Dizilerden İlham Aldık, Markanız için Şöhretin Yolunu Aydınlattık!

Sahip olduğunuz işi/ürünü pazarlamanın yolu, iyi bir hikâyeye sahip olmaktan geçer. İnsanlara bir sürü bilgi pompalayabilirsiniz ama sizi hissetmeleri ve benimsemeleri için onları hikayenizin içine çekmeniz gerekir. Bu işi en güzelinden yapan da tv dizileri değil mi? Asla bitmeyen, bin sezon devam eden dizilerden örnek alınacak ne çok şey var dedim ve delicesine takip edilen, haftanın her günü konuşulan diziler ve TV Showlarını örnek alarak, markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemenin ipuçlarını hazırladım:

Acı, hüzün ve herkesin paylaştığı bir sorunla kurgunuza başlayın:  

Hikâyenize biraz drama serperseniz, daha fazla ilgi çekersiniz. İnsanlar kendilerini daha fazla özdeşleştirirler öyküyle, böylece reytingleriniz artar (Marka farkındalığı) ve evet, sponsorlar (tüketiciler) size daha fazla para ayırırlar. “Gerçek sorunlarla” konuya girerseniz, ilk andan dikkat çekersiniz. İçinde bulunduğunuz sektörle ilgili, tüketicilerin en rahatsız, en mutsuz olduğu konuyla ilgili konuşmaya başlayın. Size katılacaklar ve daha fazlasını duymak isteyecekler.

“Sorun sende değil… Seni anlamayan markalarda” deyin:

Sektörle ilgili rahatsız oldukları konunun, kendi hataları olmadığını söyleyin. Bu herkesin başına gelebilir, ne yazık ki bu sektörle ilgili böyle dramatik bir durum var. Ama üzülmeyin, sizin için muhteşem bir çözümümüz var.

Gerçekliği pekiştirmek için karakterler, marka geçmişi, başarıya giden yolda çekilen zorlukları da ekleyin:

Markanızı sektörde var etmek için, geçmişten bugüne adımladığınız yolları onlara yaşatın. Üretim süreci, işbirlikleriniz, çalışanlarınız, sorunlara nasıl yaklaştığınız, şirket vizyonunuz… Şimdi daha dikkatli dinlemeye başladılar sizi…

Somut Çıktınızı ve Vaadinizi Ekleyin- Mutlu Bir Sezon Finali İçin Teaser Yapın

Çözüm önerinizi sunun. Tüketiciler, duygusal ve rasyonel beklentilerinin tamamına yanıt veren bir çözüm beklentisindedir. Onlara istedikleri mutlu sonu verin, iletişim tonunuz mutlaka çözüm odaklı olsun. Verilerle, uzmanlarla, fikir liderleri ile bu vaadinizi kanıtlayın.

Gizem perdesini birazcık aralayın…

Elinizdeki ürünü, deneme, onunla ilgili konuşma, fikir üretme, yorumlarını paylaşma imkânı sunun. Günlük hayatlarında konuşmaları için nedenler üretin.

Şehir efsaneleri yayın!

Merak iyidir. Bir sonraki bölümde ne olacağını merak etmezse izleyen, raytingleriniz düşer. Yeniliklerle, el altından haberlerle, Pr, WOM, sosyal medya içerikleri ile sürekli “acaba yine ne yapacaklar?” hissini hep tetikleyin. Herkes iyi bir öykü dinlemekten keyif alır. Onlara istedikleri aşk, entrika, hüzün, heyecan, coşku dolu malzemenizi, 12 sezon boyunca, reytingleriniz eksik olmadan izlemeleri için doz be doz verin. Reytinginiz bol olsun.  
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir