OpenAI'nın bir insanla sohbet ediyormuş gibi hissettiren chatbotu ChatGPT nedir?

Yakın zaman önce kullanıma sunulan, OpenAI'ın geliştirdiği ve Google'a alternatif olarak gösterilen ChatGPT yapay zekâ botu nedir?

Yakın zaman önce tanıtılan ChatGPT adında yapay zekâ botu kullanıma sunuldu. İnsan benzeri metinler üretmek için derin öğrenmeyi kullanan dil modeli GPT-3.5'e dayalı bir sohbet robotu olan ChatGPT, GPT isimli metin üreten yapay zekâ ailesinin son üyesi. Yazılı komutlarımızı görselleştiren Dall-E’nin geliştirici şirketi OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ, sahip olduğu bilgi veri tabanı sayesinde, kendisine yöneltilen birçok soruyu oldukça doğal bir şekilde yanıtlayabiliyor. ChatGPT'yi deneyen çoğu kullanıcı ise, sohbetin bir süre ilerlemesinin ardından, sanki bir insanla konuşuyormuş gibi hissettiklerini öne sürüyor.

Google'a alternatif olabilir mi?

Peki, aklımızdakileri neden Google yerine ChatGPT'ye soralım? Google üzerinde herhangi bir arama yaptığınızı düşünün. Yaptığınız arama sonucu karşınıza çıkacak yüzlerce sonuç arasında, reklamlar, sadece tıklamanıza ihtiyaç duyan clickbait içerikler ve uzun bir metin arasında ihtiyacınız olan bilgiyi sona saklayan birçok site yer alacak. İhtiyacınız olan bilgiyi bulduğunuz site ise, yazım yanlışları, anlam bozuklukları ya da yanlış bilgilerle dolu olabilir. ChatGPT ise, sorunuza verdiği cevabı tüm bu olumsuz durumlardan arındırarak merakınızı en hızlı ve güvenilir yoldan gidermeyi amaçlıyor. Ayrı olarak ChatGPT ile felsefe gibi dilediğiniz birçok konuda sohbet edebiliyorsunuz. Bahsettiğimiz bu nedenlerden dolayı ChatGPT'nin Google'a alternatif bir arama motoruna dönüşebileceği düşünülüyor.

chatgpt-openai

OpenAI tarafından henüz test aşamasında olduğu belirtilen ChatGPT, kendisiyle gerçekleştirilen sohbetleri, kendisini geliştirmek üzere kullanıyor. Sorulan soruya karşılık verdiği cevabın ardından sizi tekrar yönelttiğiniz soru dahil birçok ipucuyu analiz ederek kendini geliştiren bir yapay zekâ ChatGPT.

chatgpt-openai-1

Yazılımcıların yeni yardımcısı!

ChatGPT, şu an için, matematiksel denklemleri çözme, metin yazma, yazılım kodlarındaki hataları ayıklama ve düzeltme, diller arası çeviri, metin özetleme ve metindeki anahtar kelimelerin tespit etme, soru-cevap ve tavsiyede bulunma gibi birçok işlevi yerine getirebiliyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir