Önümüzdeki ay, İsveç’te bugüne kadar dünya üzerinden bulunan en ilginç müzelerden biri açılacak.
Museum of Failure, yani
Başarısızlık Müzesi adındaki bu müzede, perakende tarihindeki en büyük başarısızlıklar sergilenecek. Daha da açıkça bahsetmek gerekirse; bu müzede Coca-Cola, Nokia ve Colgate gibi büyük markaların son yüzyılda gerçekleştirmiş oldukları inovasyon başarısızlıkları yer alıyor.
Bu başarısız ürünler arasında Google Glass ve Nokia N-Gage gibi teknolojik cihazlar, kahve aromalı Coca-Cola, Harley Davidson’ın parfümü, Colgate markalı dondurulmuş gıda ve Apple’ın birkaç başarısız ürününden bir olan The Newton yer alıyor. Hatta müzedeki ürünler arasında 1989 yılından kalma Monopoly’nin Donald Trump versiyonu da yer alıyor.

Müzenin kurucusu Samul West, bu popüler kültür kalıntılarının illa teknik başarısızlıklar olmadığını, daha ziyade bunların, başarılı markaların başarı yolculuklarında karşılaştıkları önemli engeller olduğunu ifade ediyor.
Başarısızlık Müzesi, 7 Haziran’da resmi olarak açılacak. Samuel West’in müzede sergilenecek olan ürünlerden bazılarını tanıttığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=eBtXNPy3hic