sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan: "Müşteri deneyimini tasarlayan şirketler başarılı olacak"

Pandeminin, iş dünyası için benzeri görülmemiş belirsizlik ve risklerle dolu bir ortam yarattığı birçok sektörde, yeni dönemin nasıl olacağı merak edilen bir konu. İş dünyası salgın sonrası için fiziksel ofis yapılanmaları ve ofis içi çalışma düzeni konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, iş hayatında zorunlu olarak gelişen bazı refleksler şirketlerin stratejik hedeflerini ciddi biçimde etkilerken, hedef ve planların ne ölçüde değiştiğinin analizi daha da önem kazanıyor. Peki pandemi sonrası çalışanları ve şirketleri neler bekliyor?

sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nazım Erdoğan‘a pandemi sonrası iş ekosisteminin ne yönde değişeceğini sorduk ve yeni trend öngörülerini dinledik…

"Pandemi ile birlikte dijital iş yöntemleri hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladı"

Pandemi ile birlikte dijital iş yöntemleri hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladı ve tüm kurumların iş modellerini gözden geçirmesine neden oldu. Uzaktan ve esnek çalışma yeni hayatımızın bir parçası oldu. Aşılamanın yaygınlaşması ile birlikte salgının gücünü yitireceğine dair bir umut ve öngörü oluştu. Biz de ilk günden itibaren değişimlere uyum sağlamak için adımlar attık. Mart 2020’de ofis dışı/evden çalışma modeline geçerek tüm iş süreçlerimizi dijitale taşıdık. 150 kadarı AR-GE merkezinde olmak üzere 800’e yakın çalışanımız bulunuyor. Onların mutluluğu ve verimliliği hizmet kalitemizi doğrudan etkiliyor. Bu nedenle pandemi sonrasına hazırlanırken geleceğin iş modelleriyle ilgili pek çok araştırma yaptık. İşimizin doğası ile çalışan ihtiyaçları doğrultusunda 3 model tasarlayarak çalışanların seçimine sunduk; Tamamen Uzaktan, Hibrit veya Tamamen Ofisten. Burada en önemli farkımız departmanından bağımsız olarak tüm çalışanlarımıza uzaktan çalışma seçeneğini sunmamız oldu. 

"Pandemi döneminin hem psikolojik hem de fiziksel olarak etkisini derinden hissettiğimiz bir süreçten geçiyoruz"

20 yıl önce bir ilan platformu olarak başladığımız yolculukta bugün başlıca işimiz, herkesi hayalleriyle buluşturmak ve mutluluk yaratmak. 2017’den bu yana kendi ARGE merkezimiz var, sadece alıcı ve satıcının buluştuğu bir platform olarak değil, aynı zamanda kullanıcılarımızın alım-satım sürecinde ihtiyaç duydukları tamamlayıcı ürün ve servislere ulaşabildikleri bir erişim merkeziyiz. Oto360 ve Emlak360 gibi servislerimizle kullanıcılarımız, araç ve emlak alım-satım sürecinde ihtiyaç duydukları hizmetlere kolayca ulaşabiliyor.  Geçtiğimiz günlerde İkinci El ve Sıfır Alışveriş kategorisinde yer alan ürünlerin güvenli ve kolay bir şekilde alınıp- satılmasına imkân tanıyan S - Param Güvende hizmetini hayata geçirdik. Kullanıcıların alışveriş deneyimini zenginleştiren hizmetimiz, komisyon ödemeden, on iki aya varan taksitli ödeme seçeneği ve kolay iadeye kadar pek çok yeniliği birleştirerek, tek noktadan ulaşılabilir hale getiriyor.

Pandemi döneminin hem psikolojik hem de fiziksel olarak etkisini derinden hissettiğimiz bir süreçten geçiyoruz. Bir tarafta e-ticarette dijitalleşmenin getirdiği faydaları ve alışkanlıkları benimsemiş tüketici kitlesi varken, diğer tarafta pandemi sonrasında sosyalleşmeye daha fazla vakit ayırmayı hedefleyen, çevrimiçi hayatla arasına artık mesafe koymak isteyen, pandemi döneminde hayatı kaçırdığını düşünen bir tüketici kitlesi var. Bu durumu dikkate alan, müşteri deneyimini bu kapsamda tasarlayan, müşteri içgörülerini anlayıp mükemmel çevrimiçi deneyimi sunan dijital şirketlerin önümüzdeki süreçte başarılı olacağını öngörüyoruz.

"Bu süreçte sürdürülebilirlik kavramının önemi daha iyi anlaşıldı"

Bu zorlu süreçte sürdürülebilirlik kavramının önemi daha iyi anlaşıldı. “Yeşil Ofis Sertifikası” almaya hak kazanan ilk e-ticaret şirketi olarak, sürdürülebilirlik iş modelimizin DNA’sında mevcut. Green IT uygulamaları, teknoloji endüstrisini karbon-nötr hale getirmek için taahhüt vermek üzere LFCA üyeliğimizin yanı sıra, çalışanlarımızın birer sürdürülebilirlik elçisine dönüşmeleri gibi projelerle daha yeşil bir gelecek için çalışıyoruz. Yayınladığımız “İkinci Elin Sürdürülebilirliğe Katkısı Raporu”  ile ikinci el alışverişin sürdürülebilirliğe katkısını çok çarpıcı verilerle ortaya koyduk. 3,5 milyon ilanın analiz edildiği raporumuzda ikinci el alışverişi tercih eden kullanıcılarımız sayesinde bir yılda 1,9 milyon ton karbondioksit emisyonuna ek olarak 800 bin ton çelik, 70 bin ton alüminyum ve 120 bin ton plastik tasarrufu sağlandığını görüyoruz. Sunduğumuz teknoloji ve kolaylıklardan yararlanan kullanıcılarımız evlerde, işyerlerinde bulunan ikinci el ürünleri tekrar kullanıma kazandırarak atık oluşumunun ve aşırı tüketimin önüne geçiyor. Böylece sadece eşyanın değil, dünyanın da ömrünü uzatıyoruz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir