Chatbotlarda Kişiselleştirme

Bugün neredeyse her sektör ve endüstride gelişmeye başlayan, adını son zamanlarda sıkça duyuran chatbotlar insan hayatına daha fazla girecek hatta bununla da kalmayıp bizzat bizler için kişiselleştirme artacak gibi gözüküyor. Chatbotlar hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olmak istiyorsanız “Chatbot Nedir?” yazımıza göz atabilirsiniz. Grand View Research, 2025 yılına kadar yıllık yaklaşık %24.3’lük büyüme oranı ile global chatbot pazarının 1.23 milyar dolara ulaşmasını bekliyor. Yapay Zeka (AI)ve Machine Learning (ML) teknolojisi ile desteklenen ve önde gelen markalar tarafından tercih edilen chatbotlar, giderek gerçek insan iletişimini andıran bir diyalog kalitesinde hizmet vermeye başlıyor. Ve bu da onları basit botlardan ayıran en önemli özellik olarak ortaya çıkıyor.

Chatbotlar Neden Kişiselleştirilmeli?

Teknolojinin  dönüşümüyle karşı karşıya kalan tüketicilerin talepleri her zamankinden daha fazla artarken, markaların hızla artan tüketici taleplerine karşı günümüzde kullandıkları en iyi yöntemlerinden biri “Müşteri Deneyimi” kavramının altını olabildiğince doldurmaları. Tüketiciler, online ve online olmayan kanallar ve cihazlar arasında akıcı bir şekilde hareket etmektedir. Onlarla doğru zamanda ve doğru şekilde etkileşim kurmak küçük bir başarı değildir. Otomatik öğrenme ve sesli asistanlar entegre edilerek tüketiciye özel chatbotlar sunulması da müşteri deneyiminin kişiselleştirilmiş chatbot ayağını oluşturmaktadır. Sonuçta chatbotlar insanlarla iletişim kurmak içindir ve insanlarla etkileşimi daha samimi kılabilmek adına asistanların kişiselleştirilmesi tüketicilerin oldukça hoşuna gitmektedir. Ek olarak mesajlaşma uygulamalarının yükselişi chatbot kullanım oranlarında etkilidir. Problemlerinin hızlı bir şekilde çözülmesini bekleyen insanlar chatbotlara başvurmakta ve gelişen teknolojiler ile her geçen gün proaktifleşen chatbotların kullanımı bu sebeple yaygınlaşmaktadır.

Chatbotlarda Kişiselleştirme Ne Demek?

Bir chatbotun konuşması ve gerçek bir kişi gibi yazması ve tüketicilerin gerçek biriyle konuştuğuna inanmaları gerekir. Bu, bir chatbotun tüketicilerin doğrudan yanıtlarına özel olarak tepki verecek şekilde programlanması yani kişiselleştirilmiş bir yol ile onlarla ilgilenmesi ve onların ihtiyaçları için doğru ürünleri sunması gerektiği anlamına gelir. Bir tüketici bir şikayet ile şirketle temasa geçtiğinde, bir chatbot sorunu tanımlayabilmeli ve ürün değiştirme gibi uygun bir çözüm önerisinde bulunabilmelidir. AI (yapay zeka) ile üretilen makine öğrenme bazlı chatbotlar bunları kolaylıkla yapabilmektedirler. Yapay zeka, sohbeti arşivlerken ve envanteri doğru bir şekilde izlerken ürünü yeniden sıralamak ve tüketiciye göndermek için kullanılabilir. Bununla birlikte kendi kendine öğrenme yeteneklerine sahip chatbotların, insanlarla daha doğal bir şekilde etkileşime girebildiği görülmektedir. Aynı zamanda, chatbotu daha sağlam ve daha geniş bir uygulama yelpazesi için uygun hale getiren iletişim kanalları tasarlanmaktadır. Chatbot ve yapay zeka teknolojsini şirketlerine entegre eden işletmeler müşteri sadakatini artırıp deneyimi daha da mükemmel hale getirebilir. Bunun sonunda da kişiselleştirme deneyimini doğru yapan markalar yapmayanlara göre fark yaratacaktır. Bu entegrasyonu yapamayanlar kayıplar yaşayacaktır. SOR’UN Kimdir? SOR’UN, şirketlere entegre ve dijital müşteri deneyimi yönetimi konusunda özelleştirilebilir çözümler sunar.  Yapay zeka ve doğal dil işleme destekli ChatBot’lar ile müşteri iletişimi süreçlerinde dijital dönüşümünün hızlanmasına ve bu sayede iletişim merkezi maliyetlerini azaltma konusunda yardımcı olmaktadır.
Hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki onlarca şirketin müşterileri ile yaptığı milyonlarca görüşmenin altyapısı sağlayan SOR’UN finans, sigorta, e-ticaret, kamu, otomotiv ve daha birçok sektörde yer alan kurumsal müşterilerine ihtiyaçlarına göre geliştirdiği çözümler ile bölgesel ölçekte müşteri deneyiminde dijital dönüşümün öncüsü olmaktadır.
Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir