik yer alıyor. Fikir aşamasından itibaren birçok markanın içinde yer almayı ve katkı sağlamayı kabul ettiği platform, her gün büyüyen ve güçlenen bir ekosistem olma özelliği taşıyor.

goodspaces, ekosisteminin merkezinde bir İyilik Enstitüsü olması planlanıyor. Danışma Kurulu’nda konusunda fikir önderi, akademisyen, araştırmacı, STK lideri, sanatçı, teknoloji yatırımcısı ve tasarımcıların yanı sıra birçok genç aktivistin de yer alacağı enstitünün lansmanının nisan ayında yapılacağı belirtiliyor. goodspaces ekosisteminin liderlerinden olan Effect BCW kurucusu Gonca Karakaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Çevresel, sosyal ve ekonomik, tüm yönleriyle sürdürülebilirliği, her şeyin merkezine yerleştiren ve olmazsa olmaz birinci öncelik kabul eden goodspaces; hayata geçireceği etkinliklerle, içinde bir çok dünyanın yer aldığı bir evren olma özelliği taşıyor. Bu evrenin içinde eğitimler, konferanslar, zirveler, konserler, sergiler, kültür sanat aktivitesi, yaşadığımız dönüşümün daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Hatta dönüşümün ötesine, geleceğe dair yeni bakış açıları sunuyor” dedi.

goodspaces henüz kuruluş aşamasında iken birçok markanın destek olmayı kabul ettiğini belirten Gonca Karakaş, sözlerine şöyle devam etti; “goodspaces henüz resmi açılışı olmadan WWF, UNDP, Yuvam Dünya gibi bir çok sivil toplum örgütüne gönüllü destek verdik. Bu iyilik hareketinin bir parçası olan markalar arasında; Microsoft, Siemens Ev Aletleri, Doğan Trend Otomotiv, Enerjisa, Suzuki, Nipppon Paint, Jumbo, Atelier Rebul, Pernod Ricard, Nude, Fuudy bulunuyor.”

A46 Organizasyon Kurucusu Selim Demir ise Türkiye’nin ‘yeni nesil’ deneyim alanı olarak tanımladığı goodspaces ile ilgili olarak “Burada, iyi insanları bir araya getirmeyi ve iyi bir topluluğun buluşma noktası olmayı hedefliyoruz. Görüntü ve ses teknolojilerinde gelinen son noktayı yaratıcılıkla birleştirerek mükemmel deneyimler tasarlıyoruz. Ziyaretçilerimiz, 500 metre2 zemin ve 750 metre2 de duvarlar olmak üzere toplam 1250 metre2 boyutunda dev bir perdenin içinde bu deneyimi yaşayacak. Sanat, tasarım, gösteri, lansman ya da zirve… Yapılan tüm etkinlikler ziyaretçilerimizi içine alacak ve her tarafı saracak. Sadece bununla da sınırlı değil. Bir evin oturma odası gibi kurguladığımız ve istediğinizde misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz çok şık bir yemek odasına dönüşebilen bir otak çalışma alanımız bulunuyor. Tavana kadar yükselen cam girişiyle aydınlanan, gerektiğinde ön kapıları açılarak dışarıyla bütünleşen ve bir açık alan haline gelen bu bölüm inanıyoruz ki; gelen her misafirimizin söylediği gibi size de kendinizi iyi hissettirecek” dedi.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir