L’Oréal, Yapay Zeka ve Artırılmış Gerçeklik Sayesinde Güzelliği Online'a Taşıyor

  • L’Oréal, 2018'in mart ayında insanların dijital bir ekran üzerinde herhangi bir ürünü denemelerini sağlayacak online cilt bakımı teşhisi, sanal makyaj ve saç rengi denemeleri gibi teknolojik yenilikler üzerinde çalışan ModiFace isimli artırılmış gerçeklik şirketini satın aldı.
  • Kozmetik devi, bu yılın başlarında ModiFace’in artırılmış gerçeklik teknolojisini Amazon'a getireceğini açıklamıştı.
  • L’Oréal CDO'su Lubomira Rochet’in belirttiğine göre, e-ticaret, şirketin yıllık satışlarının 3 milyar dolarlık kısmını meydana getiriyor ve yıllık büyümesinin %50’sini oluşturuyor.
  • İlgili Yazı: L’Oréal, Geliştirdiği Araçla Dijital Pazarlamadaki Ön Yargıları Yıkıyor

Ürünleri test etmek, kozmetik sektöründeki satın alma deneyiminin neredeyse vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Kozmetik mağazalarında yer alan hemen hemen bütün raflarda test ürünlerinin yer almasının nedeni budur. Bundan dolayı kozmetik sektörü, perakende sektörünün içerisinde yer alan diğer alt sektörlerden ayrılır. Ve bu kozmetik markalarının üstesinden gelmesi gereken önemli bir engel. Zira bu durum, online satışların büyük oranda baltalanmasına neden oluyor. Ancak hızla gelişen teknolojinin sayesinde, bu durum değişmek üzere ve bu değişime öncülük eden kozmetik markalarının başında L’Oréal geliyor.

Adweek'in aktardığı habere göre, L’Oréal bu fiziksel deneyimi fiziksel mağazalardan online ortama taşıyacak bir dijital dönüşüme yatırım yapıyor. Kozmetik markası, bu plan dahilinde, geçtiğimiz yılın mart ayında ModiFace isimli artırılmış gerçeklik ve güzellik şirketini bünyesine kattı. ModiFace; insanların dijital bir ekran üzerinde herhangi bir ürünü denemelerini sağlayacak online cilt bakımı teşhisi, sanal makyaj ve saç rengi denemeleri gibi teknolojik yenilikler üzerinde çalışıyor. Bunun yanı sıra L’Oréal, bu yılın başlarında, Amazon için ilk sanal kozmetik deneme tecrübesini meydana getirmek amacıyla ModiFace’in artırılmış gerçeklik teknolojisini perakende devinin platformuna getireceğini açıklamıştı. L’Oréal CDO'su (Dijital Müdürü) Lubomira Rochet, bu hamlesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Burada yapmaya çalıştığımız şey, tüketici sorunlarını çözmek ve onların doğru ürünlere, doğru renklere, doğru rutinlere karar vermelerine yardımcı olmak ve bu kişiselleştirme çağında daha derine inmek."

ModiFace'in satın alınması, L'Oréal’in dijital stratejisini ve yeteneklerini geliştirmek için gerçekleştirdiği hamlelerden sadece bir tanesi. Lubomira Rochet, bu konuyla ilgili olarak son yıllarda dijitali ilk sıraya koyan bir şirket olmanın en yüksek öncelik olduğunu ifade etti. Rochet’in belirttiğine göre, e-ticaret, L'Oréal’in yıllık satışlarının 3 milyar dolarlık kısmını meydana getiriyor ve yıllık büyümesinin %50’sini oluşturuyor. Markanın içeriğinin %80'i, dijital göz önünde bulundurularak hazırlanıyor.

https://pazarlamasyon.com/cosmetica-watsons-ve-gratisin-ortasina-actigi-magazasiyla-kozmetik-devlerine-kibarca-meydan-okudu/

Tüm bunların yanı sıra artırılmış dijital yetenekler, L'Oréal’in benimsemiş olduğu tek modern iş tarafı değildir. Kozmetik devi, özellikle daha lüks markaları söz konusu olduğunda, doğrudan tüketiciye satışları ikiye katlıyor. Rochet, bunun sebebini şu şekilde açıklıyor:

"Lüks işi, çevrim dışı iş dünyasında daha az dağıtım, daha yüksek tavsiye edilen perakende satış fiyatları ve deneyimi sahneye koyma zorunluluğu ve diğer platformlarda genellikle bulamadığımız en iyi şekilde marka değeri nedeniyle DTC'ye (doğrudan tüketiciye) daha yatkın."

L'Oréal, Kuluçka Merkezinde Yeni Markalar Ortaya Çıkarıyor

Aynı zamanda L'Oréal, 2016 yılından bu yana Londra'da yer alan ve önde gelen küresel dijital hızlandırıcı ve kuluçka merkezlerinden biri olan Founders Factory ile ortaklaşa olarak bir teknoloji kuluçka merkezi yürütüyor. Güzellik markası, bu kuluçka merkezi kapsamında pek çok doğrudan tüketiciye markasını ortaya çıkarıyor. Örneğin geçtiğimiz mayıs ayında piyasaya sürülen ve kişiselleştirilmiş bir saç rengi markası olan Color & Co bu kapsamda ortaya çıkan doğrudan tüketiciye markalarından biriydi.

https://pazarlamasyon.com/lorealin-ev-laboratuvarindan-dunyaya-yayilis-hikayesi/

Ayrıca bu kuluçka merkezi, L'Oréal’e birlikte çalışabileceği dijital odaklı işletmeler ve teknolojileri keşfetmesinde yardımcı oluyor. Bu yıl içerisinde Sampler and Riviter isimli iki yeni girişim şirketi, L'Oréal'in kuluçka merkezine dahil olacak. Sampler, bir ürün örnekleme stratejisi şirketiyken Riviter ise yapay zeka teknolojisi ile çalışan görsel bir arama motoru geliştiriyor.

Son olarak kozmetik devinin CDO'su Lubomira Rochet'in, şirketin dijital dönüşümüne ilişkin olarak söylediklerine kulak verelim:

"Bir şirket olarak dijitali ilk sıraya koyuyoruz. Şirket içi toplantılarımızda bile herkes, dijital uygulama ile başlar. Kültürel bir değişim olarak bu oldukça etkileyici... Güzellik ve dijital, çok mükemmel bir eşleşme. Çok görsel; çok sosyal; yeni görünümünüzü, yeni tarzınızı, yeni renginizi paylaşmak istiyorsunuz."

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir