Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak: "Başarılı olmanın yolu teknolojiye ayak uydurmak"

Pandeminin, iş dünyası için benzeri görülmemiş belirsizlik ve risklerle dolu bir ortam yarattığı birçok sektörde, yeni dönemin nasıl olacağı merak edilen bir konu. İş dünyası salgın sonrası için fiziksel ofis yapılanmaları ve ofis içi çalışma düzeni konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, iş hayatında zorunlu olarak gelişen bazı refleksler şirketlerin stratejik hedeflerini ciddi biçimde etkilerken, hedef ve planların ne ölçüde değiştiğinin analizi daha da önem kazanıyor. Peki pandemi sonrası çalışanları ve şirketleri neler bekliyor?

Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak'a pandemi sonrası iş ekosisteminin ne yönde değişeceğini sorduk ve yeni trend öngörülerini dinledik…

"Pazarlama dünyadaki dijitalleşme etkisi son yıllarda yükselen trendini korudu"

Pandemi ile birlikte evden çalışma, eğitim, alışveriş yeni normal haline gelerek dijitalleşme süreçlerini hızlandırdı. Lenovo tüketicilere sunduğu geniş ürün yelpazesi, ihtiyaçları karşılamaya yönelik ürün özellikleri, güçlü operasyon dinamikleri açısından ülkemizde öncü bir marka konumunda pazar liderliğini sürdürüyor. 2021 yılı boyunca ve yeni iş ekosistemimizde de Lenovo’nun akıllı teknolojileri barındıran, birçok ihtiyaca cevap veren en yenilikçi ürünlerini, kullanıcılarımıza daha yakından tanıtmak önceliğimiz olacak. Pazarlama dünyadaki dijitalleşme etkisi son yıllarda yükselen trendini korudu. Lenovo olarak pazarlama stratejilerimizde gerek pandemi döneminde gerekse süregelen dönemde biz de artan bir ivme ile dijital çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayrıca artık toplum, markalardan toplum sorunları, çevre konuları gibi alanlarda neler yaptığını daha çok duymak, bilmek istiyor. Lenovo markası olarak gerek global olarak gerekse Türkiye’de toplumsal konulara duyarlılığımız ve bu güne kadar yapmış olduğumuz aktif çalışmalarımız aynı şekilde devam edecektir.

"Pandemi sürecinde uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma; bilgisayara, kameralara, yazıcılara ve en önemlisi internete talebi artırdı"

Lenovo, dünyanın en eksiksiz akıllı cihazlar ve altyapı portföyünü tasarlayarak dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kullanıcı için daha iyi deneyimler ve fırsatlar yaratmak için Akıllı Dijital Dönüşüm'e de öncülük etmeyi sürdürüyor. Lenovo global düzeyde yenilikçi, teknolojide öncü stratejilerini sürdürecek. 

Öte yandan özellikle Pandemi sürecinde uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bilgisayara, kameralara, yazıcılara ve en önemlisi internete talebi artırdı. Bu süreçte, globalde ve ülkemizde birçok uluslararası şirket ve iş dünyasının büyük bir bölümünün mümkün olan alanlarda uzaktan çalışma sistemine geçmesi ayrıca teknolojiye uyum sağlamamızı kolaylaştırdı.

Lenovo olarak pandemi ile birlikte ivme kazanan uzaktan çalışma, eğitim ve artan dijitalleşmenin ortaya çıkardığı yeni fırsatları çok iyi bir şekilde değerlendirdik. Temel faaliyetlerimizin yanı sıra hizmet temelli akıllı dönüşüm politikası ile sunduğumuz yeni hizmet ve çözüm fırsatlarıyla sürdürülebilir büyüme sağlamaya odaklanıyoruz.

Pandemide değişen çalışma koşulları ve artan teknolojik ihtiyaçları düşündüğümüzde, pandemi sonrasında da stratejimizde tüketicimize rahatlık ve kolaylık sağlayacak ürün ailemizi, hizmetlerimizi tanıtmak ve ihtiyaçlara göre çözümler sunmak esas hedefimiz olacak. Lenovo olarak inovasyona bağlılığımız doğrultusunda teknolojik gelişmelere ayak uydurmanın bu sektörde başarılı olabilmenin temel şartlarından biri olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde yenilikçi adımlar atıyoruz, yapay zeka yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

"Müşteri memnuniyeti ve müşteriler için güvenilir markaya olmaya yönelik çalışmalar daha çok önem kazanacak"

Lenovo Türkiye olarak Türkiye’de teknolojiyi üreten bir toplum yetiştirme hedefini gerçekleştirecek altyapının kurulması yönünde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla ve  girişimimizle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), İTÜ ARI Teknokent, FutureBright Group, Arena Bilgisayar, Index Grup, Koyuncu Elektronik, Penta Bilgisayar başta olmak üzere hepsi alanlarında öncü olan kuruluşlar bir araya gelerek kurduğumuz “Teknoloji ile Üretelim” platformu ile büyük heyecanla yola çıktık. 

Lenovo Türkiye olarak Türkiye’nin yüksek ve sürdürülebilir bir büyüme sağlaması için teknolojinin eğitime entegre edilmesi büyük önem taşıdığına inanıyoruz.  2019 yılından itibaren bu doğrultuda TEGV ile Diyarbakır Ergani’de ve İzmir Gümüşpala’da açtığımız ve “Tasarım ve Beceri Atölyesi” adını verdiğimiz teknoloji sınıflarının da devamı gelecek. 

2021 yılı sonuna kadar da Lenovo olarak TEGV’in 71 öğrenim biriminde 7-13 yaş arasındaki 50.000 çocuğa 1 yıl boyunca kodlama eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca mobil eğitim platformu sayesinde çocuklara diledikleri yerden eğitime katılma imkânı sunacağız.

Öte yandan Lenovo olarak, İTÜ ARI Teknokent iş birliği kapsamında İTÜ ARI Teknokent içinde kurduğumuz “Yazılım Laboratuvarı” 25 kişilik kapasiteyle üniversite öğrencileri ve girişimcilere yönelik yazılım eğitimleri vermek üzere hizmet edecek, genç girişimcileri geleceğe hazırlayacak. Laboratuvarımızı eğitimler için üstün performanslı bilgisayarlarla donattık. 

Bunların yanı sıra İTÜ ARI Teknokent ile Teknoloji ile Üretelim Platformu olarak güçlerimizi birleştirerek #GameTech programını hayata geçirdik. İş birliği kapsamında Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek’te oyun teknolojileri alanında ürün/hizmet geliştirilen girişimler desteklenecek. Ayrıca üniversite son sınıf öğrencilerine okul sonrası teknoloji sektöründe istihdama yönelik online eğitimler ile sertifikalandırma avantajı sağlamayı hedefliyoruz.

Son olarak, Teknoloji ile Üretelim Platformu ve Global AI Hub iş birliğinde, Türkiye’de 3.666 kişiye ücretsiz yapay zeka teknolojileri eğitimi verildi. Eğitimlerde yapay zeka teknolojileri konusundaki farkındalıklarının artırılması amaçlandı.  Bu eğitimlere 2021 yılı boyunca devam edilmesi hedefleniyor. 

Lenovo’nun girişimciliğinde kurulan Teknoloji ile Üretelim Platformu olarak yapacağımız çalışmalarla da Türk halkına ‘odaklanarak öğrenmeyi’, ‘araştırmayı’, ‘yaratıcılığı ve teknolojiyi kullanarak üretmeyi” öğretmeyi sürdüreceğiz.

Bu süreçte pandeminin de etkisiyle globalde ve ülkemizde birçok uluslararası şirket ve iş dünyasının büyük bir bölümü mümkün olan alanlarda uzaktan çalışma sistemine geçerken, teknoloji uyum sağlamamızı kolaylaştırdı. Teknoloji alanındaki ihtiyaçlar devam ederken, pazarlama alanında trend olarak müşteri tecrübesi, müşteri memnuniyeti ve onlar için güvenilir markaya olmaya yönelik çalışmalar daha çok önem kazanacak. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir