Netflix'te Yapılmasını İstediğim 4 Değişiklik

  • Netflix'in ana sayfasında daha az kategori altında daha çok içeriğin sergilendiği bir şablonun tercih edilmesi daha kullanışlı olabilir.
  • Üçüncü taraf içeriklerinin hangi tarihe kadar platformda yer alacağı bilgisi abonelerle paylaşılabilir ve abonelerin listelerinde yer alan içeriklerden kısa süre içerisinde platformdan kaldırılacak olanlarla ilgili olarak abonelere bildirim gönderilebilir.
  • Ana sayfada görüntülenen içeriklerin listesi, abonenin izlenecekler listesinde yer alan ve tekrar görmek istemediği içerikler ayıklanarak oluşturulduğu takdirde, aboneler izleyebilecekleri yeni içeriklere çok daha kolay erişebilirler.
  • Şu anda sadece belirli türlere göre içeriklerin listenebildiği Netflix kütüphanesinde bir filtreleme özelliğinin bulunması yararlı olabilir.
  • İlgili Yazı: Netflix'in Disney ve Marvel Yapımlarını Kaybetmesi, Abonelerinin Üçte Birinin Gitmesine Neden Olabilir

Film ve dizi deyince son zamanlarda akla gelen ilk platform olan Netflix, ilk kullanıma sunulduğu zamanlardan beri sade bir arayüze sahip. Sahip olduğu abone kitlesini elinde tutmak ve daha da genişletmek için yeni yapımlar üretmeye odaklanan yayın platformunun, kullanıcılara yeni özellikler sunma konusunda pek de cömert olduğunu söyleyemeyiz. Peki, Netflix abonelerine kullanım kolaylığı sağlayan ne gibi yeni özellikler sunabilir? İşte bu sorudan yola çıkarak Netflix'te olmasını istediğim özelliklere dair kişisel bir liste hazırladım.

https://pazarlamasyon.com/netflix-sinema-salonlarini-bitirebilir-mi/

Daha Kullanışlı Ana Sayfa Düzeni

Sade bir arayüz tasarımı, kullanım kolaylığı açısından son derece önemlidir. Böylece kullanıcılar, gerçekleştirmek istedikleri eylemi kolayca gerçekleştirebilir ya da aradıkları şeyi fazla zahmete girmeden bulabilirler. Netflix de son derece sade bir kullanıcı arayüzüne sahip, ancak Netflix'in mevcut arayüzünün şablonunun pek de kullanışlı olduğunu söyleyemem.

Bu konuda en çok eleştirebileceğim nokta ise içerik listesinin yerleşimi. Öncelikle Netflix'in ana sayfasında çok fazla kategori yer alıyor, buna karşılık bu kategorilerin altında çok az sayıda içerik listeleniyor ve bu kategorilerin bir kısmı son derece gereksiz. Örneğin şu anda "Gündemdekiler", "Yakın Zamanda Eklenenler" ve "Yeni Çıkanlar" gibi birbirinin yerini tutan kategoriler mevcut ve bu kategorilerde aylar önce platforma eklenmiş olan filmler de yer alıyor. Aynı zamanda bazı içerikler, birden fazla kategorinin kapsamına girdiği için farklı kategoriler altında aynı filmler gösterilebiliyor. Bu da çok sayıda içeriğin bulunduğu Netflix kütüphanesinin sığ hissettirmesine neden oluyor.

Bu yüzden daha az kategori altında daha çok içeriğin sergilendiği bir şablonun tercih edilmesi daha kullanışlı olabilir. Bununla birlikte
"Yakın Zamanda Eklenenler" ve "Yeni Çıkanlar" gibi kategoriler yerine "Bu Ay Eklenenler" gibi bir kategoriye yer verilebilir. Ayrıca içeriklerin platforma ne zaman eklendiği bilgisinin yer alması da faydalı olabilir.

Kütüphaneden Kaldırılacak İçerikler İçin Uyarı

Netflix'te bulunan üçüncü taraf içeriklerinin yayın hakları belli bir süreliğine satın alınıyor ve bu nedenle lisans süresi dolan bazı içerikler kütüphaneden kaldırılıyor. Eğer ki izlenecekler listenizdeki bizi diziyi ya da filmi arıyor, ama bulamıyorsanız, sebebi budur. Ki bizzat böyle bir durumla karşılaştım. Netflix'te yer alan Cosmos belgeselini izlediğim dönemde, belgesele kaldığım yerden devam etmek için Netflix'e girdiğimde, içeriği platformdan kaldırıldığını farkettim ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.

https://pazarlamasyon.com/bir-netflix-hesabini-birden-fazla-kisinin-kullanmasi-netflix-icin-iyi-olabilir/

Oysa ki bunun çözümü çok basit. İçeriklerin ne zamana kadar kütüphanede yer alacağı bilgisine yer verildiği takdirde, böyle bir sorun kalmaz. Eğer içeriklerin platformdan ne zaman kaldırılacağına dair doğrudan bir tarih verilemiyorsa, en azından içeriklerin platformdan kaldırılmasına bir ay gibi bir süre kala abonelere bununla ilgili bir uyarı yapılabilir. Örneğin abonenin izlenecekler listesinde yakın zamanda platformdan kaldırılacak bir içerik yer alıyorsa, bu aboneye "Listenizdeki bu film/dizi bir ay sonra kütüphaneden çıkarılacak." gibi bir bildirim gönderilebilir.

Hatta bunların yanı sıra, ana sayfada kısa bir süre içinde platformdan kaldırılacak içerikler için bir kategoriye yer verilebilir ve bu şekilde aboneler, bu içerikleri izlemeye teşvik edilebilir.

Önerilen İçeriklerin Düzenlenmesi

Netflix'in ana sayfasında gösterilen içerikler, kısmen abonenin tercihlerine göre şekilleniyor ve sürekli olarak güncelleniyor. Ancak mevcut ana sayfa düzeninde izleyebileceğiniz yeni bir içerik bulmak pek de kolay sayılmaz. Bunun en büyük sebebi, zaten izlenecekler listenize eklediğiniz ya da daha önceden size gösterilmiş olan içeriklerin tekrar karşınıza çıkarılmasıdır.

Bu yüzden halihazırda izlenecekler listesinde yer alan içeriklere ana sayfada yer verilmemesi, çok daha rafine bir içerik listesiyle karşı karşıya kalmanızı sağlayabilir. Aynı zamanda "Bu içeriği bir daha gösterme" şeklinde bir seçenek sunularak abonelerin ilgilenmedikleri içerikleri işaretlemeleri ve daha sonra bu içeriklerin ana sayfada görüntülenmemesi sağlanabilir.

https://pazarlamasyon.com/netflix-abone-olmayanlara-dizilerinin-bir-bolumunu-ucretsiz-olarak-sunuyor/

Bunların yanı sıra kısmen özelleştirilebilir bir ana sayfayla abonelerin ilgi alanlarına giren içeriklere daha kolay ulaşmaları için imkan tanınabilir. Aboneler, platformda bulunan mevcut içerik türleri arasından ilgilerini çekenleri seçerek bu tür içeriklerin ana sayfada öne çıkarılmasını isteyebilirler.

Detaylı Filtreleme Özelliği

Şu anda Netflix'te herhangi bir içerik aramak istediğinizde, aksiyon, gerilim, komedi, belgesel gibi belirli türlere göre arama yapabiliyorsunuz. Ancak bu kadar geniş bir içerik kütüphanesi için bir filtreleme özelliğinin bulunması son derece yararlı olabilir. Bu filtreleme sisteminde, örneğin içerikler, çıkış yılı ve Netflix'e eklenme tarihine göre listelenebilirler.

Bunun yanı sıra Netflix'teki izlenecekler listesinde de içerikler gelişigüzel sergileniyorlar ve bu liste içerisinde hiçbir şekilde filtreleme yapılamıyor. Bu sayfaya da en azından türlere göre filtreleme yapma özelliğinin getirilmesi gerek. Aynı zamanda yine bu bölümde Netflix'e eklenme tarihi, çıkış yılı vb. seçeneklere göre içerikleri sıralama özelliğinin sunulması da faydalı olabilir.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir