Gezi Parkı İlanı New York Times Sayfalarında

Murat Aktihanoğlu, Oltaç Ünsal ve Duygu Atacan isimli üç aktivistin başlattığı "New York Times'a Gezi Parkı İlanı" kampanyası kısa sürede gerekli miktarı toplamayı başarmışlar ve ilanın da ilk versiyonunu sosyal medyadan paylaşarak halkın görüşünü almışlardı.

Bugün itibariyle de New York Times'ta tam sayfa yer verilen ilan yayınlandı. İlanda, "Bizler bir kaç nesle yayılan ve birçok farklı etnik kimlik, dini inanç ve ideolojiyi temsil eden bireyleriz. Türkiye’nin geleceğine, kendi geleceğimize yönelik endişelerimizden ötürü birlik içindeyiz." denildi.

21 saatte gerekli olan 53.800 dolara ulaşmasına rağmen, bağışların devam ettiği kampanyada şu anda 100 bin doların üzerinde bir meblağ birikmiş durumda. Aktivistler geri kalacak olan miktarın ne yapılacağı konusunda da yine halkın görüşüne başvuruyor. Reddit üzerinde açılan başlıktan önerileri toplayan aktivistler, gelecek günlerde paranın nasıl değerlendirileceği konusunda bir karara varacaklarını belirttiler.

nyt-direngeziparki-reklami-01-buyuk

[colored_box color="yellow"]

İlanın Tam Metni

TÜRKİYE'DE NELER OLUYOR?

Milyonlarca Türkiye vatandaşı, amacı gezi parkını kurtarmak olan barışçıl bir eyleme hükümetin şiddetli tepkisine karşı öfkelenmiş durumda.

İnsanlar öfkeli, fakat şaşırmış değiller.

"Başbakan Erdoğan'ın on yıllık hüküm dönemi boyunca, hukuksal hak ve özgürlüklerimizin erozyona uğradığına tanık olduk. Çok sayıda gazeteci, sanatçı ve şeçilmiş yetkililerin hapsedilmesi, ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamalar ve azınlıklar ile kadınların haklarına getirilen kısıtlamalar göstermektedir ki iktidar partisi demokrasi konusunda ciddi değildir.

Tekrar ve tekrar, Başbakan halkının endişeleri ile dalga geçmiş, bu endişeleri değersizleştirmiştir. Medya ise tüm bunlar olurken utanç verici bir şekilde sessizliğini korumuştur.

Türkiye'nin dört bir yanında cesurca protestolara katılanlar sıradan vatandaşlardır. Bizler bir kaç nesle yayılan ve birçok farklı etnik kimlik, dini inanç ve ideolojiyi temsil eden bireyleriz. Türkiye'nin geleceğine, kendi geleceğimize yönelik endişelerimizden ötürü birlik içindeyiz.

Biz, Polis şiddetinin durdurulmasını talep ediyoruz.

Biz, Tarafsız ve özgür bir medya talep ediyoruz.

Biz, Diyaloga açık bir ortam talep ediyoruz, dikte edilen otokratik bir rejim değil.

Biz, Orantısız güç kullanımı ve yitirilen masum canlar için soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

[/colored_box]

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir