Intel'in Sosyal İnovasyon Projesi Çözüm Kumbarası'nın Lansmanı Yapıldı

Türkiye’de gerçekleştirdiği farklı projelerle yıllardır gençlerin eğitimine ve gelişimine katkıda bulunan Intel, sosyal inovasyonu da dahil ederek bu alandaki çalışmalarına yeni bir boyut getiriyor. Intel; Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliği ile genç fikirleri desteklemeye yönelik yeni sosyal inovasyon projesi “Çözüm Kumbarası”nı hayata geçiriyor.

http://vimeo.com/76686613

Çözüm Kumbarası Projesi ile, gençlerin daha iyi bir toplum ve daha iyi bir gelecek için eğitim, sağlık, çevre ekonomik kalkınma, kadınların güçlenmesi gibi çeşitli alanlarda, teknolojiyi kullanarak toplumsal fayda sağlayan yenilikçi iş çözümleri üretmeleri amaçlanıyor. Çözüm Kumbarası; işbirliği ortamı sunan bir platform olmasının yanı sıra eğitim ve mentorluk desteğine, yatırımdan projelerin hayata geçirilmesine uzanan süreçlerin tamamını bünyesinde barındıran, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi olma özelliğini taşıyor.

Çözüm Kumbarası Projesi’ni tanıtmak için düzenlenen toplantıya, Intel Yeni Teknolojiler Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu, Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli ve Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin’un yanı sıra, projeye danışma kurulu üyesi olarak destek veren Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil veEğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Üstün Ergüder katıldı.

Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, konuşmasında sosyal inovasyonun dünyanın ve toplumların gelişimi için önemine vurgu yaptı. Inovasyonun artık gelişmekte olan ülkelerden çıkmaya ve dünyaya yayılmaya başladığına dikkat çeken İldeniz, Çözüm Kumbarası’nın bugüne kadar Türkiye’de hayata geçirilen birçok proje gibi, farklı ülkelerdeki girişimcilik çalışmalarına örnek teşkil etmesini umduklarını ifade etti.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, genç ve yaratıcı nüfusun Türkiye’nin toplumsal sıçraması için en büyük gücü ve fırsatı olduğunu söyledi. Aydın, “Çözüm Kumbarası’na gençlerin değerli fikirlerini ve çözümlerini bekliyoruz. Bu proje sayesinde artık büyük fikirler hayal olmaktan çıkıp hayata geçirilecek, daha iyi bir Türkiye’yi birlikte şekillendireceğiz” diye konuştu.

Ashoka Türkiye Ülke Direktörü Zeynep Meydanoğlu, “Çözüm Kumbarası toplumsal dönüşüm için iki güçlü aracı, sosyal girişimcilik ve teknolojiyi bir çatı altında buluşturuyor ve bu kapsamda sosyal sorunlara etkin çözümler ve iş modelleri üreten herkes için bir ev olmayı amaçlıyor. Geleceğin Tülin Akın'larını (TABİT), Serra Titiz'lerini (Gelecek Daha Net) ortaya çıkartacak bu platforma sosyal girişimcilik tarafından destek olduğumuz için çok mutluyuz” diye konuştu.

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, “Yedi sene önce etkin girişimciliği destekleyerek girişimcilik ekosistemine ivme kazandırmak üzere iş dünyasının önderleriyle Endeavor Derneği’ni kurduk. Girişimcilik çarpan etkisi ile yayılan bir kavram. Bugün, sosyal sorun ve ihtiyaçların yaratıcı girişimcilik yaklaşımları ve iş modelleri ile ele alınması, girişimcilik gündeminin ne kadar hızlı olgunlaştığının göstergesidir. Intel'in önderliğinde inovasyon ve  sosyal girişimciliğin birleştiği Çözüm Kumbarası projesinde yer almaktan büyük keyif alıyoruz” dedi.

Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli de, “GBA olarak 2014 yılında sosyal girişimciliği önemsediğimiz, bu alana destek vermek istediğimiz ve Çözüm Kumbarası projesine inandığımız için, Intel ile iş ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Sosyal Girişimciliğin önünü açacak ve gelişimine katkı sağlayacak önemli bir proje olacağına inanıyoruz” dedi.

Çözüm Kumbarası Projesi nedir?

Çözüm Kumbarası; gençlere, proje geliştirme eğitimleri, işbirliği fırsatları, yatırım desteği sunarak iş çözümlerini hayata geçirmede gerekli tüm aşamalarda destek olan bir sosyal inovasyon projesi. Proje kapsamında gençlerin teknolojiyi kullanarak farklı alanlarda toplumsal fayda sağlayacak yenilikçi iş çözümleri, www.cozumkumbarasi.com sitesinde biriktirilecek, fikirlerin hayata geçmesi için gerekli süreçler yönetilecek.

Aşama Aşama Çözüm Kumbarası

  • Üniversitelerde gönüllü Çözüm Kumbarası elçileri, gençleri fikir üretmeye ve projeye dahil olmaya teşvik edecek.
  • Sosyal inovasyon konusunda bilinç yaratmak ve projeye teşvik etmek için 3 ay boyunca Türkiye çapında üniversitelerde proje sahiplerinin ve danışma kurulu üyelerinin katılacağı etkinlikler gerçekleştirilecek.
  • Haziran başında en iyi 40 proje seçilecek.
  • Ilk 40 proje sahibine mentorluk desteği verilecek. Proje sahipleri, girişimciler ve yatırımcılar ile hızlı danışma ve ağ kurma fırsatına sahip olacakları özel bir etkinliğe katılacak.
  • Haziran ayı sonunda 40 proje arasından seçilen ilk 10 proje açıklanacak.
  • En iyi 10 projenin sahiplerine çalıştay, eğitim ve mentorluk buluşmaları düzenlenecek.
  • Ekim ayında finale kalan 10 proje arasında yapılacak değerlendirmede en başarılı ilk 3 proje Intel tarafından toplam 50.000 TL nakit ödülle ödüllendirilecek. Intel, danışma kurulu tarafından birinci seçilen proje sahibine 25.000 TL, ikincisine 15.000 TL, üçüncü proje sahibine de 10.000 TL ödül verecek. Yurtdışında eğitim ve yatırım desteği ile toplam ödül ve destek 100.000 TL olacak.
  • GBA, en iyi 10 içinden seçeceği bir veya birden fazla projeye tohum aşaması fonu sağlayacak.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir