18. İstanbul Bienali, 20 Eylül’de kapılarını açıyor

Koç Holding desteğiyle düzenlenecek 18. İstanbul Bienali, “Üç Ayaklı Kedi” metaforuyla dayanıklılık ve sanat arasındaki bağı ele alıyor.

Koç Holding, kültür ve sanat alanındaki yatırımlarını sürdürüyor. 2007–2036 İstanbul Bienali sponsorluğu, Vehbi Koç Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren kurumlar ve Topluluk şirketlerinin yürüttüğü çalışmalar bu alandaki faaliyetlerin temelini oluşturuyor.

Koç Holding’in desteğiyle İKSV tarafından düzenlenecek 18. İstanbul Bienali, 20 Eylül – 23 Kasım 2025 tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleşecek. İlk kez üç aşamalı bir yapıyla planlanan Bienal, 2025 ve 2027 yıllarındaki sergilerle devam ederken, 2026 yılında kalıcı bir sanat akademisinin kurulmasına odaklanacak. “Üç Ayaklı Kedi” kavramsal çerçevesini taşıyan Bienal, bu yapısıyla dönemsel bir etkinlik olmanın ötesine geçmeyi ve kalıcı bir katkı sunmayı hedefliyor.

Bienalin iletişim çalışmaları için hazırlanan reklam filmleri, üç yıla yayılan bu yapıyı “üç ayaklı kedi” metaforu üzerinden aktarıyor. İstanbul’un gündelik hayatında önemli bir yere sahip olan kediler, hem kentin kimliğini yansıtan hem de izleyiciyle bağ kuran bir unsur olarak öne çıkıyor. Bienalin kavramsal çerçevesi olan üç ayaklı kedi; zorluklarla mücadele, dayanıklılık ve hayata tutunma metaforu olarak yorumlanıyor.

Yönetmenliğini Cannes Lions ödüllü Yiğit Karagöz ve Anton Shavkero’nun üstlendiği filmlerde farklı bakış açıları ve teknikler kullanıldı. Filmlerden biri klasik çekim teknikleriyle İstanbul’un otantik dokusunu görünür kılarken, diğeri “unreal engine” teknolojisiyle kurgusal bir animasyon dili oluşturuyor. Reklam filmleri, kedinin günlük hayatta karşılaştığı zorlukları kendi bakış açısından aktarırken, İstanbul’un tarihi ve estetik unsurlarına da yer veriyor.

İletişim çalışmalarında ayrıca dış mekân ve dijital mecralarda kusurlu görünen işlerle de dikkat çekiliyor. Takılmış hissi veren raketler, yırtılmış billboardlar, yüklenemeyen ya da hata veren videolar, “Ayakta Kalma Sanatı” temasıyla izleyiciyle buluşuyor.

Künye:

Reklamveren: Koç Holding

Reklamveren Marka Ekibi: Okyar Tuncel, Sevgim Turan Sencil, Sanem Türkmen, Elif Pulat, Füsun Müge Batmaz, Emin Çalışkan 

Reklam Ajansı: Leo İstanbul 

CCO: Volkan Dalkılıç

COO: Ezgi Ataseven

Yönetici Kreatif Direktör: Gürkan Gürel

Kreatif Direktör: Ali Can Baytok, Erdem Güler, Eser Yazıcı

Kreatif Ekip Lideri: Utku Akarı, Emre Gülver

Kreatif Ekip: Şeymanur Saraç, Berk Kırçu, Biran Siyahi, Mert Kalabalık

Atölye Ekibi: Aykut Anlaşmak

Motion Design Ekibi: Fikret Yıldırım, Kübragül Hatipoğlu

Strateji Lideri: Zeynep Bortaçina

Strateji Ekibi: Arda Kuş

Müşteri Grup Direktörü: Nuran Rona

Müşteri İlişkileri Ekibi: Koray Saltan, Süreyya Demirbaş, Sena Evinç

Prodüksiyon Lideri: Arzu Köksal 

Ajans Prodüktörü: Mustafa Güngör, Azra Işıklar

Ajans Trafikeri: Enhar Baydar

Yapım Evi: Organic Film

Yönetmen: Yiğit Karagöz

Müzik: Werhapsody

Yapımcı: Cengizhan Fidan, Tegin Polat, İrem Durdil

Yapım Evi: Evrensel Productions

Yönetmen: Anton Shavkero 

Müzik: Onewoten

Yapımcılar: Derya Tuzluca Tepe /Evren Oguz 

Medya Ajansı: Mindshare / Inmedia360

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir