2023'te Z kuşağının favori markaları [Araştırma]

Piper Sandler tarafından yapılan araştırma, günümüz gençlerinin en çok hangi markaları benimsediğini ortaya koyuyor. Ayakkabı, giyim ve çanta kategorilerinde, Z kuşağının favori markaları neler?

Günümüzde çevrim içi alışverişin giderek yaygınlaşmasıyla, pek çok farklı marka arasından seçim yapma imkanına sahibiz. Ancak, bu kadar fazla sayıda marka içinde, bazı markalar Z kuşağının favorilerini oluştuyor. 

Eylül 2023 tarihinde Piper Sandler tarafından 9 bin 193 ABD'li genç öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma, günümüz gençlerinin en çok hangi markaları benimsediğini ortaya koyuyor. İşte karşınızda, Z kuşağının favori markaları...

Z kuşağının kalbinde yatan marka: Nike

Yapılan araştırma, Z kuşağının birçok kategoride favori markasının Nike olduğunu gösteriyor. Çalışma, Nike'ın rakiplerine karşı 'ezici bir üstünlük' sağladığını ve hem giyimde hem de ayakkabıda gençler arasında en çok tercih edilen marka olduğunu vurguluyor.

Giyim kategorisinde, ankete katılan öğrencilerin yüzde 35'i Nike'ı tercih ederken, bunu sırasıyla Lululemon (%6) ve American Eagle (%4) markaları takip etti. Ayakkabı kategorisinde, ankete katılan öğrencilerin yüzde 61'i Nike'ı tercih ederken, bunu sırasıyla Converse (%9) ve Adidas (%7) markaları takip etti.

 

 

 

 

 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pazarlamasyon (@pazarlamasyoncom)'in paylaştığı bir gönderi

Araştırmada ortaya çıkan veriler, lüks markaların Z kuşağı müşterilerini çekmek için TikTok başta olmak üzere diğer sosyal medya araçlarını da kullandıklarını belirtiyor. Çanta kategorisinde, ankete katılan öğrencilerin yüzde 19'u Coach'u tercih ederken bunu sırasıyla Louis Vuitton (%11) ve Kate Spade (%10) markaları takip etti. 

Araştırmada elde edilen verilere göre, kadın kategorilerinde giyim harcamalarının bir önceki yıla göre yüzde 9 azaldığı, ayakkabı harcamalarının ise yüzde 5 oranında düştüğü görülüyor. Aksesuar harcamalarının ise bir önceki yıla göre yüzde 8 arttığı belirtiliyor.

 

Kariyer
Sosyal Medyayı Kadınlar mı, Erkekler mi Daha Etkin Kullanıyor?

Geçtiğimiz günlerde onuncu yılını tamamlayan Facebook’un  bugün 1,23 milyar aylık aktif kullanıcısı mevcut. Dünya çapında 37 ofis ve 6 binden fazla da [...]

Bunlar İlginizi Çekebilir