Dijitalleşmeye başlayan kurumlar, alışkanlıklarını değiştirmekte zorlanıyor

AIFTeam iş dünyasının geleceğindeki teknoloji trendlerini değerlendirdi.

Dijital dönüşüm, iş dünyası için artık bir seçenek değil zorunluluk haline dönüşürken aynı zamanda birçok şirketin ajandasının ilk sırasına yerleşiyor. Başarılı projelere imza atarak şirketlerin iş süreçlerini optimize edip verimliliklerini artırmalarını, maliyetten ve zamandan tasarruf etmelerini sağlayanlar ise teknolojinin merkezinde konumlanıyor. Son olarak müşterilerinin iş süreçlerine değer katmayı, optimize etmeyi ve böylece rekabet avantajlarını artırmayı hedefleyen ilk sertifikalı SAP Business One danışmanlarından AIFTeam, geçtiğimiz hafta Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen SAP Partner Summit’te iki ödüle layık görüldü. 

Kaliteli hizmet ve çözüm sunmaya devam edeceğiz
En Hızlı Büyüyen İş Ortağı ve Müşteri Memnuniyeti kategorilerinde ödül alan AIFTeam’in aldığı ödüllerin projelerinde liderlik etme yeteneğinin bir göstergesi olarak kabul edildiğini belirten AIFTeam'in Kurucu Ortağı Fatih Gülen ise konuya dair düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Müşteri memnuniyeti, işimizin merkezinde yer alıyor. Onların geri bildirimlerine değer veriyor ve bu çıktıları iş süreçlerimizi iyileştirmek için kullanıyoruz. 10 yılı aşkın süredir ERP proje yönetimi konusunda uzmanlaşmış bir ekip olarak bu kategoride ödül almaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu ödülü ekibimizin özverili çalışması ve müşterilerimize verdiğimiz değer sayesinde kazandık. SAP Business One çözüm ortağı olarak gelecek dönemde de müşterilerimize karşı taahhütlerimize sadık kalarak, kaliteli hizmet ve çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

Şirketler en çok alışkanlıklarını değiştirmekte zorlanıyor
Dijital dönüşüm sürecindeki şirketlerin farklı alanlarda çeşitli zorluklarla karşılaşabileceğini belirten AIFTeam'in Kurucu Ortağı Fatih Gülen, kendi deneyimlerinden hareketle sürece dair şu bilgileri paylaştı: “Şirketlerin dönüşüm sürecinde karşılaştığı zorlukları dört ana gruba ayırabiliriz; direnç ve kültürel değişim, yetenek eksikliği, süreç tasarımı ve entegrasyon, maliyet ve bütçe yönetimi. Bunlar arasında bizim en sık rastladığımız problem ise şirketlerin alışkanlıklarını değiştirmesi. Ancak proje tamamlandığında dijitalleşmenin iş süreçlerine ne kadar faydalı olduğunu görüyorlar.”

Kurumlar çözüm ortağını seçerken dikkat etmeli
“Yeni teknolojilere ve iş modellerine adapte olmak için kurum kültüründe bir değişim gerekebilir ve bu çalışanlarda endişe yaratabilir” diyen Fatih Gülen, “Dijital dönüşüm veri analitiği, yapay zeka, bulut bilişim gibi yetkinlikleri gerektirir. Şirketlerin bu yeteneklere sahip olmadığı durumlarla karşılaşması çok olası. Bunun yanı sıra yeni teknolojilerin mevcut sistemlere entegre edilmesi de çeşitli zorlukları ortaya çıkarabilirken ekipman alımı, eğitim masrafları ve danışmanlık hizmetleri gibi maliyetlerle karşılaşılabilir. Bu gibi kriz anlarını iş ortağıyla en pratik ve doğru şekilde çözmek mümkün. Ancak şirketlerin çözüm ortağını seçerken deneyim, uzmanlık, hizmet, referans gibi kriterleri göz önünde bulundurması gerekiyor. AIFTeam olarak biz de dijital dönüşüm sürecinde şirketlerin beklentilerini ve hedeflerini analiz ederek süreci belirli adımlarla yönetiyoruz. Karşılaşabilecekleri zorlukları ortadan kaldırmak için stratejik danışmanlık, teknik uzmanlık, değişim yönetimi desteği ve sürekli iyileştirme hizmetlerini içeren kapsamlı bir yaklaşım benimsiyoruz” dedi.

SAP B1 entegrasyon çözümlerimizle birlikte özelleştirilmiş hizmetler sunuyoruz
İş ortaklarının dijital dönüşümde başarılı olmaları için işletmelerin hedeflerine ve önceliklerine dayanan stratejiler oluşturduklarını belirten AIFTeam'in Kurucu Ortağı Fatih Gülen, “Projenin ilk safhasında çözüm ortağımızın mevcut sistemlerini inceliyor, gerekli teknolojik araçların edinilmesini sağlıyoruz. İletişim, liderlik ve eğitim gibi değişim yönetimi tekniklerini kullanarak şirket içindeki dönüşüm sürecini destekliyoruz. Profesyonel ekibimizle birlikte ihtiyaçlarını belirliyor, ardından SAP B1 entegrasyon çözümlerimizle birlikte özelleştirilmiş hizmetler sunuyoruz. E-dönüşüm, e-irsaliye, e-fatura, e-mutabakat gibi ürünlerimizle sürecin hatasız ilerlemesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Uzmanlık ve yetkinliklerimizi SAP Business One platformunda sürekli olarak geliştiriyoruz
Gelecek dönemde iş dünyasını teknolojik açıdan hangi trendleri beklediğini açıklayan Fatih Gülen, “Dijital dönüşüm, şirketlerin çevik bir yapıya sahip olması için önemli bir kriter. Ancak teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte kurumların yapay zeka ve otomasyon, Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut bilişim, veri analitiği, mobil teknolojiler konularında da yetkinlik kazanması gerekiyor. Biz çözüm ortaklarımızın hem dijital dönüşümünü başarıyla tamamlamasını hem de geleceğe sağlam adımlarla hazırlanmasını sağlıyoruz. Uzmanlık ve yetkinliklerimizi SAP Business One platformunda sürekli olarak geliştiriyoruz. Onlara en yeni teknolojik çözümleri sunmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

SAP Business One danışmanlığı hizmetlerini daha geniş bir pazarlara ulaştırmak için pazarlama ve satış faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Fatih Gülen, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İlerleyen dönemde yeni müşterilerle işbirliği yaparak, iş dünyasına daha fazla değer katmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak, onlara en iyi hizmeti sunmak ve bu sayede başarılı olmalarını sağlamak için yenilikçi çözümler üretmek istiyoruz. Bu çalışmalarımız doğrultusunda aldığımız ödüller de başarımızı tasdik ederken, aynı zamanda motivasyon kaynağımızı güçlendiriyor.”

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir