Hopi Genel Müdür Yardımcısı Gül Sağır Aydın: "Yeni nesil, sosyal sorumluluk konularında bilinçli"

Pandeminin, iş dünyası için benzeri görülmemiş belirsizlik ve risklerle dolu bir ortam yarattığı birçok sektörde, yeni dönemin nasıl olacağı merak edilen bir konu. İş dünyası salgın sonrası için fiziksel ofis yapılanmaları ve ofis içi çalışma düzeni konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, iş hayatında zorunlu olarak gelişen bazı refleksler şirketlerin stratejik hedeflerini ciddi biçimde etkilerken, hedef ve planların ne ölçüde değiştiğinin analizi daha da önem kazanıyor. Peki pandemi sonrası çalışanları ve şirketleri neler bekliyor?

Hopi Genel Müdür Yardımcısı Gül Sağır Aydın'a pandemi sonrası iş ekosisteminin ne yönde değişeceğini sorduk ve yeni trend öngörülerini dinledik…

“Hopishop fikri pandemide doğdu”

Türkiye’nin ezberbozan mobil sadakat uygulaması Hopi’nin online alışverişlerdeki kullanımı pandemi ile birlikte ciddi şekilde arttı. Black Friday kampanyalarının yapıldığı Kasım 2020’de Hopi ile yapılan online alışverişler bir önceki yılın 3 katına çıkarken toplam 2 milyon ürün satıldı. Online alışverişlerden kazanılan Paracık miktarı geçen yıla oranla 4 kat fazla oldu. Black Friday ortalamanın 4 katı işlemle online alışverişin zirve yaptığı gündü. Sepetteki ürün sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 47 oranında arttı. Online sepet ortalaması ise yüzde 17’lik artış gösterdi. Hopi kullanıcılarının sayısı pandemi öncesi 8,5 milyon iken bugün 11 milyonu aştı.

Diğer yandan kullanıcı kaynaklı veriler, online alışverişle ilgili şunu söylüyordu: İhtiyaç odaklı satın almalar yapılıyor ancak kişisel zevkleri, tercihleri yansıtan, keşfetme ve öğrenme odaklı alışveriş keyfini herkes çok özlüyor. Hopishop fikri bu veriden hareketle pandemide doğdu. “Kimsede Olmayan Her Şey” sloganıyla kurduğumuz Hopishop, Karaköy’de, Galata’da, Alaçatı’da, Urla’da, Konyaaltı’nda ya da Bodrum’da tasarım dükkanlarla dolu sokaklarda yaşanılan alışveriş deneyimini cep telefonuna taşıyor. 200 markanın online dükkanının bulunduğu Hopishop, tasarım kıyafetler satan bir butikten aksesuar dükkanına geçmek, oradan bir sanat galerisini gezmek, organik ürünlerle dolu bir marketi keşfetmek gibi deneyimler vadediyor.

“Hopishop’ta deneyim satışı başlatacağız”

Hopishop’taki marka sayısını yılsonuna kadar 400’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bir diğer hedefimiz de her 4 Hopi’liden 1’inin yılsonuna kadar Hopishop’tan alışveriş yapması. Yakın zamanda Hopishop’ta deneyim satışına da başlayacağız. Hopi kullanıcıları pandemide kazandıkları alışkanlıkları devam ettireceklerini söylüyor. Yüzde 17’si online yoga, pilates, spor alışkanlıklarına, yüzde 16’sı evde tamirat/DIY çalışmalarına ve yüzde 15’i evde kişisel bakım rutinlerine, yüzde 11’i ahşap, resim gibi sanatsal hobilerine, yüzde 7’si ise örgü, dantel gibi el işi hobilerine devam edeceğini ifade etti. Biz de onlara pilates, yoga derslerine, sanat atölyelerine Hopishop’tan online ulaşma imkanı sunacağız. 

“Hopi topluluğu ile sosyal etki yaratmayı hedefliyoruz”

Yeni nesil tüketiciler sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk konularında bilinçli ve bu bilinçle çalışan kurumlardan alışveriş yapmaya dikkat ediyorlar. Hopishop’taki üye kozmetik markalardan hayvanlar üzerinde deney yapmayanlara bazı indirim ve avantajlar sağlıyoruz. Ayrıca kadın girişimcileri desteklemek için de çalışmalarımız var.  Buna ek olarak yakın zamanda Hopi ile alışveriş yapan herkesin katılabileceği, Hopi topluluğunun ruhunu yansıtan ve sosyal etki yaratacak bir projeyi de hayata geçirmek üzere çalışmalarımız devam ediyor. 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir