Hızla Gelişen ve dijitalleşen dünyada, geleneksel reklamcılık yöntemlerine kıyasla internet reklamları gün geçtikçe değer ve önem kazanmakta. Dijital pazarlama, geleneksel pazarlamaya konu olan tüm faaliyetlerin online dünyada çok daha geniş bir kitleye eriştirebilmeyi günümüzde başarabiliyor. Elbette internet reklamları için birçok seçenek mevcut. Bu seçeneklerden birini veya birden fazlasını etkin bir şekilde uygulamak; firmanın ürün ve marka imajını arttıracağı gibi  aynı zamanda yeni müşteri bulma şansını da sektör içinde fazlalaştırıyor.

 facebook-reklamlari

Dünyada 15 yaşının üzerinde her 4 kişiden birinin facebook hesabı var. Tartışma götürmez ki bu inanılmaz büyük bir rakam ve kitle olarak inanılmaz büyük bir güç. Hal böyle iken, reklam sektörünün bu mecra içerisinde dolaşmaması elbette düşünülemezdi. Facebook reklamcılığı maliyetleri tamamıyla anahtar kelimelerin yoğunluğu ve trafiği ile belirleniyor. İşiniz ile alakalı belirlenmiş spesifik anahtar kelimeler için fiyat arttırıyorsunuz ve “Tıklama Başına Maliyet (TBM-CPC)” ya da “ bin kez görüntülenme başına maliyet (CPM)” ile bağlantılı ödeme yapılıyor. Yeni müşteri bulma olasılığını arttırmak için reklamlar, kullanıcıların kişisel datalarına ve taleplerine göre yayımlanıyor. Diğer bir deyişle, hedef kitlenizi istediğiniz şekilde seçebiliyorsunuz.

2013-08-18_Brands_Facebook

Peki Facebook reklam verenler tarafından bu denli tercih edilen bir ortamken, neden hala kafalarda Facebook reklamları ile ilgili sorular var? Aslında bunun en önemli nedeni, Facebook’ta verilen reklamların geri dönüşlerinin halen tam anlamıyla ölçülemiyor olması. Yine de çoğunluğun hem fikir olduğu nokta, Facebook’ta verilen reklamların tüketiciyi kısa vadede satın almaya yönlendirmese dahi, uzun vadede satın alma eyleminin gerçekleşeceği yönünde. Kısacası kullanıcılar, sayfadaki reklamlara tıklamasalar bile bu onların, o reklamlarla etkileşime geçmediği anlamına gelmiyor. Çünkü bu etkileşimin tek yöntemi detaylıca incelemekten geçmiyor.

Her alanda olduğu gibi Facebook’ta da reklam getirisinin garantisi elbette tam anlamıyla  verilemez. Fakat günümüz şartlarında unutulmamalıdır ki, firmasal bazda eğer henüz Facebook reklamlarını kullanmayanlardansanız, büyük bir fırsatı elleriniz arasından kaçırıyorsunuz demektir. Yok eğer kullanıyor fakat yeterince gelir elde edemiyorsanız ise, reklam stratejilerinizi ve hedef kitlenizi hızla gözden geçirmeye başlamış olmanız gerekir. Zira kabul edelim günümüz rekabet pazarı içerinde ayakta kalabilmenin yollarının en başında, şüphesiz ki yenilik ve interaktivite yatıyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir