Genç Tüketiciler, Neden Online Alışveriş Yapmak Yerine Fiziksel Mağazalara Gidiyor?

  • Pek çok perakende şirketi, özellikle Y kuşağını fiziksel mağazalara çekmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor.
  • Oracle NetSuite, Wakefield Research ve The Retail Doctor tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Y ve Z kuşağının %43'ü, bu yıl içerisinde mağaza içi alışverişlerini artıracak.
  • Bu araştırmaya göre, fiziksel mağazalarda müşterilerin kullanımına sunulan çeşitli teknolojilerin – tüketicilerin sanal olarak makyaj yapmalarına imkan tanıyan dijital ekranlar vb. – Y kuşağının %50'sine ilgi çekici gelirken Z kuşağının ise %38'ine ilgi çekici geliyor.
  • Y kuşağı ve Z kuşağının yarısından fazlası, daha kişisel bir alışveriş deneyimine sahip olmak için bir ürüne daha fazla ödeme yapmaya hazır.
  • İlgili Yazı: Fiziksel ve Dijitali Birleştiren 3 Perakende Markası

Genel olarak pek çok kişi, gençlerin fiziksel alışveriş yerine online alışverişi tercih ettiklerine dair bir kanıya sahip. Ancak geçtiğimiz haftalarda Adweek'in paylaşmış olduğu bir makaleye göre, gerçek hiç de öyle değil.

Her geçen gün daha fazla sayıda perakende şirketi, e-ticaretin hızla geliştiği şu günlerde, özellikle Y kuşağını fiziksel mağazalara çekmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bu yöntemlerden biri de sosyal bilinç. Örneğin Kanada merkezli bir atletik giyim perakendecisi olan Lululemon Athletica, bu doğrultuda, kısa bir süre önce ABD'nin Chicago şehrinde meditasyon ve egzersiz seansları, bir sağlıklı besin restoranı ve yerel işletmeleri sergilemek amacıyla kullanılacak bir alanı da bünyesinde barındıran dev bir deneysel mağazayı hizmete açtı. Lululemon Athletica, 2023 yılı itibarıyla mağazalarının yaklaşık olarak %10'unun deneyimsel olmasını umuyor.

https://pazarlamasyon.com/abd-neden-bir-avm-mezarligina-donustu/

Oracle NetSuite, Wakefield Research ve The Retail Doctor tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, Y ve Z kuşağının %43'ü, bu yıl içerisinde mağaza içi alışverişlerini artıracak. Bu oranın X kuşağında %29, baby boomers kuşağında ise %13 olacağı tahmin ediliyor. Aynı zamanda bu araştırma, fiziksel mağazalarda müşterilerin kullanımına sunulan çeşitli teknolojilerin – tüketicilerin sanal olarak makyaj yapmalarına imkan tanıyan dijital ekranlar vb. – Y kuşağına diğer kuşaklara kıyasla daha çekici geldiğini ortaya koyuyor. Söz konusu araştırmaya göre, Y kuşağının %50'si bu tarz teknolojilere ilgi gösterirken Z kuşağı içinse bu oran %38.

Ancak yeni ve deneyim odaklı teknolojiler, fiziksel alışveriş konusunda olmazsa olmaz bir sürükleyici unsur değil. NetSuite şirketinde kıdemli ticaret pazarlaması analisti olarak görev yapan Gregory Zakowicz bu konuda, "Y kuşağının mağaza içi satın alımlarının amacı, isteğe dayalı olmaktan daha fazla ihtiyaca dayalı olabilir." diyor. Publicis Media'da Kuzey Amerika ticaret stratejisinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Molly Hop ise bazı pazarlamacıların, genç müşterilerin motivasyonlarını gerçekten anlamadan e-ticaret işine çok fazla odaklanarak rota düzeltmesi yapmalarının çok zor olabileceğini ifade ediyor.

Bununla beraber Molly Hop, ABD'de bulunan Northwestern Üniversitesi ile Publicis’in Performics birimi arasında yapılan ortaklığın bir ürünü olan ve müşteri deneyimlerine ve hedeflenmiş medya satın alımlarına odaklanan Intent Lab sayesinde şirket olarak öğrendikleri şeylerden de söz etti. Intent Lab'in elde etmiş olduğu bulgular, tüketicilerin genel olarak online olarak bilgi ararlarken sözlerden daha çok görüntülere güvendiklerine işaret ediyor. Ancak tüketici ne kadar gençse, güven de o kadar düşük oluyor. Ve bu da genç tüketicilerin kendilerine sunulan seçenekleri bizzat araştırmalarına neden oluyor.

https://pazarlamasyon.com/fiziksel-magazacilik-oluyor-mu/

Adweek'in paylaşmış olduğu bilgiye göre, bir Publicis sağlık kulübü müşterisi, bu konuda bir örnek teşkil ediyor. Molly Hop'un belirttiğine göre, genç tüketiciler daha ciddi hale geldikçe mevcut ekipmanların fotoğraflarına bakıyorlar; ancak söz konusu tüketicilerin çoğu, ortamı gerçekten deneyimleyebilecekleri yer olan spor salonunda nihai kararını veriyor.

Bunların yanı sıra genç tüketiciler için pek çok durumda uygun fiyat, ana odak noktası değildir. Y kuşağı ve Z kuşağının yarısından fazlası, daha kişisel bir alışveriş deneyimine sahip olmak için bir ürüne daha fazla ödeme yapmaya hazır. Oracle NetSuite, Wakefield Research ve The Retail Doctor'un ortaklaşa hazırladıkları ve yukarıda bahsetmiş olduğumuz raporda belirtilene göre, bu konuda Y kuşağı, %63 gibi yüksek bir oranla ön plana çıkıyor. Bir ürün için daha fazla ödeme yapmaya hazır olan tüketicilerin oranı, tüm kuşaklar için ortalama %42 olarak belirtiliyor.

Sonuç olarak daha akıllı kararlar alma arzusu, pek çok genç yetişkini fiziki mağazaları ziyaret etme konusunda motive ediyor. Hop bu konuda, Y kuşağının diğer nesillere göre daha düşünceli olduğunu ve sadece en ucuz satın alımı yapmakla değil, aynı zamanda en akıllıca satın alımı yapmakla da övündüklerini dile getiriyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir