Kiğılı Talks'un İkinci Buluşması ‘Entrepreneurship Day’in Konuşmacılarını Tanıyalım

Teknoloji ve dijital dünyaya ait kuralların yeniden yazıldığı bu dönemde, fikirleri ve deneyimleri ile heyecan yaratanları ağırlayan Kiğılı Talks‘un ilk buluşması ‘New Generation Publishers Day’ 15 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleşmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=ZrS9vHV5Sf4&feature=emb_logo

Kiğılı Talks’un ikinci buluşması ‘Entrepreneurship Day’ 26 Kasım‘da yine Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşecek. İki oturumda gerçekleşecek olan ‘Entrepreneurship Day’in panel şeklinde gerçekleşecek ilk oturumunda Netlog Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, Blueground Chief Product Officer Kurtuluş Cumhur Korkmaz ve  iyzico'nun CEO'su/kurucusu Barbaros Özbuğutu, Pazarlamasyon CEO'su/kurucusu Necip Murat moderatörlüğünde teknolojinin girişimciliği nasıl etkilediğini konuşacak. Etkinliğin ikinci oturumunda ise konuşmacı ve yazar Bora Özkent 'Geleceği Okuma Rehberi' başlıklı sunumunu yapıyor olacak.

Katılımcı sayısının sınırlı olduğu ücretsiz etkinliğimize kaydınızı yaptırmak için buraya tıklayın. Şimdi gelin konuşmacılarımızı birlikte biraz daha yakından tanıyalım.

Bora Özkent

ODTÜ İşletme lisans derecesine sahip olan Bora Özkent, 1996 yılında Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Özkent ayrıca 1998 yılında Harvard Business School Stratejik Perakende Yönetimi Sertifika Programına da katılmıştır.

Özkent kariyeri boyunca Arthur Andersen Business Consulting, Türkmen Tekstil Grubu ve Fed Eğitim’de çeşitli yönetim görevlerinde bulundu. Mayıs 2008’de Bora Özkent kendi işini kurmaya karar vermiş ve Türkiye’nin en saygın eğitim ve danışmanlık şirketlerinden biri olan Özkent A.Ş’yi kurmuştur.

Yazarlık, konuşmacılık ve danışmanlık kariyerinin ötesinde, Özkent, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Öğrenme, İnovasyon, Girişimcilik ve Teknoloji Yüksek Lisans Programında (LITE) “İnsan ve Teknoloji” dersi vermektedir. Özkent daha önce de 4 yıl boyunca Koç Üniversitesi MBA programında “Girişimcilik” dersleri vermiştir.

Gökalp Çak

İsviçre Rolle’de bulunan Institude Le Rosey'de lise eğitimini tamamlayan Gökalp Çak, Boston Üniversitesi'nde İşletme okuyarak üniversite eğitimini tamamladı.

Boston Merill Lynch firmasında 6 ay stajyerlik yaptıktan sonra Amerika Boston Logan Havalimanı’nda bulunan ABX Logistics firmasında hava kargo deposu, gece vardiyası şefi olarak çalışarak, daha sonra sırasıyla hava, deniz kargo ve New England satış sorumlusu olarak sahada görev aldı. 4 sene boyunca Amerika iş kültürünü öğrenen Gökalp Çak, buradan sonra Fransa'nın Lille şehrine taşındı ve dünyada çapında tanınan bir nakliye firmasının Türkiye, Bulgaristan, Romanya ve Çek Cumhuriyeti kara operasyonlar sorumlusu olarak görev yaptı. 2004 senesinde Netlog'u kurmak için Türkiye'ye döndü.

Kurtuluş Cumhur Korkmaz

Kurtuluş, teknoloji, medya ve telekomünikasyon alanlarında 10 yılı aşkın tecrübeye sahip bir yönetim danışmanı. 2013 yılında Blueground kurucu ortaklığı ile girişimcilik dünyasına atıldı. 2016 yılında Blueground Türkiye Genel Müdürü olarak İstanbul ofisini kurdu ve şirketi kısa zamanda önemli bir hacme ulaştırdı. 2018 yılında, Blueground’ın Global Tasarım ve Tedarik Zinciri operasyonlarını yönetmek için Ürün Ekibi’ni kurdu ve bu ekibin başına geçti.

Kurtuluş’un, INSEAD MBA ve İstanbul Teknik Üniversitesi lisans dereceleri bulunuyor.

Barbaros Özbuğutu

Barbaros Özbugutu, kariyerine 1999 yılında telekomünikasyon devi Telefonica O2’nun call-center operasyonunda başladı. 2005’te Firstdata’ya Operasyon Birim Müdürü olarak transfer oldu. 2007 yılında Firstdata iştiraki olan Telecash’e geçen Özbugutu, KOBİ piyasasından sorumlu satış müdürü oldu. Kısa sürede ekibiyle birlikte, Telecash toplam cirosunun yüzde 50’sini oluşturan Özbugutu, 2010 yılında alternatif ödeme şirketlerinden Klarna’da Almanya pazarından sorumlu ülke müdürü olarak göreve başladı. İki yıl içinde şirketin lider olma yolundaki ilk temellerini attı. Özbugutu, bu dönemde Nürnberg, Köln ve Berlin’de üç ofis açılmasını ve 70 kişilik bir ekipten oluşan satış organizasyonunun kurulmasını sağladı.

Elektronik ticaret ve ödeme hizmetleri alanında kazandığı tecrübeyi Türkiye pazarına taşımak isteyen Özbugutu, Nisan 2013’te online ödeme almayı kolaylaştıran iyzico’yu kurdu. iyzico bugün 160 kişilik ekibiyle digital ticaret alanında 35 binden fazla online satış yapan kurumsal ve kişisel satıcının hayatını kolaylaştıran çözümler sunmasının yanı sıra 600.000’den fazla iyzico korumalı alışveriş kullanıcısının internetten alışverişe dair endişelerini çözen ürünler üretiyor.

Necip Murat

Anadolu Üniversitesi’nde İngilizce İşletme ve Gea College’da Girişimcilik üzerine eğitim aldıktan sonra 2013-15 yılları arasında Türkiye’nin Facebook tarafından tavsiye edilen ilk geliştirici ajansı Promoqube’da Türkiye İş Bankası, Kuveyt Türk, Anadolu Grubu, Galatasaray, Skoda, Doping İnternet, Bridgestone, General Electric, Johnson’s Baby, Neutrogena, Aras Kargo, Isuzu gibi birçok markanın dijital projelerini yönetti, stratejilerini geliştirdi.

Hali hazırda Pazarlamasyon bünyesinde markalara eğitim ve danışmanlık hizmeti sunarken, pazarlamaya ait faydalı alt konuların, alanında uzman konuşmacılar tarafından anlatıldığı, iş zekasına, analitiğe ve entelektüelliğe odaklanarak pazarlama ekosistemini geliştirmeyi amaçlayan Marketing Meetup’ın organizasyonunun liderliğini üstleniyor.

Birbirinden değerli konuşmacıların yer alacağı bu etkinlikte siz de yerinizi ayırtmak istiyorsanız hemen buradan kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir