Apple, kendisini 2,5 milyon dolar dolandıran dolandırıcılara teşekkür etti

Apple, San Francisco merkezli bir siber dolandırıcılık olayında 2,5 milyon dolarlık zarara uğradı. İşlenen suçun ardından dolandırıcılara yardımlarından ötürü teşekkür etti.

Apple siber bir dolandırıcılığın mağduru oldu. San Francisco merkezli gerçekleştirilen dolandırıcılıkta 2,5 milyon dolarlık hasar tespit edildi. Apple ise bunun üzerine dolandırıcıya dava açmadı aksine dolandırıcılık eylemlerine rağmen zanlıya "yardımından" ötürü şirket adına teşekkür etti.

ZeroClicks Lab'da güvenlik araştırmacısı olan Noah Roskin-Frazee ve suç ortağı, siparişlerin fiyat ayrıntılarını değiştirerek ürünleri ücretsiz olarak göndermek için Apple'ın dahili sipariş sistemine girmeyi başardı. Roskin-Frazee, parola sıfırlama özelliğindeki bir açıktan yararlanarak bir Apple çalışanının hesabına yetkisiz erişim elde etti. Bu ihlal, Apple çalışanlarının siparişlerini yönetmek için kullandıkları Araç Kutusu sistemini manipüle edilmesine olanak tanıdı. Roskin-Frazee, siparişleri beklemeye alarak ve mali ayrıntıları değiştirerek ürünlerin maliyetini sıfırladı. Bu şekilde Apple'ı ürünleri ücretsiz göndermesi için kandırdı.

İki kişiyle gerçekleştirilen büyük dolandırıcılık 25'i aşkın sahte sipariş içeriyordu. Yaklaşık 2,5 milyon dolar tutarındaki ürünleri izlerini gizlemek için sahte kimlikler kullanarak üçüncü kişilere sattılar. Suçların Aralık 2018'de başlayıp Mart 2019'a kadar devam ettiği söyleniyor ama Roskin-Frazee ancak Ocak 2024'te tutuklandı.

Dolandırıcı ikili bu eylemlerinin yanı sıra 22 Ocak'taki bir destek belgesinde erişilebilirlik de dahil olmak üzere macOS Sonoma'daki çeşitli hataları tespit ettiği için kamuoyu önünde tanındı. Apple, "Noah Roskin-Frazee ve Prof. J.'ye yardımlarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz " dedi. Roskin-Frazee'nin Apple'a yaptığı "yardım"ın niteliği belirsizliğini koruyor. Ancak ortaya çıkan bilgilere göre dolandırıcılar geçmişte şirkete güvenlik sorunlarını bildirmişti.

Apple'ın teşekkürüne rağmen Roskin-Frazee, elektronik dolandırıcılık ve bilgisayar sahtekarlığı yapmak için komplo kurmak gibi ciddi suçlamalarla karşı karşıya. Bu durumda suçlu bulunmaları halinde 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılabilecekleri belirtiliyor.

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir