Geleceği teknolojiyle inşa eden nesiller

Kuveyt Türk ve teknoloji iştiraki Architecht, Geleceğe Yazılım Projesi ile Kahramanmaraş’ta öğrencilerle buluştu.

Kuveyt Türk’ün teknoloji iştiraki Architecht işbirliğiyle yürüttüğü "Geleceğe Yazılım" projesi, Kahramanmaraş’ta ortaokul öğrencileriyle buluştu. 21 Mayıs’ta Cumhuriyet Ortaokulu, 22 Mayıs’ta ise Yavuz Selim Ortaokulu’nda düzenlenen etkinliklerde, 2.400’den fazla öğrenciye robotik ve kodlama eğitimi verildi.

Proje kapsamında öğrencilere sadece teknik beceriler kazandırmakla kalınmıyor; aynı zamanda teknolojiyi üretme ve geleceği şekillendirme motivasyonu da aşılanıyor.

Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek etkinlikte yaptığı konuşmada, “Hayallerimizdeki geleceği, değerlerimizle kodluyoruz” vizyonuyla Türkiye’nin dört bir yanında teknolojiyle ilgilenen çocuklara ulaştıklarını söyledi. Balçiçek, bugüne kadar 106 okulda bilgisayar laboratuvarı kurduklarını ve 1.736 bilgisayarı öğrencilere sunduklarını belirtti. Ayrıca “1010 Kâşif” projesiyle birlikte toplamda yaklaşık 78.500 öğrencinin eğitimine katkı sağladıklarını vurguladı.

2018’de başlayan proje, 2023 itibarıyla “Geleceğe Yazılım” adıyla daha geniş kapsamlı hâle getirildi. Devlet okullarında bilgisayar laboratuvarları kurmayı hedefleyen proje kapsamında bugüne dek 106 okulda altyapı oluşturuldu. Proje, yıl sonuna kadar 30 yeni okulda daha laboratuvar kurarak toplamda 20.000 öğrenciye ulaşmayı amaçlıyor. Ayrıca daha önce laboratuvar kurulan 30 okulda eğitimlerin devam etmesiyle 600 öğrenciye doğrudan, 15.000 öğrenciye dolaylı katkı sağlanması planlanıyor.

Kuveyt Türk ve Architecht, bu projeyle Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara erken yaşta teknolojiyle tanışma fırsatı sunarken, geleceğin yazılımcılarına ilham vermeyi sürdürüyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir