Chatbot’ları İş Modelinize Entegre Etmeniz İçin 6 Neden

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle chatbot’un ne olduğunu ve nerelerde kullanıldığını paylaşmıştık. Kısaca özetlemek gerekirse chatbot’lar günümüz teknolojisinde hayatımıza giren yapay zeka platformlarından birisidir ve pek çok farklı amaç için kullanılabilen algoritma tabanlı bir yazılımdır. Günümüz rekabet dünyasında işletmeler ve markalar inovasyonları takip ettiği ve son teknolojileri bünyelerine entegre edebildiği ölçüde varlıklarını sürdürebiliyorlar. En düşük maliyet ile hızı ve dönüşümü yakalayabilmeniz ve müşterilerinize kullanıcı deneyimi yaşatmanız gerekiyor. Chatbot teknolojisi de bu kazanımları vadediyor ve artık lüksten ziyade gereklilik olma yolunda ilerliyor. Chatbot’ları  daha fazla geciktirmeden neden iş modelinize entegre etmeniz gerektiğini 6 maddede açıklamaya çalıştık, keyifli okumalar.

Minimum Çaba ile Markanızı Geliştirebilirsiniz

Çeşitlilik ve teknoloji ile rekabetin giderek yükselmesi, müşterilerin sorunlarını en kısa zamanda ve en az zahmetle halledecek çözümlere yönelmemizi gerektiriyor. Müşteriler artık hem daha az eforla hem de daha hızlı bir şekilde proaktif çözümler arıyor, dolayısıyla iş yerlerinin de beklentileri müşterilere göre şekilleniyor. Botlar hataya daha az eğilimli olduklarından ve potansiyel müşterilere daha rahat ulaşabildiklerinden daha iyi bir müşteri deneyimine zemin hazırlıyorlar. Tek yapmanız gereken size en uygun bot yazılımını geliştirmek…

İşletmenize Maliyet Avantajı Sağlar

Chatbot’un en büyük avantajlarınan birisi geliştirme maliyetinin ucuz olmasıdır. Özellikle chatbot’un görevlerini yerine getirecek personellerle kıyaslandığında iş yeriniz için maliyeti uzun vadede düşürecektir. Üstelik müşterileirnize daha iyi bir deneyim sunabileceğinden chatbot’ları iş modelinize entegre etmek fiyat-kalite performansınızı yükseltecektir.

Chatbot’lar Milenyum Kuşağına Doğrudan Hitap Eder

Yeni kuşak telefon görüşmeleriyle vakit kaybetmekten hoşlanmıyor. Bir ürün veya hizmet almadan önce araştırma yapmayı ve karşılaştırmayı seviyorlar. Özellikle internet kullanıcılarının çoğunluğunu milenyum kuşağının oluşturduğunu düşünürsek yeni kuşak her şeyin dijitalini kendi hayatına entegre ettiğinden iletişimin dijital boyutu da ilgilerini daha çok çekiyor. Eğer hedef kitleniz milenyum kuşağını içeriyorsa chatbot’ları işinize dahil etmeniz son derece akıllı bir yatırım olacaktır.

İnteraktif Bir Pazarlama Platformu Sunar

Öncelikle chatbot’lar kullanıcıları herhangi bir platformda uzun süre tutmak için en uygun araçlardır. Uygulamalardan ve websitelerden farklı olarak chatbot’lar pasif bir kullanıcı deneyimi sunmaz, müşterilerle etkileşimi çift yönlü kılar. Yani interaktif bir pazarlama kampanyası sunmak istiyorsanız chatbot’ları pazarlama stratejilerinize dahil etmek sizin yararınıza olacaktır. Müşterilerinizin  problemlerini daha az efor ile daha hızlı ve daha Pratik yollardan halledebilirsiniz.

Organizasyonel Verimliliği Artırır

Çalışan desteğinde zorlanıyorsanız chatbot’lar sizin çıkışınız olabilir. İnsan kaynakları ve çalışan maliyetini düşüreceği gibi sıradanlaşmış ve tekrar eden işleri chatbot ile otomatikleştirebilirsiniz. Chatbot’lar sıkılmadıkları ve yorulmadıkları için 24 saat müşteri hizmeti sağlayabilirler. Böylece çalışanlarınızı daha niteliksel görevlere kanalize edebilir, şirketinizi başka alanlarda geliştirmeye odaklanabilirisiniz. Sıradan müşteri sohbetlerinde chatbot’lar ile daha az sapma oranıyla daha çok verim elde edeceksiniz.

Tüm Süreçleri Hızlandırır

Chatbot’lar sıkılmadan ve yorulmadan çalışabilir ve müşterilerinizin tüm istek ve şikayetlerine aynen ulaşmanızı sağlarlar demiştik. Arada bir kanal olmadan müşterilerinize doğrudan ulaşmış olursunuz ve böylece sorunu tespit etme, anlama ve çözme aşamalarının hepsini hızlandırmış olursunuz. Çaba ve maliyet azaldığı gibi süreç de kısalır.
SOR’UN Kimdir? SOR’UN, şirketlere entegre ve dijital müşteri deneyimi yönetimi konusunda özelleştirilebilir çözümler sunar.  Yapay zeka ve doğal dil işleme destekli ChatBot’lar ile müşteri iletişimi süreçlerinde dijital dönüşümünün hızlanmasına ve bu sayede iletişim merkezi maliyetlerini azaltma konusunda yardımcı olmaktadır.
Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki onlarca şirketin müşterileri ile yaptığı milyonlarca görüşmenin altyapısı sağlayan SOR’UN finans, sigorta, e-ticaret, kamu, otomotiv ve daha birçok sektörde yer alan kurumsal müşterilerine ihtiyaçlarına göre geliştirdiği çözümler ile bölgesel ölçekte müşteri deneyiminde dijital dönüşümün öncüsü olmaktadır.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir