En Çok Konuşulan Sosyal Mecralar Belli Oldu

İnternet ve sosyal medya analizleri yapan “We Are Social”ın 2018 yılı 4. çeyrek küresel internet raporu yayınlandı. Buna göre Ekim 2018 itibariyle dünya genelindeki internet kullanıcı sayısı 4.2 milyara ulaştı. Bu rakam, 7.6 milyarlık dünya nüfusu dikkate alındığında, dünyanın yüzde 55’inin “online” olduğunu gözler önüne serdi. Rapora göre sosyal medyadaki aktif kullanıcı sayısı 3.4 milyara, mobil cihaz kullanıcılarının sayısı 5.1 milyara çıktı. Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre dünya genelinde son bir yılda (Eylül 2017’den Ekim 2018’e) internet kullanıcı sayısı 284 milyon, sosyal medyayı kullananların sayısı ise 320 milyon arttı.

Türkiye'nin Yarısından Fazlası Sosyal Medyada

Küresel internet raporunun 2018 yılı Ekim verileri açıklandı. Türkiye’nin Facebook kullanıcı sayısının 43 milyon, Instagram 37 milyon, twitter ve snapchat kullanıcılarının ise 9’ar milyona yaklaştığı görüldü. Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, 2018 yılının Ekim ayını ele alan küresel internet raporu araştırmasını inceledi. PRNet’in, “We Are Social” verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin neredeyse yarısından fazlasının Facebook kullanıcısı olduğu gözlendi. Böylelikle Facebook kullanıcı sayısı 43 milyon olarak belirlenirken, Instagram kullanıcı sayısı 37 milyon, Twitter ve Snapchat kullanıcı sayısı ise yaklaşık 9 milyon olarak görüldü. Türkiye’den en fazla Facebook kullanan şehir de İstanbul olarak kayıtlara geçerken, 11 milyon kullanıcı olması dikkat çekti.

En Çok Konuşulan Sosyal Mecralar Belli Oldu

PRNet ve Ajans Press’in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya incelemesinde, yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen incelemede, sosyal medya hakkında 150 bin 610 haber yansıması tespit edildi. Sosyal medya mecralarının da konuşulma oranları belli olurken, hakkında en fazla haber yapılan mecranın 30 bin 752 haberle Twitter olduğu görüldü. Twitter’ı, 26 bin 757 haberle Facebook, 8 bin 838 haberle Youtube, 7 bin 502 haberle Whatsapp, bin 69 haberle Snapchat ve 331 haberle de Linkedin takip etti.

En Hızlısı Sabitte Singapur, Mobilde Norveç

Son veriler toplam internet trafiğinin yüzde 51.6’sının mobil cihazlardan geldiğini gösterirken, mobil internette 23 Mbps olan ortalama hız, sabit internette ise 47.8 Mbps olarak gerçekleşti. Sabit internette dünyanın en hızlı bağlantısına sahip olan ülke ortalama 189 Mbps ile Singapur olurken, bu ünvanı mobil internette ise 63 Mbps ile Norveç elde etti.

Almadan önce internete en çok Türkler başvuruyor

İnternet kullanıcılarının Google’da geçirdikleri ortalama süre günde 7 dakika 32 saniye olurken; bu süre YouTube’da 8 dakika 51 saniye, Facebook’ta ise 9 dakika 50 saniye olarak gerçekleşti. İnternet kullanıcılarının e-ticaret alışkanlıklarının da incelendiği raporda, herhangi bir ürün almadan önce internet üzerine araştırma yapanların oranı en yüksek olan ülke ise Türkiye çıktı. Bu alanda dünya ortalaması yüzde 57 iken, Türkiye ve Brezilya yüzde 80’lik orana ulaştı.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir