Dijital Dünyada Hologram’a Akıllı Telefon Perspektifinden Bakmak - 2

Dünkü Yazımda 'Dijital Dünyada Hologram’a Akıllı Telefon Perspektifinden Bakmak' tartışmasına kısa bir giriş yapmıştım. Şimdi biraz daha derine inelim.

Amazon’un 18 Haziran’da lansmanını yaptığı 3 boyutlu akıllı telefonu bize hologram’ın akıllı telefon pazarına girdiğini göstererek hangi alanlarda kullanılacağının da ilk sinyallerini veriyor. Ayrıca Amazon’ın lansman öncesi yayınladığı kullanıcı deneyimlemesi videosunda ki “çok gerçek hayat” tasviri ise ürünün potansiyel kullanıcılardan tam not aldığını gösteriyor.

Peki, biz “cebimize” kadar gelen bu teknolojiyi doğru bir pazarlama hamlesine nasıl dönüştürebiliriz?

Gün geçtikçe dijital’e daha da fazla adapte olmak bir zorunluluk haline geldi markalar için. Bu bağlamda, hologram kullanıcıya bir tık daha yakın olmak açısından bulunmaz bir fırsat olarak karşımıza çıkmakta. Hologram’ı pazarlama da etkin ve başarılı olarak kullanmanın yolu ise “deneyimlemekten” geçecektir. Markaya olan ilginin artması için markanın daha çok duyuya hitap etmesi gerektiğini bildiğimizden klasik pazarlama anlayışı ve konvansiyonel reklamlar tüketici ile duygusal sinerji bağlamında daha az bağlantı kurması bakımından geride kalmakta, bunun yanı sıra tüketiciyi markaya bağlamanın yolu ise onda “eşsiz ve unutulmaz bir deneyim yaşatmak” olduğunun farkında olan markalar pazarlama stratejilerine hologram’ı katarak tüketici duyularına hitap etmelidirler. Deneyimsel pazarlama anlayışına odakla, tüketicilerin zevklerine, istek ve ihtiyaçlarına göre şekillendirilen pazarlama stratejisinin başarısı işletme ve markalarının tüketim esnasında müşteriye daha farklı deneyim alternatifleri sunarak, bunları sürekli yenileyip geliştirmesinden geçmektedir.

18yir1axkt07gjpg

Mesela telefon görüşmelerimiz hologramlı hale gelse de “skype” deneyimimizi iki üç seviye üste çıkararak uzaklarda ki özlediklerimizle yan yana oturup muhabbet ediyormuş hissi yaşasak bunu bize sağlayan markayı aşırı sevmezmiydik? Ya da  Subway Surfer’daki o haylaz çocuk evimizdeki o hologram yolda koşsa? Peki müzik festivalleri bir dönüşüme uğrayıp akıllı telefonumuzdan canlı gibi odamızda izlense de hani o çok istediğimiz festival havasını evimizden yaşasak harika olmazmıydı? Belki de bir gün sokaklarda telefonumuzdan yansıyan hologram arkadaşlarımızla yan yana yürüyüp sohbet edebileceğiz ve bu bize oldukça “normal” gelecek neden olmasın?

Her gün değişen ve gelişen teknoloji, dijital pazarda tutunmayı daha da zor hale getirdi. Markaları artık en son trendleri takip etmek ve onları hayata geçirmenin yanı sıra o teknolojiyi “ilk” kullananlardan olarak değer arttırmaya çalışıyor.

Dijital pazarlama ve reklamcılıkla ise gelecek holografik tabanlı görüntüleme sistemlerine dayanacak, tüketici buna en kolay yoldan holografik bir akıllı telefon satın alarak ulaşabilecekken,  Bu teknolojiyi akıllı bir pazarlama stratejisine dönüştüren markalar yenilikçi ve dikkat çekici olarak tüketicinin kalbine taht kurmasının yanı sıra pazara ilk adım atmanın fırsatını  da değerlendirerek marka değerlerini biraz daha artıracaklar.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir