BSH, sürdürülebilir gelecek için adım atmaya devam ediyor

BSH, üretim süreçlerinden tedarik zincirine, lojistikten yenilikçi teknolojilere kadar her alanda çevresel etkisini en aza indirmek için çalışırken toplum ve yönetişim alanında da projeler gerçekleştiren BSH, daha yaşanabilir bir dünya için kararlı adımlar atıyor.

BSH, enerji verimliliğinden su tasarrufuna, döngüsel ekonomiden yenilenebilir enerjiye kadar geniş bir sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket ediyor. Üretim süreçlerinden tedarik zincirine, lojistikten yenilikçi teknolojilere kadar her alanda çevresel etkisini en aza indirmek için çalışırken toplum ve yönetişim alanında da projeler gerçekleştiren BSH, daha yaşanabilir bir dünya için kararlı adımlar atıyor.

Evlerdeki yaşam kalitesini artırma amacıyla faaliyetlerini sürdüren BSH, sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik çevresel, sosyal ve yönetişim başlıklarında kararlı adımlar atıyor. BSH, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olarak, döngüsel ekonomiyi hayata geçirme ve karbon ayak izini en aza indirme çalışmalarını sürdürüyor. 

Üretim süreçlerinde enerji verimliliğini artırmak, enerji tüketimini azaltmak ve karbon salımını düşürmek için çeşitli projeler uygulayan BSH, 2020 yılından bu yana Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını karbon-nötr olarak gerçekleştiriyor. 2030 yılı hedefleri arasında ise kullanılan elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilmesi, ürünlerin yüzde 35’inin geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmesi ve ürünlerdeki yeniden kullanılabilir malzeme oranının en az yüzde 85’e çıkması yer alıyor.

Dört futbol sahası büyüklüğünde solar paneller kuruldu
BSH Türkiye, yakın zamanda Çerkezköy’deki dev üretim yerleşkesinde bulunan malzeme deposunun çatısına kurulan Fotovoltaik (PV) paneller ile yenilenebilir enerji üretimine başladı. Yaklaşık dört futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kaplayan PV paneller ile yılda 3 GWh enerji üretimi sağlanarak 1.370 ton CO₂ emisyonunun önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu üretim malzeme deposunun yıllık elektrik ihtiyacının tamamını karşılarken tüm yerleşkenin yıllık elektrik tüketiminin de yüzde üçüne denk geliyor. Elde edilen yenilenebilir enerji Çerkezköy yerleşkesinin de karbon ayak izini azaltmasına önemli bir katkı sağlayacak.

57 olimpik havuza denk su tasarrufu sağlandı
Çevresel sürdürülebilirlik adına su ve enerji tasarrufu projelerine yatırım yapmaya devam eden BSH, 2024 yılında Çerkezköy’de gerçekleştirilen enerji verimliliği projeleri ile bir önceki yıla göre 8.462 MWh enerji tasarrufu sağladı. 2019 yılından bu yana toplam enerji azaltımı ile de dört kişilik 14.238 ailenin bir yıllık elektrik ihtiyacına denk tasarruf elde edildi. Diğer taraftan su verimliliği projeleriyle yine 2024 yılında 24.908 m3 su tasarrufu sağlanarak kampüs su tüketimi bir önceki yıla oranla yüzde 9,22 azaltıldı. 2018’den bu yana ise toplamda 143.574 m3 su kazanımı elde edildi. Bu miktar 57 olimpik yüzme havuzuna denk düşüyor.

BSH, su ve deterjan tasarrufu sağlayan yenilikçi teknolojileriyle de ürünlerinin çevresel etkisini en aza indiriyor. ActiveWater Plus teknolojisi, yük seviyesi ve kumaş tipine göre su tüketimini optimize ederken, i-Dos sistemi, sensörleri sayesinde çamaşırın ağırlığını, kirlilik miktarını, kumaş türünü ve suyun kireç derecesini hassas biçimde ölçüyor ve tam gereken miktardaki deterjan ve suyu otomatik olarak kullanıyor.

Döngüsel ekonomiyi destekleyen projeleriyle de fark yaratan BSH, 2023 yılından bu yana Çerkezköy Kampüsü’nde biyobozunur mutfak atıklarından elde ettiği kompost sayesinde 2024 yılı sonuna kadar 1.676 ton karbon emisyonunun önüne geçti. Green Logistic projesi kapsamında ihracat yükleme modelleri optimize edilerek lojistik kaynak kullanımı iyileştirildi ve yılda 4.916 ton karbon salımının önlenmesi hedeflendi.

Dijital dünyanın kapıları ailelere açılıyor
Toplum alanında ise kadın istihdamını destekleyen We Power programı ve çocuklara dijital okuryazarlık kazandıran Geleceği Kodlayanlar gibi girişimlerle BSH, fırsat eşitiğini ve dijital okuryazarlığı destekliyor.

Çerkezköy tesisinde bulunan MakersLab’de çevre okullardan çocuklar ve gençlere kodlama ve robotik üzerine atölyeler sunan Geleceği Kodlayanlar programı 2017’den bu yana devam ediyor. Kapsamı her geçen yıl genişleyen programda online eğitimlerin yanında konusunda uzman isimlerden ebeveynlere yönelik gelişim videoları da sunuluyor. Toplamda 7 binden fazla çocuk ve öğretmene birebir ulaşılırken 800 binden fazla kişiye online kaynaklar üzerinden dijital dünyanın kapıları açıldı.

Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık ilkelerini benimseyen BSH Türkiye, 2021 yılında hayata geçirdiği We Power programıyla kadınların, erkek ağırlıklı alanlarda eğitim ve kariyer olanaklarını geliştirerek iş gücüne eşit katılımını destekliyor. Sadece geçen yıl 8000 başvuru alarak bu zamana kadarki en yüksek başvuruya imza atan programa bugüne dek 27.000’in üzerinde kadın öğrenci başvurdu. Bu yıl üretim alanındaki proje öğrencisi kadın oranı yüzde 50’lere ulaşırken satış alanında ise bu oran yüzde 70’ler seviyesine yükseldi. 2021’den bu yana 220 proje öğrencisi, BSH Türkiye bünyesinde profesyonel deneyim kazandı.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir